30.01.2024 | U17
Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini

Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo odigrana 6. februarja, druga pa dva dni kasneje. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 

Selektor izbrane vrste do 17 let Muamer Vugdalić, ki je pred tem več let vodil selekcijo do 15 let, je objavil seznam potnikov, na katere bo računal na prihajajočem repzezentančnem zboru: ”Ekipo poznam zelo dobro, saj je bila to moja prva selekcija v vlogi selektorja izbrane vrste do 15 let. Igralci poznajo moj način dela, njihov razvoj sem spremljal tudi po tem, ko so prestopili v starejšo selekcijo. S spoznavanjem zagotovo ne bomo imeli težav in prepričan sem, da se bomo že na prvi akciji ujeli odlično.” Kot zanimivost lahko dodamo, da je Vugdalić izbrano vrsto do 15 let proti Bosni in Hercegovini vodil že oktobra 2022. Takrat je obakrat slavila Slovenija. ”Vpoklical sem nekaj novih fantov, saj so nekateri odsotni zaradi klubskih obveznosti, drugi zaradi poškodb. Želel bi preizkusiti tudi nekaj novih fantov, ” je svoj izbor nogometašev pojasnil bivši slovenski reprezentant. Kadetsko izbrano vrsto v zadnji tretjini marca čaka nastop v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selektor optimistično zre proti kvalifikacijskemu turnirju, kjer se bo Slovenija v skupini 7 pomerila z Norveško, Španijo ter gostiteljico Avstrijo: ”Imamo že dovolj informacij o nasprotnikih. Orientirali se bomo na prvo srečanje z Avstrijo. To bo zagotovo ključni obračun in skozi prihodnji dve reprezentančni akciji bomo storili vse, da bi bili na prvi kvalifikacijski tekmi optimalni.”

Seznam vabljenih igralcev:

Alin Kumer Čelik (Mura), Mark Apollonio (Koper), Arman Durmiši (Koper), Mark Kerin, (Dinamo Zagreb/HRV), Sven Šunta (DInamo Zagreb/HRV), Noah Weißbach (Leipzig/NEM), Anej Koroša (Modena/ITA), Denis Videnović (Ilirija), Benjamin Adrović (Slovan), Tais Šabotić (Bravo), Niko Osterc (Maribor), Nejc Antonič (Maribor), Žan Petrovič (Maribor), Nik Podlesnik (Maribor), Timothy Dassena Ček (Celje), Žan Luka Žužek (Celje), Benjamin Matičič (Celje), Alban Veselaj (Celje), Flavio Junčaj (Domžale), Mateo Aćimović (Olimpija), Jan Jurgec (Roma/ITA), David Pejičić (Udinese/ITA)

Termini prijateljskih srečanj z Bosno in Hercegovino:

6. februar 2024 ob 14:00 (Zenica, Bosna in Hercegovina) BIH - Slovenija
8. februar 2024 ob 11:00 (Zenica, Bosna in Hercegovina) Slovenija - BIH

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA