05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala

Ekipa KMN Slovenske gorice je prvi zmagovalec ženskega futsal pokala. V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).

Premierni finalni tekmi ženskega pokala so svoj pečat dale tudi glavna sodnica Doroteja Muršič, delegatinja Maša Osredkar in časomerilka Azra Ahmetovič.

Ženski futsal pokal, finale, 5.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice 1:2 (0:2)
0:1 Žižek (5./AG), 0:2 Škvorc (18.), 1:2 Mavhar (40.)

Hitro vodstvo

Tekma je bila tipična finalna. Celjanke so prve zapretile prek Deje Adamič in Mateje Vojsk, bilo je v 1. in 2. minuti, potem so pobudo prevzele KMN Slovenske gorice, pri strelu in v priložnosti pa najprej Pija Frešer in Ines Krajnc. V 5. minuti je bila tekma prekinjena zavoljo poškodbe celjske golmanke Teje Vugrinec, ki jo je med  vratnicama nadomestila Tjaša Močnik. Ta šok v celjskih vrstah so KMN Slovenske gorice izkoristile in po strelu Rebeke Šnofl, žoga se je odbila v gol od Nine Žižek, povedle.

Z 0:2 na odmor

Na drugi strani je merila Vanesa Kozina, potem pa se je nadaljevala pobuda vodilne ekipe rednega dela ženske futsal lige. Izkazala se je tudi golmanka Močnik, ki je obranila nekaj nevarnih strelov. Celjanke so imele pri zaostanku 0:1 po prodoru Ines Ermenc, ki je podala do Mateje Vojsk pred gol, lepo priliko, a je šel strel Vojskove pod strop dvorane. Kazen je prišla hitro – po podaji s kota, podajala je Rebeka Šnofl, so Celjanke pred golom pozabile na Lauro Škvorc, ki je neovirano zabila za 0:2.

V drugem delu so prevladovale Celjanke, ki so zapretile v 21. minuti, streljala je Klementina Mavhar, potem še Deja Adamič, ki je lepo priložnost zapravila tudi v 32. minuti. V isti minuti so KMN Slovenske gorice prišle do petega akumuliranega prekrška, domačinke so jih imele tri. Po minuti odmora so Celjanke zaigrale z igralko vratarko v polju, v tej vlogi je bila Sergeja Kos. Slabo minuto pred koncem je Mavharjeva zadela za 1:2, vse ostalo pa je preprečila tudi danes izvrstna reprezentančna vratarka Valentina Tuš.

Rezultat šteje

»Na koncu je bilo precej čustveno, zelo zahtevna tekma je bila. Cel čas smo bili pod pritiskom. Če pogledam vse naše letošnje medsebojne tekme, je bila ta naša najslabša. Poznala se je odsotnost Žive Hanžič, Laura Škvorc je igrala z bolečinami, vsem dekletom kapa dol! Finale se igra, da se zmaga, ne šteje lepota. Uspelo nam je. Kot prvi smo osvojili ta pokal, kar je velika stvar tudi za naš mali kraj Voličina,« je povedal po uspehu Dejan Kramberger.

»Čestital bi obema ekipama. Tekma je bila dobra, končni rezultat pa realen. KMN Slovenske gorice so zasluženo prvakinje. Kot vsako tekmo dosedaj – razliko je delala Valentina Tuš, ki je s svojimi obrambami prevaga in dodana kvaliteta,« pa je dodal trener Drago Adamič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  Danes sta bila v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba parov četrtfinala pokala Terme Olimia in parov polfinala ženskega futsal pokala.
 • 14.11.2022 | Pokal Terme Olimia
  V petek v znamenju žrebov futsal pokalov
  Včeraj se je sklenilo futsal pokalno tridnevje, v katerem smo dobili četrtfinaliste pokala Terme Olimia in polfinalistke ženskega futsal pokal. V petek, 18.11., pa bo v prostorih Nogometne zveze Slovenije ob 13. uri potekal žreb parov.
 • 24.10.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb obeh pokalnih tekmovanj. V tekmovanju pokal Terme Olimia bodo sodelovali le klubi 1. SFL in 2. SFL. Osmina finala je na sporedu 11.11., četrtfinale pa 9.12. in 3.2.
 • 24.10.2022 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba parov četrtfinala in osmine finala
  Tudi letos potekata tekmovanji Futsal pokal Terme Olimia in Ženski futsal pokal. Danes bo v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljen žreb obeh pokalnih tekmovanj.
 • 15.10.2022 | Pokal Terme Olimia
  Prijave v pokalno tekmovanje do 21.10.
  V sklopu futsal tekmovanj Nogometna zveza Slovenije vsako sezono organizira tudi pokalno tekmovanje. V pokalnem tekmovanju so dolžne nastopati ekipe, ki nastopajo v 1. in 2. slovenki futsal ligi. V zadnjih dveh sezonah smo uvedli ''novost'' in tekmovanje v celoti izvedli v organizaciji tekmovalnolicenčnega sektorja / futsal NZS.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.

DELI NA