13.01.2019 | 1. SŽNL
Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje

V ponedeljek bo konec počitka tudi za nogometašice ŽNK Cerklje, ki bodo prezimile december in januar na 6. mestu SŽNL, varovanke trenerja Primoža Štrajharja so zbrale osem točk.

Lahko bi imele kako točko več

„Prvi del točkovno ni bil najboljši, smo pa lahko zadovoljni z napredkom, ki so ga pokazale igralke. Marsikomu smo bili trn v peti, so pa bila pri nas prisotna pričakovana nihanja. Ekipa je mlada. Vidi pa se tudi nekaj neuigranosti, saj smo ekipo sestavili poleti,“ uvodoma pove trener Štrajhar, ki še vedno obžaluje, da točkovna bera ni izdatnejša.

„Kombinatorike še nismo povsem zadeli, kot bi si to želeli. Svoje so naredile tudi kazni in kartoni, sem pa vesel, ker pri nas vlada pravi timski duh,“ nadaljuje naš sogovornik.

Nadaljevanja sezone se na Gorenjskem veselijo. „Predvsem pri sami fizični pripravljenosti imamo precej rezerv, pred nami pa ekipe, ki so premagljive. Imeli smo le malce smole, ker imamo tak žreb, da smo zaporedoma igrali z Olimpijo in Pomurkami. To sta ekipi, ki v tej sezoni odstopata. Še posebej pa Pomurje, ki je razred zase!“ dodaja trener gorenjskega prvoligaša, ki se potem zazre proti vrhu lestvice SŽNL. 

„V Pomurje delajo načrtno, mislijo na prihodnost, klub in igralke imajo jasno cilje. Dekleta se zavedajo, da je domače okolje le domače okolje. Vse so to dejansko vrnile, razen Manje Rogan, ki v Olimpiji ne daje tistega, kar bi lahko dala v dresu Pomurja,“ pa Štrajhar o tem, zakaj je letos naslov državnih prvakinj praktično že rezerviran za vodilno ekipo SŽNL.

Lucija Kos v veliko pomoč

Štarajhar se tudi nadeja, da bodo njegovo ekipo obšle poškodbe, v zadnjem času temu ni bilo tako, zato upa, da so kvoto smole za to sezono dosegli. V ekipo in klub se je vrnila Lucija Kos, ki je zbrala štiri nastope. „Lucija je dodana vrednost za našo ekipo, dejansko je s svojim znanjem in izkušnjami zlata vredna,“ je Štrajhar vesel, ker je Lucija spet v njegovi ekipi, rad pa bi, da bi za ŽNK Cerklje kdaj skupaj zaigrali sestri – da se Luciji pridruži še Evelina.

Hvaležni občini

V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Štrajhar.

Gorenjke so v 12 krogih SŽNL v tej sezoni zbrale po dve zmagi in dva remija, temu pa dodale osem porazov. Prva strelka ekipe je Simona Jelovšek (1997), ki je dosegla v 12 tekmah osem golov, sledi ji Manca Smolnikar (4).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 11.08.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija cilja na obe domači lovoriki
  Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Verjame v ekipo, verjame v tri zmage
  V Beltincih in Murski Soboti se je s tekmo med škotskimi podprvakinjami in prvakinjami Gruzije začel eden od desetih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakinj. Ob 20.45 v Murski Soboti začenjajo tudi slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Prekmurje Beltinci,
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Z gledalci in s kančkom sreče do lige prvakinj
  V Murski Soboti se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek uvodoma pomerile s prvakinjami Walesa. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 06.08.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke boljše od Američank
  Uvodoma so se pomerile z Olimpijo, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 5:4. Sledil je obračun z Mariborom, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Minulo soboto so se na poti na priprave varovanke Davida Fekonje srečale še z avstrijsko vrsto Carinthias.
 • 05.08.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke na Slovaškem in v Avstriji
  Pod taktirko trenerja Bojana Taneskega, na klop je sedel letos poleti, so uvodoma z 8:3 porazile FC Petržalka, potem pa so remizirale SK Slovan Bratislava (2:2), gola je prispevala Zala Kuštrin.
 • 04.08.2019 | 1. SŽNL
  Po treh letih bi rade pustile pečat
  Priprave so za njimi, prvi vtisi sklenjeni, pred zasedbo trenerke Nuše Ladinek pa sklepno piljenje forme za skorajšnji začetek kvalifikacij za ligo prvakinj. Pomurke uvodno tekmo igrajo v Murski Soboti v sredo, 7. avgusta.

DELI NA