04.10.2021 | U17
Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji

Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.

Selektor Aleksandar Radosavljević je že pred dnevi, ko je javnosti razkril seznam potnikov v Avstrijo, dejal, da je cilj uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Pričakovanja so enaka tudi dan pred pričetkom kvalifikacij: "Moramo si zadati najvišje cilje in temu slediti. Danes smo pripotovali v Avstrijo, pomembno je, da že danes startamo z dobrim treningom in fantje pridobijo dober občutek, tako pa moramo nadaljevati tudi jutri, na tekmi. Prva preizkušnja je izredno pomembna. Začetna trema mora čimprej izpuhteti, da dobro vstopimo v turnir in formo stopnjujemo na vsaki naslednji tekmi."

Prvi nasprotnik Slovenije bo reprezentanca Ferskih otokov, jutrišnji dvoboj v Lindabrunnu se bo pričel ob 11. uri. "Pričakujem, da bomo dominirali na tem srečanju. Pripravljali smo se na celoten turnir, zato smo pripravljeni na vse tekme, kako moramo delovati na preizkušnjah, ko imamo žogo v svoji posesti, ter kako igrati, ko je nimamo. Na tekmah z nasprotniki, kot so Ferski otoki, je najbolj pomembno imeti kontrolo nad igro. Tekmecu ne smemo dovoliti, da zadiha, neprestano je potrebno pritiskati na njegova vrata in čimprej doseči zadetek," nekdanji reprezentant Slovenije razkriva načrt za prvi kvalifikacijski spopad.

V soboto, ravno tako v Lindabrunnu in ob 11. uri, bo slovenski tekmec izbrana vrsta Kosova, tri dni kasneje pa bodo nasproti stali še gostitelji turnirja. Srečanje v Traiskirchenu se bo pričelo ob 15:30. Na avstrijskih tleh bo nastopila generacija slovenskih najstnikov, ki je že odigrala nekaj mednarodnih prijateljskih preizkušenj, kvalifikacije pa bodo dale novo potrditev moči Slovencev.

"S fanti smo skupaj že dve leti, normalno pa je, da pride do sprememb v ekipi. Nekateri fantje, ki na začetku niso bili poleg, so v tem času napredovali in si zaslužili priložnost v reprezentanci. Po dveh preizkušnjah s Hrvaško smo določili seznam dvajsetih igralcev, ki so po mojem mnenju trenutno tisto najboljše, kar premore Slovenija," pravi 42-letnik.

Radosavljević ob tem potrdi, da igralski seznam ni doživel sprememb: "Fantje so zdravi. Vsi, ki so bili na prvotnem seznamu, so z nami tudi danes."

Na zaključnem turnirju v Izraelu ob domači ekipi zaigrala še petnajsterica najboljših reprezentanc elitnega dela kvalifikacij. V drugi del kvalifikacij se bosta prebili prva in druga zasedba vsake skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe 13 skupin.

Seznam vabljenih igralcev

Vid Štefanec (Mura), Niko Kasalo (Mura), Kevin Benkič (Ilirija), Tin Štricelj (Ilirija), Mark Šerbec (Ilirija), Oskar Kvaternik (Bravo), Tim Štrasberger (Bravo), Beno Selan (Bravo), Lan Hribar (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Anel Islamagić (Brinje Grosuplje), Andraž Miklič (Brinje Grosuplje), Vid Hojč (Brinje Grosuplje), Mark Stojinović (Celje), Jošt Zajc (Domžale), Tilen Kovačič (Krka), Luka Poredoš (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Lukas Tomažič (Maribor), Jaka Čuber Potočnik (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 22.03.2022 | U17
  Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA