05.02.2018 | 1. SŽNL
Jesenske prvakinje z novim trenerjem v lov na naslov

Radomljanke so uvodni del sezone SŽNL končale na prvem mestu, odkoder bodo stopile v spomladanski del. S pripravami so v taboru jesenskih prvakinj začeli prejšnji mesec, ker želijo pripraviti dekleta na zelo naporen spomladanski del. Ne smemo mimo dejstva, da imajo kar precejšnji del moštva v reprezentančni selekciji U19 in U17. Pred začetkom sezone so opravili tudi testiranja, v klubu ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa so v sklepni fazi priprave na organizacijo UKI CUP 2018, ki bo potekal v sredini marca za selekcije U9 do U15.

„Dejansko smo zadevo izpeljali na način, ki smo si ga zamislili pred sezono. Trenerski štab smo pred sezono povečali in okrepili s strokovno sposobnimi ljudmi. Kljub vsemu pa bi vseeno rad izpostavil, da v ekipi vlada odlično vzdušje. Prav to vzdušje in kemija med dekleti je bila ključna za osvojitev jesenskega prvaka,“ je uvodoma pove Marko Kous, ki v urejenem klubu skrbi za športni del.

Kako kvaliteten je bil jesenski del?
„Gledano s klubske perspektive je jesenski del bil absolutno na nivoju. Ostaja grenak priokus po porazu proti Pomurju. Dekleta so izpolnila pričakovanja, imeli smo solidno udeležbo na treningu, kljub vsemu pa obstajajo stvari, ki jih lahko še izboljšamo. Jeseni del SŽNL je bil vsekakor zanimiv. Letos se bori za prvo mesto več ekip in to vsekakor pritegne večje zanimanje. Kljub vsemu pa se klubi soočajo z veliki težavami. Upajmo, da bo NZS v kratkem prisluhnila problematiki ženskega nogometa.“

Kako ste zadovoljni z novinkami? So upravičile pričakovanja?
„Poletni prestopni rok lahko opišemo kot izvrstnega. Vsako dekle, ki je prišlo v Radomlje, je upravičilo pričakovaanja. Najbolj pomembno dejstvo je to, da so se novinke odlično vključile v proces dela.“

Kje so še rezerve?
„Na vseh področjih želimo stvari izboljšati. Od celotnega mladinskega pogona pa vse do članic. Vedno je treba težiti k inovativnimi stvarem, dekletom omogočiti čimboljše trenažne pogoje in predvsem omogočiti napredek. Navsezadnje imamo zelo ambiciozna dekleta, ki so željne uspehov na osebni in športni ravni. To jim želimo omogočiti.“

Na katerem igralskem mestu se morate okrepiti?
„Imamo popolno zaupanje v igralski kader, ki je trenutno na voljo. Iz mladinskega pogona prihajajo nekatere nogometašice, ki kažejo potencial in kvaliteto za igranje v članskem moštvu. Mislim, da imamo v članskem moštvu odlično rotacijo in dejansko kvalitetno zapolnjene vrzeli na igralskih pozicijah“ 

Članice so dobile novega trenerja.
„Po odstopu glavnega trenerja Petra Kristana smo v klubu potegnili črto. Vsekakor gremo skozi neko obdobje, ko klub dejansko lahko postavimo še nivo višje, kot je bil. V člansko ekipo smo priključili glavnega trenerja Gregorja Moharja, ki je v jesenskem delu odlično vodil kadetsko moštvo. Premore izkušnje in je absolutno eden redkih kvalitetnih trenerskih kadrov v ženskem nogometu v Sloveniji. Sovpada z vizijo in ambicijami kluba, zato nismo imeli nobenega pomislekov pri izbiri.“

Kako boste izkoristili/unovčili naslov jesenskih prvakinj?
„Ne smemo zaspati in se zadovoljiti s tem naslovom. Potrebno je delo, delo in še enkrat delo. Vseh. Apetiti zrastejo, a v mejah normale. Potrebno je ostati na realnih tleh.  Imamo izjemno mlado zasedbo, ki potrebuje usmerjanje in izkušnje. To so dekleta, ki se še učijo. So predane delu in poslušne. In to je tisto, kar šteje.“

Kdo bodo največji tekmeci za končni naslov?
„Vsaka tekma je poglavje za sebe. Ni slabih nasprotnic, vse je odvisno od priprave na samo tekmo. Vsak lahko preseneti. A če se ozrem na lestvico, dejansko vse pove. Glavna tekmeca za končni naslov sta Olimpija in Pomurje.“

Zakaj bi si prav vi zaslužili naslov državnih prvakinj?
„Naslov državnih prvakinj si lahko zaslužimo le na igrišču. Če bomo skozi celotni spomladanski del pravi, se lahko spogledujemo s prvim mestom. A poudarjam, potrebno bo oddelati vsako tekmo maksimalno. Vsaka točka bo na koncu še kako krvavo potrebna. Verjamem, da bodo dekleta dala svoj maksimum na vsaki tekmi. Kakšen bo razplet po zadnji tekmi, pa ne bi želel napovedovati.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.

DELI NA