17.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji

Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00) (prenos na Planet TV-ju)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Peterica Radomljank v dresu Ajdovk

Pred kamerami Planet TV-ja pa bo tekma v Vipavski dolini, ko pri Primorje Gaia Naturelle ob 16. uri gostuje ŽNK Radomlje Medex. Ajdovke na tekmo prihajajo po točki proti Cerkljam, Radomljanke pa po izdatni zmagi proti ŽNK Gažonu. „Po tekmi s Cerkljami smo bili le delno zadovoljni s prikazanim, zato želimo v tekmi z Radomljami pokazati še več. Kljub temu da so Radomljanke pred sezono izgubile nekatere nosilke igre, so še vedno zelo dobra ekipa. Če se bodo dekleta držala navodil in oddelale po svojih najboljših močeh, verjamemo, da se z gostjami lahko enakovredno kosamo. Gremo odločno v tekmo z željo, da točke ostanejo doma,“ odločno tekmo napove domači trener Luka Kompara.

„Že na prejšnjih tekmah smo pokazale, da je naš sistem igre učinkovit, da prihajamo v priložnosti in jih nasprotniku ne puščamo. Proti Gažonu smo igro še bolje razvile, ker smo hitro zadele in to nam je omogočilo tudi malo bolj sproščeno igro v nadaljevanju tekme. Verjamem, da nam bo tudi tokrat lažje, če čimprej povedemo, cilj je jasno tudi, da ne prejmemo gola. Se pa zavedamo, da ima Primorje dobro ekipo in jih ne smemo podcenjevati. Verjamem pa v našo ekipo, da smo sposobno domov pripeljati tri točke,“ o tekmi za klubsko spletno stran razmišlja vratarka Nuša Vidrih.

Barve Primorja v letošnji sezoni brani peterica nekdanjih Radomljank, Tija in Taja VrhovnikAjda KličićMonika Stjepanović in Daša Dolenšek.

Vlogo favoritinj prepuščajo gostjam

V Kopru sledi derbi novincev. ŽNK Gažon gosti WFC Dravo Ptuj. Primorski ligaš je pri treh točkah, Ptujčanke pri eni, oboji pa so z velikim elanom vstopili v člansko tekmovanje.

„Smo v igri za nove tri točke, pred nami je nov nasprotnik. Veselimo se vsake tekme, tudi nedeljske. Dekleta so cel teden trdo in dobro delale. Del tega bi radi v nedeljo realizirali na terenu. Definitivno pa vlogo favoritinj prepuščamo gostjam, v svoji sredi imajo tudi igralke z mednarodnimi izkušnjami. Ekipa s Ptuja je tudi dosti starejša od nas, se pa bomo vnovič borili po najboljših močeh,“ napove Robert Zirnstein, trener ekipe ŽNK Gažon. Svojo računico imajo tudi Ptujčanke, ki jih vodi trener Sandi Bauer.

Željne dokazovanja

V svoji 17. medsebojni tekmi v članski konkurenci se bosta nocoj ob 20. uri na Kodeljevem pomerila domači ŽNK Krim in ŽNK Cerklje. Gorenjke so pri osmih točkah, kar jih uvršča na 4. mesto prvenstvene lestvice, krimovke na prvo točko še čakajo.

„Po porazu z Muro smo dobro odreagirali in odigrali korektno tekmo z Olimpijo ter priigrali enega najboljših rezultatov zadnjih let. Sedaj nas čaka domača tekma s Cerkljami. Tekmo že komaj čakamo. Menim, da smo dobro pripravljeni na to tekmo in da nas čaka izenačen obračun na Kodeljevem. Imamo nekaj težav z poškodbami, ampak igralke, ki bodo stekle na teren, so željne igre in dokazovanja,“ pove Žiga Grgasovič, ki vodi ŽNK Krim.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Lara Klopčič okrepila ŽNK Ljubljano
  Za ekipo ŽNK Ljubljane, v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje zaseda 3. mesto, je pripravljalna tekma. Doma so s 6:3 ugnale avstrijskega ligaša UDFC Hof, katerega članici sta postali Pia Ciganovič in Selma Šabotič.
 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex
  »V preostanku prvenstva se želim izkazati tako osebno kot z ekipo. V končnici sezone si želim, da odigramo kakovostne tekme, osvojimo tri točke proti kateri od ekip z vrha lestvice in smo dober konkurent v skupini za prvaka,« je dejala povratnica v ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.02.2024 | 1. SŽNL
  V Murski Soboti predstavili dve novinki
  Iz graškega Sturma se v Fazanerijo vrača Tija Šoštarič Karič, ki je bila članica čarno-bejlih že od leta 2021. Iz ljubljanske Olimpije se v Fazanerijo seli Zala Vindišar, ki je v 1. SŽNL doslej odigrala 117 tekem in ob tem dosegla 34 zadetkov. Vindišarjeva je tudi aktualna članica ženske A reprezentance.
 • 27.01.2024 | 1. SŽNL
  V Ajdovščini že mislijo na novo sezono
  Z delom in pripravami na novo sezono je začela tudi ekipa Primorje Gaia Naturelle, ki jo vodi trener Peter Kristan. Ajdovke so prezimile na 6. mestu prvenstvene lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 22.01.2024 | 1. SŽNL
  Tudi Radomljanke začele priprave
  Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex, s katero vadijo tudi kadetinje, je s sobotnim treningom v prekrasni sončno-zimski kulisi zaključila uvodni teden priprav na nadaljevanje sezone 2023/24.
 • 21.01.2024 | 1. SŽNL
  Štiri tekme do nadaljevanja prvenstva
  Dva tedna treningov so za ekipo ŽNK Ljubljane, ki je prvi del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje končala na 3. mestu.
 • 17.01.2024 | 1. SŽNL
  V lovu na 1. mesto še niso rekle zadnje
  Minuli teden so s pripravami na nadaljevanje sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje začeli tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana. Igralke je na prvem treningu v letu 2024 zbral trener članske ekipe Zlatko Gabor.
 • 09.01.2024 | 1. SŽNL
  Vodilna ekipa z novim trenerjem
  Vodilni klub Ženske nogometne lige Triglav Zdravje se je v preteklih dneh sporazumno razšel z dosedanjim trenerjem Bojanom Jančarjem, nogometašice ŽNK Mura Nona pa bo po novem vodil Vladimir Kokol, ki je doslej vodil selekcijo U15 pri NŠ Mura.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.

DELI NA