19.11.2023 | 1. SŽNL
Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini

Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.

SŽNL, 12. krog, 19.11.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Mura Nona (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Cerklje (11.00)
WFC Drava Ptuj – ŽNK Radomlje Medex (11.00)
ŽNK Gažon – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)

Upravičiti vlogo favoritinj

Ajdovke so se v tej sezoni že izkazale. Da je temu tako, priča tudi 13 točk po devetih odigranih tekmah. Tudi danes bi rade varovanke trenerja Petra Kristana pokazale, da so upravičeno tako visoko. V goste jim prihajajo državne prvakinje ŽNK Mura Nona, ki so letos prepričljive in suverene v domači ligi.

„V tekmo gremo tako kot v vse ostale tekme. Moramo biti zbrane, želimo si, da čimpreje dosežemo gol. Gremo po zmago in po tri točke. Želimo si tudi, da brez poškodb oddelamo še ti dve tekmi in zmagamo,“ gostovanje v Vipavski dolini napove Evelina Kos, ki si je z dobrimi igrami v dresu ŽNK Mura Nona prislužila tudi poziv v člansko reprezentanco za prihodnji dve tekmi lige narodov.

Stopiti skupaj

Ljubljanska Olimpija odhaja na Obalo, kjer se bo pomerila z ŽNK Gažonom. „Pričakujem zmago. Pričakujem, da se bomo pobrale po prejšnji tekmi, da stopimo skupaj in odigramo, kot je treba. Želim si, da dosežemo čim več golov in pridemo do zmage,“ gostovanje napoveduje vratarka Sara Nemet, ki ob tem spomni na zadnjo prvenstveno tekmo Olimpije proti Ljubljani, ko so zmajčice z 0:1 izgubile mestni derbi.

„Včeraj smo imeli kadetsko tekmo v Radljah. Dve kadetinji sta počivali, da bosta na voljo danes. Želim si, da čim več naših deklet dobi priložnost in izkušnje. Danes pričakujem borbeno in fair tekmo brez poškodb. Pred nami je še tekma proti Cerkljam, potem pa zaslužen premor. Lahko smo zadovoljni, ker smo pripeljali ekipo s štirimi točkami do konca jesenskega dela,“ napove tekmo proti Olimpiji Robert Zirnsten, trener ekipe ŽNK Gažon.

Remija niso pozabile

Na Ptuju pa bodo kamere Planet TV 2, na zelenici pa domači WFC Drava Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Ptujčanke so pri štirih točkah, Radomljanke jih imajo 12. V prvem delu sezone sta se ekipi razšli z remijem, od tedaj pa se spremenilo precej. Domačinke so menjale trenerja, namesto Sandija Bauerja zasedbo vodi Danilo Lončarič.

„Tekma na Ptuju zagotovo ne bo lahka, saj je bil rezultat na zadnji medsebojni tekmi izenačen. Igrati bomo morale z veliko zaključki in natančnimi podajami,“ nedeljsko srečanje za klubsko spletno stran napove Jona Javorič.

Motiv več

Za ŽNK Ljubljano je dobra jesen – z 21 točkami so na 3. mestu prvenstvene lestvice. Pred njimi pa tekma z ekipo ŽNK Cerklje, ki so jo v dosedanjih šestih tekmah vsakič premagale.

Gorenjke so na 6. mestu z 12 točkami.

„Z ekipo smo med premorom dobro trenirale in se pripravljale na tekmo. Pričakujem kvalitetno, borbeno predvsem pa srčno igro s strani naše ekipe. Da igram proti svoji nekdanji ekipi, mi daje le še večjo motivacijo in se tekme že zelo veselim,“ tekmo proti ŽNK Cerklje napoved Živa Mikložič, ki se je po lanski sezoni preselila v Ljubljano.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Lara Klopčič okrepila ŽNK Ljubljano
  Za ekipo ŽNK Ljubljane, v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje zaseda 3. mesto, je pripravljalna tekma. Doma so s 6:3 ugnale avstrijskega ligaša UDFC Hof, katerega članici sta postali Pia Ciganovič in Selma Šabotič.
 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex
  »V preostanku prvenstva se želim izkazati tako osebno kot z ekipo. V končnici sezone si želim, da odigramo kakovostne tekme, osvojimo tri točke proti kateri od ekip z vrha lestvice in smo dober konkurent v skupini za prvaka,« je dejala povratnica v ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.02.2024 | 1. SŽNL
  V Murski Soboti predstavili dve novinki
  Iz graškega Sturma se v Fazanerijo vrača Tija Šoštarič Karič, ki je bila članica čarno-bejlih že od leta 2021. Iz ljubljanske Olimpije se v Fazanerijo seli Zala Vindišar, ki je v 1. SŽNL doslej odigrala 117 tekem in ob tem dosegla 34 zadetkov. Vindišarjeva je tudi aktualna članica ženske A reprezentance.
 • 27.01.2024 | 1. SŽNL
  V Ajdovščini že mislijo na novo sezono
  Z delom in pripravami na novo sezono je začela tudi ekipa Primorje Gaia Naturelle, ki jo vodi trener Peter Kristan. Ajdovke so prezimile na 6. mestu prvenstvene lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 22.01.2024 | 1. SŽNL
  Tudi Radomljanke začele priprave
  Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex, s katero vadijo tudi kadetinje, je s sobotnim treningom v prekrasni sončno-zimski kulisi zaključila uvodni teden priprav na nadaljevanje sezone 2023/24.
 • 21.01.2024 | 1. SŽNL
  Štiri tekme do nadaljevanja prvenstva
  Dva tedna treningov so za ekipo ŽNK Ljubljane, ki je prvi del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje končala na 3. mestu.
 • 17.01.2024 | 1. SŽNL
  V lovu na 1. mesto še niso rekle zadnje
  Minuli teden so s pripravami na nadaljevanje sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje začeli tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana. Igralke je na prvem treningu v letu 2024 zbral trener članske ekipe Zlatko Gabor.
 • 09.01.2024 | 1. SŽNL
  Vodilna ekipa z novim trenerjem
  Vodilni klub Ženske nogometne lige Triglav Zdravje se je v preteklih dneh sporazumno razšel z dosedanjim trenerjem Bojanom Jančarjem, nogometašice ŽNK Mura Nona pa bo po novem vodil Vladimir Kokol, ki je doslej vodil selekcijo U15 pri NŠ Mura.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.

DELI NA