21.03.2018 | U21
Jutri z Ukrajino

Mlada reprezentanca Slovenije se na Primorskem pripravlja na nadaljevanje kvalifikacij. Izbrana vrsta do 21 let bo v torek, 27. marca, v Bolgariji odigrala šesto preizkušnjo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, že jutri pa se bo v Ajdovščini pomerila z Ukrajino.

Prijateljski dvoboj z Ukrajinci bo po besedah selektorja Primože Glihe ponudil nekaj pomembnih odgovorov: »Tekma bo predvsem pokazatelj, kje smo v resnici. Manjka precej igralcev, tokrat ni poleg šesterice, sedmerice nogometašev. Tako pač je. Gre za mlade fante in proces, v katerem rastejo in padejo. Nekateri v klubih ne igrajo in so posledično v slabši formi, drugim se zgodijo poškodbe, kar je sestavni klubi. To vse se odraža tudi pri sestaviti moštva.«

Selektor je moral poseči po nekaj spremembah na seznamu, ki so posledica poškodb ali pomanjkanja tekem v klubskem dresu. Nekdaj reprezentančni napadalec Slovenije bo v ogenj poslal tudi novega vratarja, saj so bili na seznam uvrščeni Primož Bužan, Metod Jurhar in Martin Jarc. »Sorčan je poškodovan, Vodišek ni branil zadnjih šest mesecev, pri Aluminiju ne igra niti Janžekovič. To je normalen proces v razvoju mladih nogometašev. Nemogoče je že pri dvanajstih, trinajstih letih napovedati, kdo bo dober nogometaš. Nespametno je imeti nasprotno razmišljanje, saj so fantje še pri dvaindvajsetih letih v fazi človeškega in nogometnega razvoja,« poudarja Gliha.

Bi lahko dvoboj z Ukrajino pomagal potegniti nekaj vzporednic za tekmo z Bolgari? »Težko. Vsaka tekma prinaša svoje dogodke, pomembno pa je, da se na njih pravilno odzovemo in se odločiti, da se boš do zadnje sekunde žrtvoval zase, svoj uspeh in uspeh ekipe,« s sporočilom svojim varovancem zaključuje Gliha.

Jutrišnji spopad mladih Slovencev in Ukrajincev se bo v Ajdovščini pričel ob 15.30, vstop na tribuno Mestnega stadiona bo prost, srečanje pa si boste lahko ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

Primož Bužan (Ankaran), Metod Jurhar (Celje), Martin Jarc (Mercyhurst University), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town), Ožbej Kuhar (Triglav), Luka Badžim (Ankaran), Erik Gliha (Ankaran), Amadej Brecl (Celje), Kristjan Arh Česen (Triglav), Timotej Mate (Ankaran), Žan Žužek (Domžale), Jan Humar (Gorica), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (Rudar Velenje), Kenan Fatkić (Chiasso), Jan Repas (SM Caen), Anže Pišek (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor), Milan Tučić (Rudar Velenje), Alen Ožbolt (TSV Hartberg), Jan Mlakar (Maribor).

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.
 • 11.12.2018 | U21
  V lov na zaključni turnir 53 držav
  Na sedežu Evropske nogometne zveze so danes izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo nogometašev do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Madžarska in Slovenija.
 • 16.10.2018 | U21
  Za konec kvalifikacij odščipnili točko Francozom
  Mlada reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2019 sklenila z odmevnim remijem v Franciji. Dvoboj s Francozi, ki do današnje tekme še niso oddali točke, se je končal z izidom 1:1, domačo mrežo je zatresel tokratni rezervist Alen Ožbolt.
 • 15.10.2018 | U21
  Kvalifikacije zaključujejo v Franciji
  Torek bo bogat z reprezentančnim nogometom. Članska selekcija bo v četrtem krogu UEFA Lige narodov gostila Ciper, mladinska selekcija bo proti Kosovu napadala elitni krog kvalifikacij, reprezentanca do 21 let pa bo v Franciji sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 12.10.2018 | U21
  V Celju delitev točk
  Mlada reprezentanca je v zadnji domači tekmi v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019 iztržila točko. Slovenci so v Celju sicer povedli z golom rezervista Luke Šušnjara, a so Bolgari v zaključku srečanja zabili izenačujoči zadetek.
 • 11.10.2018 | U21
  V Celju z Bolgari
  Se bo mlada reprezentanca Slovenije prebila v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo? Mlade Slovence čakata še dve preizkušnji, v petek tudi zadnja na domačih tleh. Četa selektorja Glihe se bo ob 18. uri v Celju pomerila z Bolgarijo.
 • 02.10.2018 | U21
  Gliha izbral reprezentanco za zaključek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca do 21 let pričakuje še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U21 2019, na katerih bo skušala zadržati drugo mesto v skupini in se prebiti v dodatne kvalifikacije.

DELI NA