Kabha rešil Maribor, ki je skočil na vrh lestvice

Krško - Maribor 1:2 (1:1)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 1600, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Praprotnik (Ljubljana) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 0:1 Vršič (12.), 1:1 Šturm (36.), 1:2 Kabha (90.).
* Krško: Zalokar, Krajcer, Dušak, Šturm, Drnovšek, Čeh (od 66. Pavić), Dangubić (od 85. Bučar), Sadiković, Jurečič, Rudonja (od 50. Baskera), Mensah.
* Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec (od 46. Kabha), Bohar (od 74. Mezga), Sallalich, Vršič, Sunny Omoregie (od 61. Tavares), Zahović.
* Rumeni kartoni: Jurečič, Krajcer; Vrhovec, Šme.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so se Krčani dobro kosali s favoriziranimi Mariborčani, so na koncu morali priznati premoč tekmecu. Ti so na težkem, razmočenem igrišču do treh točk prišli v izdihljajih tekme, ko je zadel Marwan Kabha. Mariborčani so prišli do pete zmage v sezoni, s katero so se vsaj začasno prebili na sam vrh lestvice. Krčani po četrtem porazu ostajajo osmi.

Mariborčani so večino prvega polčasa prevladovali, posebej v prvih 35 minutah in si takrat priigrali nekaj priložnosti in tudi vodstvo. Zanj je poskrbel Dare Vršič, ki je v 12. minuti unovčil podajo Erika Janže. Vršič je sprožil tudi v 34. minuti od daleč, a bil malce premalo natančen. Gostitelji so prvi strel proti vratom poslali v 18. minuti, poskus Tima Čeha pa je Jasmin Handanović ukrotil. Zato pa je kapituliral v 36. minuti, ko ga je daleč z leve strani presenetil Klemen Šturm, ki je poslal visoko žogo v kazenski prostor, ta je preletela mariborskega vratarja in končala v mreži.

V drugem polčasu je najprej, v 55. minuti, zagrozil rezervist domačih Rok Baskera, po strelu malce izven kazenskega prostora se je izkazal Handanović. Krčani so bili v drugem polčasu enakovreden tekmec gostom, znova so bili nevarni v 84. minuti, ko je do strela prišel Filip Dangubić, mariborski vratar pa je dobro posredoval. Pred tem so imeli nekaj (pol)priložnosti tudi gosti, v 76. in 81. minuti so poskušali Sintayehu Sallaich, Marwan Kabha in Luka Zahović, a brez uspeha.

Ko je že kazalo, da bodo Krčani izvlekli točko, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka za zmago zadel Kabha, ko je s približno 20 metrov močno sprožil, žoga se je pred Markom Zalokarjem odbila in mimo njega zletela v mrežo. Na drugi strani je Handanović malce pozneje moral posredovati po poskusu Davida Bučarja.

Krčani bodo v 10. krogu v sredo gostili Velenjčane, Mariborčani pa bodo gostovali v Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Maribor
    Pester sobotni spored bodo s tekmo v večernem terminu zaključili nogometaši Krškega in Maribora. Slednji so se vrnili v zmagovalne tirnice, a žilavi Posavci tudi v letošnji sezoni doma stežka oddajo točke, na Gubcu v novi sezoni še niso klonili.

DELI NA