30.01.2024 | U17
Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini

Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo odigrana 6. februarja, druga pa dva dni kasneje. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 

Selektor izbrane vrste do 17 let Muamer Vugdalić, ki je pred tem več let vodil selekcijo do 15 let, je objavil seznam potnikov, na katere bo računal na prihajajočem repzezentančnem zboru: ”Ekipo poznam zelo dobro, saj je bila to moja prva selekcija v vlogi selektorja izbrane vrste do 15 let. Igralci poznajo moj način dela, njihov razvoj sem spremljal tudi po tem, ko so prestopili v starejšo selekcijo. S spoznavanjem zagotovo ne bomo imeli težav in prepričan sem, da se bomo že na prvi akciji ujeli odlično.” Kot zanimivost lahko dodamo, da je Vugdalić izbrano vrsto do 15 let proti Bosni in Hercegovini vodil že oktobra 2022. Takrat je obakrat slavila Slovenija. ”Vpoklical sem nekaj novih fantov, saj so nekateri odsotni zaradi klubskih obveznosti, drugi zaradi poškodb. Želel bi preizkusiti tudi nekaj novih fantov, ” je svoj izbor nogometašev pojasnil bivši slovenski reprezentant. Kadetsko izbrano vrsto v zadnji tretjini marca čaka nastop v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selektor optimistično zre proti kvalifikacijskemu turnirju, kjer se bo Slovenija v skupini 7 pomerila z Norveško, Španijo ter gostiteljico Avstrijo: ”Imamo že dovolj informacij o nasprotnikih. Orientirali se bomo na prvo srečanje z Avstrijo. To bo zagotovo ključni obračun in skozi prihodnji dve reprezentančni akciji bomo storili vse, da bi bili na prvi kvalifikacijski tekmi optimalni.”

Seznam vabljenih igralcev:

Alin Kumer Čelik (Mura), Mark Apollonio (Koper), Arman Durmiši (Koper), Mark Kerin, (Dinamo Zagreb/HRV), Sven Šunta (DInamo Zagreb/HRV), Noah Weißbach (Leipzig/NEM), Anej Koroša (Modena/ITA), Denis Videnović (Ilirija), Benjamin Adrović (Slovan), Tais Šabotić (Bravo), Niko Osterc (Maribor), Nejc Antonič (Maribor), Žan Petrovič (Maribor), Nik Podlesnik (Maribor), Timothy Dassena Ček (Celje), Žan Luka Žužek (Celje), Benjamin Matičič (Celje), Alban Veselaj (Celje), Flavio Junčaj (Domžale), Mateo Aćimović (Olimpija), Jan Jurgec (Roma/ITA), David Pejičić (Udinese/ITA)

Termini prijateljskih srečanj z Bosno in Hercegovino:

6. februar 2024 ob 14:00 (Zenica, Bosna in Hercegovina) BIH - Slovenija
8. februar 2024 ob 11:00 (Zenica, Bosna in Hercegovina) Slovenija - BIH

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

DELI NA