29.09.2021 | WU17
Kadetinje začele z remijem

Dekliška kadetska reprezentanca je s tekmo proti Češki začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto maja v Bosni in Hercegovini. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma remizirale s Češko (1:1). Edini gol je dosegla Noelle Vilčnik.

Slovenijo do konca kvalifikacij čaka še tekma proti Nizozemski. S Škotsko naše kadetinje ne bodo igrale, saj je Škotska odpovedala nastop v kvalifikacijah.

Selektorica je bila pred tekmo primorana v prvo menjavo. Namesto poškodovane Gale Dasovič Ravnik je v igro vstopila njena klubska soigralka Ana Gerjol.

Slovenija je odločno začela kvalifikacije, prvih 45 minut je minilo v naši pobudi in pritisku, žoga pa ni hotela v gol. Najlepšo priložnost je imela v 25. minuti Ana Gerjol, ki je stresla okvir vrat.

V 2. polčasu je Slovenija nadaljevala z ofenzivo: v 53. minuti bi lahko Noelle Vilčnik zabila za 1:0, a je bila češka golmanka na mestu. Je pa klonila v 56. minuti, ko je Vilčnikova zadela za 1:0. Vodstvo je trajalo 11 minut, ko so Čehinje izkoristile svoje edino resno priložnost. Uspešna je bila Kostohryzova, ki je v 56. minuti vstopila v igro. Rezultat se do konca ni menjal.

Pravi pristop

"Glede na to, da imajo ta dekleta v nogah izredno malo mednarodnih preizkušenj, so danes prikazala izvrsten pristop. Ustvarili smo si več zrelih priložnosti in v določenih delih tekme na igrišču pokazali dobro igro proti favoziranim Čehinjam. Tudi ob prekinitvah smo bili odločnejši. Zadeli smo še trikrat, a so žal bili goli razveljavljeni. Veselje nam je preprečil tudi prečnik. Ostaja nekoliko grenak priokus, da nismo kronali z zadetkom kakšno prigarano priložnost. Že na začetku tekme smo imeli nekaj smole, saj zaradi težav z gležnjem ni mogla nastopiti Gala Dasovič Ravnikar. Odlično jo je nadomestila Ana Gerjolj. Tudi preostale menjave so poživele igro, a je zmanjkalo nekoliko zbranosti v zaključku. Ob koncu tekme je neugoden udarec v hrbet prejela igralka Tinkara Testen, vsi ji želimo čim prejšnje okrevanje," je po tekmi nastop svojih varovank ocenila selektorica Tina Kelenberger.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – ČEŠKA 1:1 (0:0)
Venray (Nizozemska). Sodnice: Søkjær (DAN), Rasmussen (DAN), Tomić (SRB), Živković (SRB).
Strelki: 1:0 Vilčnik (56.) , 1:1 Kostohryzova (67.)
Rumeni kartoni: Testen; Mayerova, Bendova
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Testen (Podbevšek od 90.), Šoštarič Karič, Dodič, Rakovec (Krmelj od 83.), Gerjol (Poplašen od 80.), Osojnik, Kramžar, Dolinar, Vilčnik.
Češka: Jilkova, Mayerova (Freislerova od 63.), Barkova, Bendova, Chordurova (Polaškova od 63.), Hlavačova, Obadalova, Jančarova, Šebrlova (Vithova od 46.), Lachka (Kostohryzova od 56.), Zikmundova (Matuškova od 46.).

Kvalifikacije za EP 2022:

2.10.
Nizozemska – Slovenija (16.00)

Slovenija DU17:
Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (NK Krim), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje).

Liga A in Liga B

V kvalifikacijah kadetinj za prihodnje evropsko prvenstvo sodeluje rekordno število ekip, kar 49, prvič tudi Luksemburg. Na podlagi uspešnosti v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019 je Uefa razdelila ekipe v dve ligi. V Ligi A tekmuje 28 ekip (sedem skupin po 4), v Ligi B pa 21 (6 skupin; 3 po 4, 3 po 3). Sedem zmagovalcev lige A se bo uvrstilo na zaključni turnir. Šest zmagovalcev mini turnirjev v ligi B in najboljši podprvak bodo napredovali, zadnjeuvrščene ekipe v ligi A pa bodo izpadle v ligo B, kjer bodo prihodnje leto začele kvalifikacije.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.10.2022 | WU17
  Z zmago uspešno končale kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Turčiji (3:0) uspešno končala prvi del kvalifikacij za EP 2023. Slovenija je v skupini 5 zasedla 2. mesto in si zagotovila, da kvalifikacije nadaljujejo v elitni skupini A.
 • 25.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije končujejo proti Turčiji
  „V prvi vrsti je bilo nujno, da smo se po tekmi z Nemčijo umirili in dobro regenerirali. Potem smo vse moči usmerili v taktično pripravo na zadnjo tekmo, kjer nas zanimajo tri točke,“ je tekmo proti Turčiji, ki je klonila proti Nemčiji in Srbiji, napovedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 22.10.2022 | WU17
  V sodnikovem podaljšku poraz proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je tesno z 1:2 izgubila 2. tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. V Krškem jo je z golom v sodnikovem podaljšku premagala Nemčija. Slovenija je z igro navdušila, v torek, 25.10., pa s tekmo proti Turčiji končuje ta del kvalifikacij.
 • 22.10.2022 | WU17
  Kadetinje proti Nemčiji, tekma v spletnem prenosu
  Po četrtkovem remiju proti Srbiji (0:0) se bodo danes varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Nemčijo. Osemkratne evropske prvakinje v tej starostni kategoriji so bile na prvi tekmi kvalifikacij z 9:1 boljše od Turčije.
 • 19.10.2022 | WU17
  Uvodoma remi s Srbijo
  Dekliška kadetska reprezentanca je z remijem proti Srbiji (0:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija se bo na 2. tekmi kvalifikacij v soboto, 22.10., v Krškem pomerila z Nemčijo.
 • 19.10.2022 | WU17
  V spletnem prenosu kadetinje proti Srbiji
  Danes ob 16. uri dekliška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji doma začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma v Čatežu ob Savi pomerile s Srbijo.
 • 17.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije za EP doma pred kamerami
  V sredo, 19.10., s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo začenjajo kadetinje. Reprezentanca pod vodstvom selektorice Tine Kelenberger bo prvi del kvalifikacij odigrala v Sloveniji, kjer se bo pomerila s Srbijo (19.10.), Nemčijo (22.10.) in Turčijo (25.10.).
 • 07.10.2022 | WU17
  Znana seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2023
  Mladinke so v sredo začele kvalifikacije za EP 2023, v tem mesecu pa kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo čakajo tudi naše kadetinje. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu v Sloveniji.
 • 15.09.2022 | WU17
  Še drugič boljše od Madžarske
  Na tekmi v Cerkvenjaku, spremljali ste jo lahko tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, so varovanke selektorice Tine Kelenberger zmagale z 2:0. Gola za zmago sta prispevali Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.
 • 13.09.2022 | WU17
  Igra obeta, v četrtek generalka
  Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Danes so varovanke selektorice Tine Kelenberger v gosteh z 2:1 premagale madžarske vrstnice. Ekipi se bosta pomerili v četrtek, 15.9., v Cerkvenjaku, od tam pa bo tudi spletni prenos na nzs.si.

DELI NA