13.01.2019 | 1. SŽNL
Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje

V ponedeljek bo konec počitka tudi za nogometašice ŽNK Cerklje, ki bodo prezimile december in januar na 6. mestu SŽNL, varovanke trenerja Primoža Štrajharja so zbrale osem točk.

Lahko bi imele kako točko več

„Prvi del točkovno ni bil najboljši, smo pa lahko zadovoljni z napredkom, ki so ga pokazale igralke. Marsikomu smo bili trn v peti, so pa bila pri nas prisotna pričakovana nihanja. Ekipa je mlada. Vidi pa se tudi nekaj neuigranosti, saj smo ekipo sestavili poleti,“ uvodoma pove trener Štrajhar, ki še vedno obžaluje, da točkovna bera ni izdatnejša.

„Kombinatorike še nismo povsem zadeli, kot bi si to želeli. Svoje so naredile tudi kazni in kartoni, sem pa vesel, ker pri nas vlada pravi timski duh,“ nadaljuje naš sogovornik.

Nadaljevanja sezone se na Gorenjskem veselijo. „Predvsem pri sami fizični pripravljenosti imamo precej rezerv, pred nami pa ekipe, ki so premagljive. Imeli smo le malce smole, ker imamo tak žreb, da smo zaporedoma igrali z Olimpijo in Pomurkami. To sta ekipi, ki v tej sezoni odstopata. Še posebej pa Pomurje, ki je razred zase!“ dodaja trener gorenjskega prvoligaša, ki se potem zazre proti vrhu lestvice SŽNL. 

„V Pomurje delajo načrtno, mislijo na prihodnost, klub in igralke imajo jasno cilje. Dekleta se zavedajo, da je domače okolje le domače okolje. Vse so to dejansko vrnile, razen Manje Rogan, ki v Olimpiji ne daje tistega, kar bi lahko dala v dresu Pomurja,“ pa Štrajhar o tem, zakaj je letos naslov državnih prvakinj praktično že rezerviran za vodilno ekipo SŽNL.

Lucija Kos v veliko pomoč

Štarajhar se tudi nadeja, da bodo njegovo ekipo obšle poškodbe, v zadnjem času temu ni bilo tako, zato upa, da so kvoto smole za to sezono dosegli. V ekipo in klub se je vrnila Lucija Kos, ki je zbrala štiri nastope. „Lucija je dodana vrednost za našo ekipo, dejansko je s svojim znanjem in izkušnjami zlata vredna,“ je Štrajhar vesel, ker je Lucija spet v njegovi ekipi, rad pa bi, da bi za ŽNK Cerklje kdaj skupaj zaigrali sestri – da se Luciji pridruži še Evelina.

Hvaležni občini

V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Štrajhar.

Gorenjke so v 12 krogih SŽNL v tej sezoni zbrale po dve zmagi in dva remija, temu pa dodale osem porazov. Prva strelka ekipe je Simona Jelovšek (1997), ki je dosegla v 12 tekmah osem golov, sledi ji Manca Smolnikar (4).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 30.01.2019 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija z novim trenerjem
  „Prvi vtisi so super. Ljudje okoli ekipe so mi omogočili res super pogoje za delo. Od sedaj naprej pa je na nas, da treniramo in opravičimo zaupanje uprave kluba. Igralk še ne poznam dobro, kar sem videl na prvih treningih pa lahko rečem, da imamo mlado in zelo perspektivno ekipo, ki je željna napredka in igranja nogometa,“ je uvodoma za klubsko Facebook stran povedal novi trener.
 • 04.01.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke po pokalno lovoriko
  Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
 • 31.12.2018 | 1. SŽNL
  Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
  Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
 • 17.12.2018 | 1. SŽNL
  Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
  Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
 • 09.12.2018 | 1. SŽNL
  V nogometu ni prostora za samoumevnost
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
 • 04.12.2018 | 1. SŽNL
  Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi
  „Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove Tjaša Tibaut, bodoča doktorica znanosti.
 • 29.11.2018 | 1. SŽNL
  Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje
  „Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.
 • 25.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
  S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 24.11.2018 | 1. SŽNL
  Nov obračun Radomljank in Olimpije
  Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

DELI NA