13.09.2022 | Sodniki
Jug v vroči Pirej na ligo Europa

Na stadionu Geórgios Karaïskákis v Pirej z namenom sojenja v ligi Europa jutri zjutraj potuje šest slovenskih sodnikov na čelu katerih bo Tolminčan Matej Jug (41) ki je FIFA sodnik od leta 2007. Severnoprimorec je letošno Euro avanturo začel na jugozahodu Romunije, kjer je v 3. predkrogu za uvrstitev v Konferenčno ligo sodil na povratni tekmi med romunsko Universitatea Craiova in ukrajinsko Zoryo Lugansk, v play offu Konferenčne lige pa je v južnem Belfastu delil pravico na odločilnem dvoboju med Linfieldom iz Belfasta in latvijskim Rigasom.

V pristaniškem predmestju Aten bo v 2. krogu Evropske lige sodil na četrtkovem dvoboju med grškim velikanom Olympiacosom iz Pireja in nemškim Freiburgom. Z Jugom bosta še pomočnika sodnika Matej Žunič (DNSG Kranj) in Manuel Vidali (MDNS Koper) med rezervnima klopema bo kot četrti sodnik 33-letni David Šmajc iz DNSG Kranj, kot video sodnika pa bosta tokrat v paru delovala Rade Obrenović kot glavni video sodnik (VAR) in njegov pomočnik Dragoslav Perić (AVAR).

Na stadionu Geórgios Karaïskákis je bil Jug nazadnje 12. marca 2020, ko je dvoboj evropske lige Olympiacos- Wolverhampton sodil Damir Skomina, Jug pa je opravljal naloge četrtega sodnika. Prvič je ta severnoprimorski sodnik sodil na tem vročem stadionu davnega 21. februarja 2013 na tekmi šestnajstine finala lige Europa 2012/23 med ekipama Olympiacos in Levante iz Valencie.

Med Slovenci je na Karaïskákisu sodil tudi že Slavko Vinčić in sicer 23. avgusta 2018 dvoboj Olympiacos-Burnley za uvrstitev v ligo Europa, že pred njim pa tudi Damir Skomina in sicer 5. novembra 2013 dvoboj lige prvakov Olympiacos - Benfica.

Kot zanimivost dodajmo še, da je si bo objekt v Pireju kot kontrolor sojenja za vedno zapomnil Darko Čeferin (54), saj je 18. septembra 2019 tam debitiral v vlogi kontrolorja sojenja na tekmi ligi prvakov, nazadnje pa je bil tam 21. julija lani, ko je na tekmi Olympiacos-Nefči Baku v 2. predkrogu kvalifikacij za ligo prvakov 2021/22 poročal o sojenju portugalske sodniške ekipe.

