13.01.2019 | 1. SŽNL
Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje

V ponedeljek bo konec počitka tudi za nogometašice ŽNK Cerklje, ki bodo prezimile december in januar na 6. mestu SŽNL, varovanke trenerja Primoža Štrajharja so zbrale osem točk.

Lahko bi imele kako točko več

„Prvi del točkovno ni bil najboljši, smo pa lahko zadovoljni z napredkom, ki so ga pokazale igralke. Marsikomu smo bili trn v peti, so pa bila pri nas prisotna pričakovana nihanja. Ekipa je mlada. Vidi pa se tudi nekaj neuigranosti, saj smo ekipo sestavili poleti,“ uvodoma pove trener Štrajhar, ki še vedno obžaluje, da točkovna bera ni izdatnejša.

„Kombinatorike še nismo povsem zadeli, kot bi si to želeli. Svoje so naredile tudi kazni in kartoni, sem pa vesel, ker pri nas vlada pravi timski duh,“ nadaljuje naš sogovornik.

Nadaljevanja sezone se na Gorenjskem veselijo. „Predvsem pri sami fizični pripravljenosti imamo precej rezerv, pred nami pa ekipe, ki so premagljive. Imeli smo le malce smole, ker imamo tak žreb, da smo zaporedoma igrali z Olimpijo in Pomurkami. To sta ekipi, ki v tej sezoni odstopata. Še posebej pa Pomurje, ki je razred zase!“ dodaja trener gorenjskega prvoligaša, ki se potem zazre proti vrhu lestvice SŽNL. 

„V Pomurje delajo načrtno, mislijo na prihodnost, klub in igralke imajo jasno cilje. Dekleta se zavedajo, da je domače okolje le domače okolje. Vse so to dejansko vrnile, razen Manje Rogan, ki v Olimpiji ne daje tistega, kar bi lahko dala v dresu Pomurja,“ pa Štrajhar o tem, zakaj je letos naslov državnih prvakinj praktično že rezerviran za vodilno ekipo SŽNL.

Lucija Kos v veliko pomoč

Štarajhar se tudi nadeja, da bodo njegovo ekipo obšle poškodbe, v zadnjem času temu ni bilo tako, zato upa, da so kvoto smole za to sezono dosegli. V ekipo in klub se je vrnila Lucija Kos, ki je zbrala štiri nastope. „Lucija je dodana vrednost za našo ekipo, dejansko je s svojim znanjem in izkušnjami zlata vredna,“ je Štrajhar vesel, ker je Lucija spet v njegovi ekipi, rad pa bi, da bi za ŽNK Cerklje kdaj skupaj zaigrali sestri – da se Luciji pridruži še Evelina.

Hvaležni občini

V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Štrajhar.

Gorenjke so v 12 krogih SŽNL v tej sezoni zbrale po dve zmagi in dva remija, temu pa dodale osem porazov. Prva strelka ekipe je Simona Jelovšek (1997), ki je dosegla v 12 tekmah osem golov, sledi ji Manca Smolnikar (4).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2019 | 1. SŽNL
  Vodilni kvartet do zmag, Maribor v 45. minuti
  Vodilni ekipi SŽNL sta v 15. krogu dosegli visoki zmagi. Pomurke so z rekordno zmago sezone odpravile Ajdovke, Ljubljančanke pa s 7. najvišjo zmago sezone ekipo z Obale. Precej bolj tesno je bilo v Mariboru in Radomljah.
 • 13.04.2019 | 1. SŽNL
  Derbi kroga v Mariboru, slovesno v Bratoncih
  Po skoraj mesecu dni premora se danes s tekmami 15. kroga začenja zadnja tretjina državnega prvenstva članic v SŽNL, na nameček pa je tokratni sobotni krog uvod v skorajšnji polfinale pokala, ki bo na sporedu v sredo oz. četrtek, 17. in 18. aprila.
 • 18.03.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Olimpiji, nadaljuje se 13. aprila
  S tekmami 14. kroga se je sklenila druga tretjina prvenstva v SŽNL. Nove tri točke so zabeležili v taborih ŽNK Olimpija Ljubljana (tekmo iz Maribora smo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije), Radomelj, Krima in Pomurja.
 • 17.03.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Mariboru, za točke tudi v Radomljah, Ajdovščini in Ankaranu
  Danes so na sporedu štiri tekme 14. kroga SŽNL, največ pozornosti pa gre v Maribor, kjer je od 11. ure dalje na sporedu tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpijo Ljubljana. Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
  „Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
  „Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
 • 10.03.2019 | 1. SŽNL
  Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
  Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
  Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke s peterico novink
  „V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Namesto Melanie na gol Sindi
  „To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.

DELI NA