30.08.2012 | 1. SFL
Jani Ručna ponosen na 10. rojstni dan Oplasta, s kateri želi do naslova prvaka

Jani Ručna je prav gotovo ime, ki je obeležilo zgodovino KMN Oplasta, ki slavi deset let aktivnega in uspešnega delovanja. Po letu dni v dresu Puntarja se je Jani vrnil v domač pristan.

Spet doma, bi lahko rekli.
»Jasno mi je, da bom igral še dve ali tri leta. Saj nem da gre kariera h koncu, a rad bi v teh letih še kaj naredil z Oplastom.«

Potem na glas pove:
»Spet bi bil rad državni prvak in zopet igral v ligi prvakov. Zavedam se, da imamo letos močno ekipo, ki je za te cilje tudi sposobna. Tudi zato sem se vrnil domov!«

Deset le je minilo, odkar imate v Kobaridu klub.
»Hitro je šlo mimo, kdo bi si mislil, da je že toliko časa od tedaj…«

Kako ste sami prišli v futsal?
»Prej sem igral nogomet v NK Tolmin. Leta 2000 se je smrtno ponesrečil moj trener Marko Pitamic. To me je tako šokiralo, da sem se umaknil, leto in pol pa sem bil ves čas doma. Potem so me povabili k sodelovanju v KMN Oplast.«

V teh desetih letih se je zgodilo marsikaj. Dvakrat ste bili pokalni prvak (2005 in 2006), državni prvak (2009/2010), zmagovalci 2. SFL (2007/08), igrali ste ligo prvakov (jesen 2010).
»Precej je bilo vsega. Ni manjkalo vzponov in padcev… Bili smo v drugi ligi. Ko smo izpadli, smo ohladili glave, potem pa jih dali skupaj, se vrnili in potem bili tudi prvaki!«

V teh letih se vas je zvrstilo 73 igralcev.
»Primož Zorč je še danes z nami, igral pa je v Italiji in Rusiji. Tu je še legenda nogometa Grega Židan, precej jih je bilo, in lepo smo se imeli.«

V teh dneh se obeta pravo slavje.
»Začelo se bo v petek, ko sledi ogled dokumentarnega filma, potem pa še poslovilna tekma za naše tri igralce – Sašo Lebana, Bojana Kovača in Luco Talottija. Za nas igralce pa vrhunec sledi v soboto, ko gostimo superpokal.«

Litijani so se v minuli sezoni dvakrat veselili v Kobaridu – po finalu pokala Terme Olimia in finalu 1. SFL.
»Ogledal sem si ti tekmi. Litija je bila zrela za poraz že v polfinalu 1. SFL, a je treba vedeti, da imajo izkušene igralce in vrhunsko ekipo. Prav te izkušnje so jih rešile. Upam pa, da v soboto temu ne bo tako!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA