19.11.2022 | 1. SŽNL
Kamere na Ptuju

Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.

SŽNL, 11. krog, 20.11.
Krim – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (13.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (13.00)
ŽNK Ptuj – ŽNK Cerklje (13.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 33
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21
Noelle Vilčnik (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Mirjam Kastelec (ŽNK Ljubljana) 17

Preizkusiti novosti v igri

Državne prvakinje prihajajo v Ljubljano, kjer se bodo pomerile s krimovkami. Vodilna ekipa lige je absolutni favorit, na domačinu pa je, da v dani situaciji nudi odpor, ki ga lahko.
„Na voljo imamo vse igralke, smo v dobrem ritmu. V Ljubljano odhajamo po zmage, domačink ne podcenjujemo. Tekmo bomo izkoristili tudi zato, da v praksi preizkusimo določene zadeve, ki jih delamo na treningu,“ pa na temo nedeljske tekme pove trener Pomurk Amir Karič.

Prenos s Ptuja

Na Ptuju se bosta srečali ekipi ŽNK Ptuja in ŽNK Cerklje. To bo že peta medsebojna tekma ekipe, trikrat so se dosedaj veselile Gorenjke, enkrat Ptujčanke. Jeseni so točke ostale pri Cerkljah.

„Še zmeraj imamo težave s sestavo ekipe zaradi poškodb nekaterih igralk. Upamo, da se bomo prvič v tej sezoni pred TV kamerami pokazali v najboljši predstavi v tej sezoni in dokazali, da na Ptuju igralke še niso pozabile igrati nogometa,“ se nadeja trener Ptujčank Uroš Šmigoc.

„Ptujčanke znajo igrati nogomet,“ poudari trener Primož Štrajhar, ki vodi ŽNK Cerklje. „Vprašanje je le, v kaki postavi bodo domačinke nastopile. Sem pa prepričan, da se nam obeta dobra, kvalitetna in enakovredna tekma. Verjamem, da lahko pred televizijskimi kamerami pridemo do rezultata, ki si ga želimo,“ še izpostavi trener gorenjskih prvoligašic.

Za Ljubljano šteje le zmaga

Tekma 3. in 4. ekipe bo v nedeljo ob 13. uri v Ljubljani. Pred nami je peta medsebojna tekma, po dvakrat so se veselili v obeh taborih, prvi jesenski obračun pa je pripadel Ljubljani, ki je s 3:0 zmagala v Radomljah.

„Tekme z Radomljami so vedno težke. Imajo mlado ekipo, ki ima nekaj zelo perspektivnih posameznic. Nas cilj je jasen, vse drugo kot zmaga bi bilo za nas razočaranje,“ pa trenerka Urška Žganec jasno napove, kaj pričakuje od svojih igralk.

„Te tekme se igralke zares veselimo, saj vemo, da je to neposredni boj za tretje mesto na ligaški lestvici. Zavedamo se, da bo tekma težka, igralke Ljubljane so namreč kakovostne in zelo uigrane. To so dokazale tudi na prvi letošnji tekmi, na nas pa je, da tokrat prikažemo boljšo igro, kot smo jo takrat in poskušamo rezultat obrniti sebi v prid,“ pa obračun v Ljubljani za klubsko spletno stran napove Sara Gradišek iz ŽNK Radomlje Medex.

Olimpija favorit

V Vipavski dolini se bosta pomerili domači Primorje Gaia Naturelle in gostujoča ŽNK Olimpija Ljubljana. Gostje želijo do treh točk in čim boljšega izhodišča pred koncem jesenskega dela. Tudi zgodovina in številke so na strani varovank trenerja Zlatka Gaborja – 18 tekem, 18 zmag Olimpije in gol razlika 2:216.

„Po zmagi proti Ptuju v zaostali tekmi vlada v ekipi dobro vzdušje. Želim, da to prenesemo tudi na jutrišnjo tekmo, saj nam bo sigurno prav prišlo v boju z favoriziranimi tekmicami. Ne pričakujemo čudežev, želim le, da dekleta dajo svoj maksimum, v taktičnem smislu zrelo in pametno. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli tekom dvoboja,“ smelo tekmo s pokalnimi prvakinjami napove trener Ajdovk Jan Polanc.

„Vzdušje v ekipi je dobro, delamo dobro, končujemo jesenski del in že sestavljamo ekipo za nadaljevanje sezone,“ pa svoj delokrog razkriva trener Olimpije Zlatko Gabor. Na voljo ima dovolj igralk, da tudi v Ajdovščini izpolni pričakovanja.

Tekst: D.P.
Foto: MI-PRESS

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA