19.11.2022 | 1. SŽNL
Kamere na Ptuju

Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.

SŽNL, 11. krog, 20.11.
Krim – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (13.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (13.00)
ŽNK Ptuj – ŽNK Cerklje (13.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 33
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21
Noelle Vilčnik (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Mirjam Kastelec (ŽNK Ljubljana) 17

Preizkusiti novosti v igri

Državne prvakinje prihajajo v Ljubljano, kjer se bodo pomerile s krimovkami. Vodilna ekipa lige je absolutni favorit, na domačinu pa je, da v dani situaciji nudi odpor, ki ga lahko.
„Na voljo imamo vse igralke, smo v dobrem ritmu. V Ljubljano odhajamo po zmage, domačink ne podcenjujemo. Tekmo bomo izkoristili tudi zato, da v praksi preizkusimo določene zadeve, ki jih delamo na treningu,“ pa na temo nedeljske tekme pove trener Pomurk Amir Karič.

Prenos s Ptuja

Na Ptuju se bosta srečali ekipi ŽNK Ptuja in ŽNK Cerklje. To bo že peta medsebojna tekma ekipe, trikrat so se dosedaj veselile Gorenjke, enkrat Ptujčanke. Jeseni so točke ostale pri Cerkljah.

„Še zmeraj imamo težave s sestavo ekipe zaradi poškodb nekaterih igralk. Upamo, da se bomo prvič v tej sezoni pred TV kamerami pokazali v najboljši predstavi v tej sezoni in dokazali, da na Ptuju igralke še niso pozabile igrati nogometa,“ se nadeja trener Ptujčank Uroš Šmigoc.

„Ptujčanke znajo igrati nogomet,“ poudari trener Primož Štrajhar, ki vodi ŽNK Cerklje. „Vprašanje je le, v kaki postavi bodo domačinke nastopile. Sem pa prepričan, da se nam obeta dobra, kvalitetna in enakovredna tekma. Verjamem, da lahko pred televizijskimi kamerami pridemo do rezultata, ki si ga želimo,“ še izpostavi trener gorenjskih prvoligašic.

Za Ljubljano šteje le zmaga

Tekma 3. in 4. ekipe bo v nedeljo ob 13. uri v Ljubljani. Pred nami je peta medsebojna tekma, po dvakrat so se veselili v obeh taborih, prvi jesenski obračun pa je pripadel Ljubljani, ki je s 3:0 zmagala v Radomljah.

„Tekme z Radomljami so vedno težke. Imajo mlado ekipo, ki ima nekaj zelo perspektivnih posameznic. Nas cilj je jasen, vse drugo kot zmaga bi bilo za nas razočaranje,“ pa trenerka Urška Žganec jasno napove, kaj pričakuje od svojih igralk.

„Te tekme se igralke zares veselimo, saj vemo, da je to neposredni boj za tretje mesto na ligaški lestvici. Zavedamo se, da bo tekma težka, igralke Ljubljane so namreč kakovostne in zelo uigrane. To so dokazale tudi na prvi letošnji tekmi, na nas pa je, da tokrat prikažemo boljšo igro, kot smo jo takrat in poskušamo rezultat obrniti sebi v prid,“ pa obračun v Ljubljani za klubsko spletno stran napove Sara Gradišek iz ŽNK Radomlje Medex.

Olimpija favorit

V Vipavski dolini se bosta pomerili domači Primorje Gaia Naturelle in gostujoča ŽNK Olimpija Ljubljana. Gostje želijo do treh točk in čim boljšega izhodišča pred koncem jesenskega dela. Tudi zgodovina in številke so na strani varovank trenerja Zlatka Gaborja – 18 tekem, 18 zmag Olimpije in gol razlika 2:216.

„Po zmagi proti Ptuju v zaostali tekmi vlada v ekipi dobro vzdušje. Želim, da to prenesemo tudi na jutrišnjo tekmo, saj nam bo sigurno prav prišlo v boju z favoriziranimi tekmicami. Ne pričakujemo čudežev, želim le, da dekleta dajo svoj maksimum, v taktičnem smislu zrelo in pametno. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli tekom dvoboja,“ smelo tekmo s pokalnimi prvakinjami napove trener Ajdovk Jan Polanc.

„Vzdušje v ekipi je dobro, delamo dobro, končujemo jesenski del in že sestavljamo ekipo za nadaljevanje sezone,“ pa svoj delokrog razkriva trener Olimpije Zlatko Gabor. Na voljo ima dovolj igralk, da tudi v Ajdovščini izpolni pričakovanja.

Tekst: D.P.
Foto: MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  S tremi novinkami v pomlad, klonile proti Dunajčankam
  ŽNK Olimpija Ljubljana odigrala drugo mednarodno pripravljalno tekmo proti ekipi Austria Wien. Avstrijske predstavnice so bile boljše z rezultatom 3:1, gol za Olimpijo je dosegla Manja Rogan.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  Po zmagi proti vodilni ekipi na priprave v Rovinj
  red tem pa so se varovanke trenerja Amirja Karića pomerile z ekipo St. Pölten, vodilno ekipo avstrijske lige in udeleženko lige prvakinj. Murašice so se izkazale in v močnem sneženju s tremi goli Anje Eferl slavile zmago z 3:2. Mateje Zver ni bilo v postavi avstrijske ekipe.

DELI NA