17.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji

Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00) (prenos na Planet TV-ju)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Peterica Radomljank v dresu Ajdovk

Pred kamerami Planet TV-ja pa bo tekma v Vipavski dolini, ko pri Primorje Gaia Naturelle ob 16. uri gostuje ŽNK Radomlje Medex. Ajdovke na tekmo prihajajo po točki proti Cerkljam, Radomljanke pa po izdatni zmagi proti ŽNK Gažonu. „Po tekmi s Cerkljami smo bili le delno zadovoljni s prikazanim, zato želimo v tekmi z Radomljami pokazati še več. Kljub temu da so Radomljanke pred sezono izgubile nekatere nosilke igre, so še vedno zelo dobra ekipa. Če se bodo dekleta držala navodil in oddelale po svojih najboljših močeh, verjamemo, da se z gostjami lahko enakovredno kosamo. Gremo odločno v tekmo z željo, da točke ostanejo doma,“ odločno tekmo napove domači trener Luka Kompara.

„Že na prejšnjih tekmah smo pokazale, da je naš sistem igre učinkovit, da prihajamo v priložnosti in jih nasprotniku ne puščamo. Proti Gažonu smo igro še bolje razvile, ker smo hitro zadele in to nam je omogočilo tudi malo bolj sproščeno igro v nadaljevanju tekme. Verjamem, da nam bo tudi tokrat lažje, če čimprej povedemo, cilj je jasno tudi, da ne prejmemo gola. Se pa zavedamo, da ima Primorje dobro ekipo in jih ne smemo podcenjevati. Verjamem pa v našo ekipo, da smo sposobno domov pripeljati tri točke,“ o tekmi za klubsko spletno stran razmišlja vratarka Nuša Vidrih.

Barve Primorja v letošnji sezoni brani peterica nekdanjih Radomljank, Tija in Taja VrhovnikAjda KličićMonika Stjepanović in Daša Dolenšek.

Vlogo favoritinj prepuščajo gostjam

V Kopru sledi derbi novincev. ŽNK Gažon gosti WFC Dravo Ptuj. Primorski ligaš je pri treh točkah, Ptujčanke pri eni, oboji pa so z velikim elanom vstopili v člansko tekmovanje.

„Smo v igri za nove tri točke, pred nami je nov nasprotnik. Veselimo se vsake tekme, tudi nedeljske. Dekleta so cel teden trdo in dobro delale. Del tega bi radi v nedeljo realizirali na terenu. Definitivno pa vlogo favoritinj prepuščamo gostjam, v svoji sredi imajo tudi igralke z mednarodnimi izkušnjami. Ekipa s Ptuja je tudi dosti starejša od nas, se pa bomo vnovič borili po najboljših močeh,“ napove Robert Zirnstein, trener ekipe ŽNK Gažon. Svojo računico imajo tudi Ptujčanke, ki jih vodi trener Sandi Bauer.

Željne dokazovanja

V svoji 17. medsebojni tekmi v članski konkurenci se bosta nocoj ob 20. uri na Kodeljevem pomerila domači ŽNK Krim in ŽNK Cerklje. Gorenjke so pri osmih točkah, kar jih uvršča na 4. mesto prvenstvene lestvice, krimovke na prvo točko še čakajo.

„Po porazu z Muro smo dobro odreagirali in odigrali korektno tekmo z Olimpijo ter priigrali enega najboljših rezultatov zadnjih let. Sedaj nas čaka domača tekma s Cerkljami. Tekmo že komaj čakamo. Menim, da smo dobro pripravljeni na to tekmo in da nas čaka izenačen obračun na Kodeljevem. Imamo nekaj težav z poškodbami, ampak igralke, ki bodo stekle na teren, so željne igre in dokazovanja,“ pove Žiga Grgasovič, ki vodi ŽNK Krim.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.04.2024 | 1. SŽNL
  Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
  Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
 • 21.04.2024 | 1. SŽNL
  Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
  Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
 • 19.04.2024 | 1. SŽNL
  Trenerja pripravila ekipi na derbi
  Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
 • 15.04.2024 | 1. SŽNL
  Remi na ljubljanskem derbiju
  Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
 • 15.04.2024 | 1. SŽNL
  V pričakovanju mestnega derbija
  S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
 • 14.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovke odnesle točke s Ptuja
  V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
 • 13.04.2024 | 1. SŽNL
  Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
  Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
 • 08.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovkam in Radomljankam točka
  V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
 • 06.04.2024 | 1. SŽNL
  Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
  V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
 • 28.03.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje in Ajdovke suverene
  Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA