22.03.2022 | U17
Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani

Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.

Reprezentance Walesa, Srbije in Turčije bodo v Radencih tekmec kadetske izbrane vrste Slovenije, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Prvi tekmec bodo Valižani, ki so novembra v skupini z Ukrajinci, Portugalci in Kazahstanci osvojili štiri točke, zasedli tretje mesto in se v nadaljevanje kvalifikacij prebili kot ena štirih najbolje tretjeuvrščenih ekip.

V slovenski zasedbi v primerjavi s prvotnim seznamom za zdaj ni prišlo do sprememb. Moštvo po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića trenira zavzeto in se pripravlja na uvodno preizkušnjo kvalifikacij: "Pripravljamo se zgolj na prvo tekmo, z drugimi nasprotniki se še nismo ukvarjali. V tem trenutku smo osredotočeni zgolj na ekipo Walesa.,"

Selektor je s svojimi sodelavci dobro preučil igro nasprotnika, ki ne goji tipično otoške igre. "Reprezentanca Walesa je ekipa, ki hoče igrati po tleh. Ni klasičnih dolgih žog, z igro in z nizom podaj hočejo priti do zaključka akcije. Lahko rečem, da gre za kakovostno ekipo, vendar imamo tudi za to igro svoj načrt," poudarja 42-letni strokovnjak.

Slovenci so radensko zelenico spoznali pred tedni, saj so prav v Radencih odigrali zaključni preizkušnji pred kvalifikacijami. Naša reprezentanca je dobila obe tekmi z Latvijo, v nasprotni mreži je obakrat končalo pet žog. Mladi fantje so bili že konec februarja deležni številčne podpore, ki ne bo izostala niti tokrat. "Zagotovo je domače igrišče z domačimi navijači dodatna spodbuda. To bo pozitivno vplivalo na ekipo in vsi skupaj že nestrpno čakamo na jutrišnjo tekmo," pravi selektor, ki je kadetsko selekcijo v začetku februarja v Poreču popeljal še do dveh zmag z bosansko-hercegovski vrstniki.

Slovenska četa se je v elitni del kvalifikacij prebila s popolnim izkupičkom. Izbranci selektorja Radosavljevića so v jesenskem delu kvalifikacij v Avstriji dobili vse tri tekme. Ob 13 doseženih zadetkih niso klonili niti enkrat, po visoki zmagi v dvoboju s Ferskimi otoki pa so tesno premagali še Kosovo in za konec napolnili še mrežo Avstrije. 

Žreb skupin elitnega dela kvalifikacij so pričakali v bobnu A, v družbi reprezentanc, kot so Nizozemska, Španija, Nemčija, Italija in Anglija. Kakšne so želje na domačih tleh? "Ko greš skozi prvi krog kvalifikacij in se prebiješ v elitni krog, ki ga gostimo na domačem igrišču, so želje visoke. Hočemo se prebiti na evropsko prvenstvo, naredili pa bomo vse, da pridemo tja," je še zaključil selektor kadetske reprezentance.

Kot že zapisano, se bo dvoboj Slovenije in Walesa v Radencih pričel ob 12. uri, spopad pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.04.2023 | U17
  Brečko: Ta ekipa še ni rekla zadnje
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let se je pred dnevi uvrstila na zaključni turnir evropskega prvenstva U17 2023. Po zaključenem elitnem krogu kvalifikacij je uspeh kadetske izbrane vrste pokomentiral selektor Mišo Brečko.
 • 28.03.2023 | U17
  Kadeti kljub porazu na evropsko prvenstvo do 17 let
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023, ki je odločalo o preboju na zaključni turnir. Varovanci Miša Brečka so se promerili z našimi južnimi sosedi in klonili z 1:2, a se vseeno uvrstili na zaključni turnir.
 • 27.03.2023 | U17
  Kadeti jutri za uvrstitev na evropsko prvenstvo
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let odigrali odločilno srečanje proti Hrvaški, ki ima tako kot Slovenija po dveh odigranih srečanjih 4 točke. Pred tekmo je spregovoril selektor Mišo Brečko.
 • 25.03.2023 | U17
  Kadeti v izdihljajih srečanja premagali Norvežane
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Varovanci Miša Brečka so se promerili z gostitelji Norvežani in po zadetku tik pred koncem srečanja slavili z 1:0.
 • 24.03.2023 | U17
  Kadeti jutri z Norveško
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v sredo začela elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let. Na prvem srečanju se je z reprezentanco Belgije razšla z neodločenim izidom 1:1. Že jutri pa se bodo varovanci Miša Brečka pomerili z gostiteljico turnirja Norveško.
 • 22.03.2023 | U17
  Še en remi z Belgijci
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka, ki so se tako kot njihovi starejši vrstniki pomerili z Belgijci, so iztržili remi z izidom 1:1.
 • 21.03.2023 | U17
  Brečko želi videti pogumno igro
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v pred dnevi odpotovala na Norveško, natančneje v Sarpsborg, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let.
 • 13.03.2023 | U17
  Brečko izbral moštvo za elitni del kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 18. in 29. marcem sodelovala v drugem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo letos na sosednjem Madžarskem. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki bodo na kvalifikacijskem turnirju branili barve Slovenije na srečanjih proti Belgiji, Norveški in Hrvaški.
 • 16.02.2023 | U17
  Kadeti v drugo ugnali Slovake
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo prijateljsko tekmo s Slovaško ter se tokrat veselila zmage.
 • 14.02.2023 | U17
  Kadeti remizirali s Slovaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih obračunov s Slovaško ter se po prvih devetdesetih minutah s svojim nasprotnikom razšla z neodločenim izidom.

DELI NA