18.10.2021 | A
Josip Iličić zadel dvakrat, v polno tudi David Tijanić

Reprezentanca je po porazu z Rusijo ostala brez možnosti za preboj na svetovno prvenstvo v Katarju, a to ni zaustavilo Josipa Iličića. Kranjčan se je v dres Atalante vrnil z dvema goloma, zadetka se je veselil tudi David Tijanić.

Josip Iličić je v Toskani tlakoval pot do zmage Atalante z 1:4. Kranjčan je v 11. minuti načel mrežo Empolija, v 26. minuti pa je ponovil vajo in podvojil prednost. Reprezentant je imel zatem še priložnost za "hat-trick", a v 68. minuti ni izkoristil kazenskega udarca, po katerem je bil tudi zamenjan. Leo Štulac je v 30. minuti podal za znižanje zaostanka, tako kot Petar Stojanović pa je odigral vseh 90 minut. Domen Črnigoj je z Venezio na domačem igrišču presenetil Fiorentino, Primorec je ob zmagi z 1:0 odigral zadnjo tretjino tekme. Salernitana je po uvodnem vodstvu izgubila s Spezio (2:1), Vid Belec je obakrat klonil v drugm polčasu. 

Gola se je veselil se je David Tijanić, ki je z Göztepejem prekinil serijo porazov. Zasedba iz Izmirja je v Carigradu z 2:1 premagala Kasimpaso, junak zmage pa je bil prav Tijanić, ki je kmalu po vstopu v igro z evrogolom v 87. minuti zadel za tri točke gostov. Alanyaspor je brez pomoči Mihe Mevlje, ki ga ni bilo v kadru, s 6:3 premagal Kayserispor. Karagümrük Jureta Balkovca, ki je na zelenico pritekel v 64. minuti minuti, je z 0:1 slavil pri Altayju in tako zadržal peto mesto. 

Middlesbrough Andraža Šporarja je v 12. krogu prvenstva gostil Peterborough in ga premagal z 2:0. Ljubljančan je srečanje pričel v začetni enajsterici, zelenico pa je v 83. minuti zapustil ob začetnem izidu. Nekdanji prvoligaš se je s četrto zmago povzpel na 12. mesto.

Slabše vesti so pripotovale iz Avstrije, saj mora Benjamin Šeško na tritedensko mirovanje. Mladi napadalec, ki je imel nekaj težav že pred reprezentančnimi preizkušnjami, si je na tekmi z Altachom (1:1) poškodoval stegensko mišico. Radečan je v igro vstopil v 62. minuti srečanja, a je zelenico zapustil deset minut kasneje. Žan Rogelj je v dresu Tirola odigral celotno tekmo ob remiju s Hartbergom, zadnjeuvrščeni Tirolci so dvakrat izničili prednost gostov in vknjižili deveto točko. Sturm ostaja na drugem mestu, ekipa Jona Gorenca Stankoviča je v 11. krogu z 1:0 premagala Ried, Domžalčan je odigral celoten dvoboj.

Sandi Lovrić je odigral vseh 90 minut ob porazu s Zürichom, ki je na domači zelenici slavil z 1:0. Lugano s tekmo manj ostaja četrti.

Timi Max Elšnik se je po debiju veselil zmage nad Taborom, v dresu Mure pa je bil uspešen tudi Žan Karničnik. Sobočani so po preobratu v drugem polčasu strli odpor Kidričanov in slavili s 3:2. Oba reprezentanta sta igrala od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Adam Gnezda Čerin je na Reki gostil zagrebški Dinamo, ki se je v prestolnico vrnil s točko, čeprav je ob polčasu zaostajal za tri zadetke. Gnezda Čerin je v igro vstopil v 75. minuti dvoboja, ob rezultatu 3:2, ko je na zelenici zamenjal rojaka Vučkića. Rijeka je s 24. točko ostala na vrhu ligaške razpredelnice.

Miha Blažič je s Ferencvarošem doživel presenetljiv poraz, v Budimpešti je z 2:1 slavil ZTE iz Zalaegerszega. Blažič je pričel tekmo in odigral 90 minut, aktuani prvak pa je doživel drugi poraz sezone.

Klonil je tudi Pogon, ki je gostoval v Plocku in doživel tesen poraz. Luka Zahović je igral od 77. minute, ko so gostitelji že vodili. Pogon se po 11 krogih nahaja na četrtem mestu poljske Ekstraklase.

Novih točk se je veselil Benjamin Verbič. Povratnik po poškodbi je ob zmagi nad Lvivom podal za zadnjega od štirih zadetkov Dinama, potem ko je v igro vstopil v 74. minuti obračuna. Kijevčani so z izidom 1:4 dobili še deveto preizkušnjo, z 29 točkami pa se nahajajo na vrhu ukrajinskega prvenstva.

Uspešen je bil tudi CSKA, ki je z Jako Bijolom v zadnji vrsti z 0:1 odpravil Ural. Reprezentančni branilec je v statistiko vknjižil 90 minut igre, CSKA pa na četrtem mestu in s tremi točkami zaostanka ostaja v lovu za vodilnim Zenitom, ki je doživel dva zaporedna poraza.

Igor Vekić je s klopi pospremil poraz Ferreire pri Portu, ki je po preobratu slavil z 2:1.

PAOK je brez Jasmina Kurtića vknjižil prvi remi sezone, čeprav je v spopadu z Volosom, ki je sicer povedel, vodil že 4:1. 

Žan Kolmanič je po povratku čez veliko lužo znova dobil mesto v začetni enajsterici Austina, ki pa je moral na domačem igrišču čestitati Minnesotti, ki je vknjižila minimalno zmago.

Jan Oblak je ostal brez srečanja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA