09.10.2021 | U17
Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo

Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti, ko so bili Slovenci številčno oslabljeni, odločil Aleks Ristić. Ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.  

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP U17 2022 - DRUGA TEKMA

SLOVENIJA U17 - KOSOVO U17 1:0 (0:0)

Strelec: Ristić (68').
Rdeči karton: Kasalo (65'); Fazlija (75').
Slovenija U17: Tomažič, Stojinović, Poredoš, Zajc (73' Štricelj), Hribar, Ristić (73' Benkič), Islamagić, Čuk (58' Šerbec), Selan, Čuber Potočnik (88' Kovačič), Kasalo. Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Kosovo U17: Avdija, Bajraktari (81' Gjini), Gashi, Shahini, Marku (53' Kodra), Bashota (43' Milaj), Fazlija, Jashari (80' Kajtazi), Krasniqi, Muji, Merlaku (81' Qorrolli). Selektor: Arsim Abazi.

Prvi polčas ni ponudil veliko pravih priložnosti. Po seriji kotov v uvodu srečanja je do prvega udarca prišla reprezentanca Kosova, Dorentin Gashi je v sedmi minuti streljal mimo vrat, v naslednji akciji pa je slovenska obramba blokirala strel Arjanita Mujije. Lukas Tomažič je v 17. minuti odbil strel Arnosa Merlakuja, minuto kasneje pa so zapretili tudi Slovenci. Jaka Čuber Potočnik je meril mimo kosovskih vrat.

V nadaljevanju prvega polčasa vse do sodniškega dodatka nismo videli novih udarcev. Tine Čuk je v 46. minuti streljal mimo vrat, Lukas Tomažič pa je kmalu zatem zaustavil še en poskus Mujija. Kosovo je tik pred odmorom opravilo prvo menjavo. Andija Bashoto je zamenjal Adonis Milaj.

V nadaljevanju obračuna so bili prvi nevarni Slovenci. Jaka Čuber Potočnik je streljal v 54. minuti, a je bil Erion Avdija na pravem mestu. Na drugi strani je bil premalo natančen kapetan Igball Jashari. V 65. minuti je moral zelenico zapustiti Niko Kasalo, ki je po prekršku nad Krasniqijem prejel še drugi rumeni karton.

Izključitev ni zmedla Slovencev, ki so se tri minute kasneje veselili vodstva. Kosovsko mrežo je po dolgi podaji v prostor zatresel Aleks Ristić, ki je zadel z osmih metrov. Od 75. minute je tudi ekipa Kosova igrala le z deseterico na igrišču, Arjanit Fazlija je pravtako prejel tudi drugi rumeni karton, potem ko je s prekrškom zaustavil Bena Selana.

Slovenski vratar Lukas Tomažič je v 78. minuti zaustavil strel Adonisa Milaja, po kotu pa tudi Dorentina Gashija. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v končnici tekme odbili napade Kosova, Avdija pa je v 87. minuti ukrotil strel Čuber Potočnika.

"Bili smo veliko boljši nasprotnik. Morda glede na število priložnosti izgleda izenačeno, saj je Kosovo veliko igralo na dolge izbite žoge, kar je vselej nevarno. Skozi igro smo bili boljši tekmec. Tudi po rdečem kartonu in z igralcem manj smo hrabro napadali, nismo se želeli pomakniti v obrambo. Nadaljevali smo v istem ritmu in iz tega smo si ustvarili priložnost za gol. Po izključitvi v vrstah Kosova je bila igra izenačena, veliko je bilo dolgih žog. Ob koncu smo imeli še dve priložnosti za zadetek, na drugi strani pa smo zadržali prednost," je po novi zmagi dejal Aleksandar Radosavljević. 

"Že pred tekmo sem veliko govoril o pogumu in hrabrosti, da ju moramo pokazati na današnjem obračunu. Fantje so s takšno miselnostjo igrali od prve minute, tudi z igralcem manj nismo nič spreminjali in nadaljevali s svojo igro," še pove selektor in se dotakne tudi torkovega obračuna z gostitelji turnirja: "Pomembno je, da smo šli tekmo po tekmo, dobili smo prvi dve preizkušnji. Ne glede na to, kakšen rezultat bi iztržili danes, bi tudi v tretjo tekmo šli z ambicijo po zmagi. Premagati želimo tudi Avstrijo."

Reprezentanca Slovenije je z drugo zmago storila pomemben korak k napredovanju v spomladanski elitni del kvalifikacij, ki ga bo potrjevala na torkovi tekmi z Avstrijo. Ob dveh prvouvrščenih ekipah vsake skupine se v nadaljevanje kvalifikacij uvrstijo še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.  

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA