01.09.2021 | U21
Jutri pričetek kvalifikacij, uvodoma s Čehi

Članska reprezentanca Slovenije se bo nocoj pomerila s Slovaško, mlado izbrano vrsto pa jutri čaka dvoboj s Češko. Dvoboj v Čeških Budejovicah bo prvi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Romunija in Gruzija. 

"Kvalifikacije pričenjamo z novo generacijo in zelo težkim gostovanjem. S Čehi smo nazadne igrali na evropskem prvenstvu, na katere se redno uvrščajo s svojimi mlajšimi selekcijami," uvodoma pove selektor Milenko Aćimović, ki je ekipo zbral v Mariboru.

Aćimović je svoje varovance zbral prvič po juniju, ko so mladi Slovenci v Krškem dobili pripravljalni obračun s Severno Makedonijo. Mreža gostov se je trikrat zatresla že v prvem polčasu, med strelce pa sta se vpisala tudi Nik Prelec in Tamar Svetlin, ki zaradi poškodbe izpuščata tokratno akcijo. Benjamin Šeško je priključen članski selekciji, v reprezentanci pa ni niti Daria Kolobarića, ki ureja klubski status.

Bo pa to priložnost za nekaj novih obrazov, ki so se v minulih mesecih dokazali s svojo igro v klubskem okolju. Selektor hvali delovno vnemo celotne zasedbe: "Z večino smo bili skupaj že junija, nekatere fante sem spoznal zdaj. Moram jih pohvaliti, bili so zelo delovni in pridni, zavedajo se, kakšne tekme nas čakajo. Osredotočeni smo na dvoboj s Češko, nato pa bomo pričeli razmišljati o Andori."

Časa za priprave ni bilo veliko, celotna ekipa bo skupaj trenirala zgolj dvakrat: "Nekaj fantov manjka zaradi različnih razlogov, a sem osredotočen na fante, ki so z mano prišli na Češko. Še enkrat jih lahko pohvalim za delo na treningih. Kot sem že dejal, sem nekaj fantov spoznal prvič. Časa ni bilo veliko, vsi skupaj smo opravili en trening, danes bomo še drugega. Tekma bo hitro na sporedu. Letos nas čaka šest preizkušenj, zavedam pa se, da je dober začetek kvalifikacij zelo pomemben za samozavest ekipe."

Tudi Čehi so evropskem prvenstvu - medsebojni obračun se je končal z izidom 1:1, za Slovenijo je zadel Aljoša Matko - zamenjali generacijo nogometašev. Zanimivo pa je, da junija niso odigrali pripravljalne preizkušnje, kar je slovenskemu taboru otežilo pripravo na kvalifikacijski obračun.

"To, kar se je zgodilo, se ne pripeti velikokrat. Čehi so ravno tako zamenjali generacijo, ostalo je zgolj nekaj fantov iz evropskega prvenstva, a junija niso odigrali pripravljalne tekme. Tako ni veliko informacij o novi generaciji, se pa moramo osredotočiti nase, na svojo igro in naše fante, da ustvarimo čimbolj ugoden rezultat. S Čehi imamo izkušnjo z evropskega prvenstva, mislim pa, da gre za podobno generacijo. Osredotočili se bomo na svojo igro in na tekmi dali svoj maksimum!" še poudari Milenko Aćimović.

Četrkov obračun v Čeških Budejovicah se bo pričel ob 18. uri, že v ponedeljek pa bo slovenska ekipa gostovala v Andori.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA