14.04.2021 | NZS
Izvršni odbor odločal o tekmovanjih NZS

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj in spremembi tekmovalnih koledarjev za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, ter 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, kakor v 1. SŽNL, ženskem pokalu, DU17, 1. SFL, 2. SFL, Ženski futsal ligi, Futsal ligi U19 in Futsal pokalu Terme Olimia.

Druga slovenska nogometna liga se bo odigrala po spremenjenem tekmovalnem sistemu – zaradi prilagotev ukrepom, ki so onemogočali nadaljevanja drugoligaškega prvenstva, se bo 2. SNL po 15. krogu razdelila na ligo za prvaka in ligo za obstanek, tekmovanje pa se bo zaključilo z 22. krogom, ki bo na sporedu 22. maja. Tekmovanje se bo s 15. krogom nadaljevalo 20. aprila, prva tekma pa bo odigrana v Kranju, kjer se bosta pomerila Triglav in Fužinar Vzajemci.

Člani izvršnega odbora so potrdili tudi nadaljevanje Pokala Pivovarna Union. Po prvotnem razporedu bi se pokalno tekmovanje nadaljevalo že v tem tednu, zdaj pa bodo tekme četrtfinala na vrsti 27. in 28. aprila.

Sicer pa so člani izvršnega odbora zaradi nastalih razmer (COVID-19) in dejstva, da se večina tekmovanj verjetno ne bodo mogla organizirati in bodo imela ligaška tekmovanja prednost pred pokalnimi ter pomankanja prostih terminov, spremenili format pokalnega tekmovanja za prihodnjo sezono. V tekmovalni sezoni 2021/2022 bo v pokalu tekmovalo 12 ekip, poleg desetih prvoligašev še prvo in drugo-uvrščeni ekipi v 2. SNL. Tekmovanje v 1. krogu bo začelo 8 klubov, štirim zmagovalcem 1. kroga se v 2. krogu priključijo še ekipe, ki Slovenijo predstavljajo v evropskih tekmovanjih.

Tekmovanja v 3. SNL, 1. SML/SKL in 2. SML/SKL se bodo nadaljevala 24. in 25. aprila, tudi v teh tekmovanjih pa bo sezona krajša. V 3. SNL vzhod se bo tekmovanje po 11. krogu  razdelilo na ligo za prvaka in ligo za obstanek, enako se bo v 3. SNL zahod zgodilo po 13. krogu. V mladinski in kadetski konkurenci se bo prvenstvo zaključilo po 13. krogu (1. SML/SKL) oz. 11. krogu (2. SML/SKL). Tekmovanje v 1. SŽNL se bo nadaljevalo 18. aprila, ženski pokal bo na sporedu 29. 4., in 25. 5., liga deklic do 17 let pa se nadaljuje 1. maja.

Okrožnice:

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | NZS
  Testiranje VAR tehnologije
  Nogometna zveza Slovenije je po opravljeni analizi učinkov vpeljave tehnologije v slovenski nogometni prostor pričela s testiranjem VAR tehnologije (Video assistant referee), ki je v zadnjih letih postala standard v nogometnih tekmovanjih.
 • 07.05.2021 | NZS
  Po 10. seji IO NZS
  Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.
 • 20.04.2021 | NZS
  Po kongresu Uefe v Motreauxu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v govoru na torkovem kongresu krovne evropske nogometne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte evropske klubske lige, potrkal na vest in jim ponudil možnost, da si premislijo. Članice Uefe pa so v izjavi soglasno obsodile poskus vzpostavitve superlige.
 • 19.04.2021 | NZS
  NZS podpira napore Uefe po ohranjanju ravnovesja
  Nogometni svet je pretreslo dogajanje v evropskem klubskem nogometu, kjer je dvanajsterica elitnih klubov odločila ustanoviti svoje zaprto tekmovanje, s tem pa so klubi obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote.
 • 12.04.2021 | NZS
  Razstava 100 let NZS na Krakovskem nasipu
  Nogometna zveza Slovenije je na Krakovskem nasipu v Ljubljani pripravila krajšo verzijo razstave, ki je bila prvotno na ogled v ljubljanskem Tivoliju ob 100 letnici krovne slovenske nogometne organizacije.
 • 01.04.2021 | NZS
  NZS primorana ustaviti tekmovanja
  Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov objavljenem v Uradnem listu št. 47 z dne 29.03.2021, smo na NZS primorani prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom 2021 in do vključno 11. aprila 2021.
 • 30.03.2021 | NZS
  Javni poziv Vladi RS ob spremembi ukrepov na področju športa
  Nogometna zveza Slovenije je z željo, da se spremeni dikcija v uradnem listu ter s tem dovoljuje tudi nadaljevanje državnih prvenstev v nogometu in ostalih kolektivnih športih, na Vlado Republike Slovenije poslala naslednji dopis s podpisom predsednika NZS, Radenka Mijatovića.
 • 13.03.2021 | NZS
  Legende Hrvaške in Slovenije skupaj v pomoč Petrinji
  Nogometne legende Slovenije in Hrvaške so v Petrinji na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in člana IO UEFA ter predsednika HNS, odigrale dobrodelno tekmo s ciljem pomoči delom Hrvaške, ki jih je konec prejšnjega leta poškodoval katastrofalen potres.
 • 12.03.2021 | NZS
  Volitve v Nadzorni odbor in Arbitražni svet NZS
  Izvršni odbor NZS na podlagi 20. in 27. člena Statuta NZS ter 7. in 8. člena Pravilnika o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS razpisuje volitve za predsednika in člane Nadzornega odbora NZS ter predsednika in člane Arbitražnega sveta NZS za mandatno obdobje 2021 – 2025.

DELI NA