Srečanje ob vzhodni obali Saronskega zaliva se bo začelo ob 20.45 uri, kontrolor sojenja pa bo Michael Thomas Ross iz Severne Irske.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2022 | Sodniki
  Gopro video - Preizkus fizične pripravljenosti
  Na tretjem letošnjem preizkusu fizične pripravljenosti sodnikov v Ljubljani, ki je potekal v četrtek 22. septembra na umetni travi stadiona ŽAK v Spodnji Šiški, je bila v družbi mož in deklet v črnem tudi Gopro kamera. Ekskluzivni videoposnetek si lahko ogledate tudi ti.
 • 29.09.2022 | Sodniki
  Tečaj za nove sodnike v Mariboru
  Si želiš postati novi sodnik ali sodnica v Mariboru? Potem pohiti in se prijavi na tečaj za nove sodnike , ki bo potekal v mesecu oktobru. Več informacij in prijave na 041-748-675 (Zoran Novarlić).
 • 27.09.2022 | Sodniki
  Čeferin ponovno v St. Gallen
  Darko Čeferin bo drevi v deželi sira in čokolade v zadnjem krogu tretje izvedbe Lige narodov (Nations League 2023) v skupini A2, opravljal vlogo kontrolorja sojenja sodniški ekipi iz Bosne in Hercegovine na tekmi med Švico in Češko v St. Gallnu.
 • 26.09.2022 | Sodniki
  Obrenović v Dublin na ligo narodov
  Ljubljančan Rade Obrenović (32) bo jutri zvečer na vzhodnem delu prestolnice Irske v Dublinu sodil svojo drugo tekmo v prvem krogu 3. izvedbe Lige narodov (Nations League 2022/23). Na stadionu Aviva, ki je bilo prizorišče finalne tekme Evropske lige leta 2011 (liga Europa), bo naš najmlajši mednarodni FIFA sodnik v ligi B sodil dvoboj zadnjega kroga v skupini 2 med Irsko in Armenijo. 
 • 25.09.2022 | Sodniki
  Kos v Češke Budejovice
  Drago Kos bo na Češkem v Čeških Budejovicah v play-offu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U-21 leta 2023 kontrolor sojenja na tekmi Češka - Islandija, ki jo bodo sodili sodniki iz Danske.
 • 23.09.2022 | Sodniki
  Preizkus fizične pripravljenosti z analizo prvega dela jesenskega dela prvenstva
  V Ljubljani je včeraj potekal letošnji tretji preizkus fizične pripravljenosti ter analiza prvega dela jesenskega dela prvenstva za sodnike, sodnice, pomočnike, pomočnice in talente vseh nivojev vključno s kandidati. Vse skupaj je zabeležila nova tehnološka pridobitev sodnikov, t.i. dron.
 • 22.09.2022 | Sodniki
  Vrnitev Vinčića v Leipzig na tekmo Lige narodov
  V septembrskem ciklu tretje izvedbe Lige narodov Slavka Vinčića čaka prva tekma na vzhodu Nemčije, kjer bo v petek zvečer v Leipzigu sodil dvoboj Nemčija - Madžarska. Šlo bo za reprizo mitskega dvoboja iz leta 1954, ko je Zahodna Nemčija v finalu Svetovnega prvenstva v Švici premagala tedaj izjemno močno Madžarsko nogometno reprezentanco s 3-2, tisti večer pa je v nogometnih almanahih zapisan in poznan tudi kot "čudež v Bernu".
 • 21.09.2022 | Sodniki
  Po 8. seji komisije za sodniške zadeve
  Pred četrtkovim fizičnim preizkusom telesne pripravljenosti sodnikov, ki se bo nadaljeval s skupnim velikim seminarjem sodnikov, pomočnikov in kontrolorjev po 1. sklopu jesenskega dela prvenstva o katerem bomo več poročali v petek, je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in predsednik Komisije za sodniške zadeve NZS g. David McDowell za torek 20. septembra sklical 8. sejo Komisije za sodniške zadeve pri NZS.
 • 20.09.2022 | Sodniki
  Česen na seminar top 41-ih Uefa sodnic na Azurno obalo
  Mondena Nica na Azurni obali v jugovzhodni francoski regiji Provansa-Alpe-Azurna obala bo med 21. in 23. septembrom prizorišče seminarja top 41-ih evropskih sodnic. Udeleženke prihajajo iz 29-ih držav na stari celini, tja pa bodo pripotovalo 14. članic elitne kategorije in 27 sodnic članic 1. kakovostne kategorije sodnic pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) med katerimi je tudi naša najboljša sodnica Aleksandra Česen.
 • 19.09.2022 | Sodniki
  Staša Špur v Glasgowu
  Mednarodna pomočnica in najboljša slovenska linijska sodnica Staša Špur (33) iz Murske Sobote začenja sezono ženske lige prvakinj 2022/23 na Škotskem. V Glasgowu bo s hrvaško sodnico Ivano Martinčić iz Koprivnice in Poljakinjo Paulino Baranowsko sodila na prvi tekmi 2. kroga Lige prvakinj med škotskim Glasgow Rangers in portugalsko Benfico iz Lizbone.

DELI NA