18.10.2013 | NZS
Izvršni odbor o finančnih ukrepih za znižanje stroškov v ligah NZS

V sredo, kmalu po povratku iz Berna, so se na Brdu pri Kranju na svoji 18. seji sestali člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Člani so sprejeli finančne ukrepe, s katerimi se bodo znižali stroški v ligah NZS, potrdili način razdelitev solidarnostnih sredstev za delo z mladimi in sofinanciranje ženskih nogometnih klubov.
 
Sofinanciranje sodniško-delegatskih nadomestil za 3. SNL
Na podlagi poročila komisije za analizo članskih tekmovanj na nivoju 3. SNL in nižjih lig, analize dejanskega stanja in splošne gospodarske situacije v RS je IO NZS sprejel sklep sofinanciranju stroškov sodniško-delegatskih nadomestil klubom 3. SNL – vzhod in 3. SNL – zahod v tekmovalnem letu 2013/2014 v skupni višini 10% na posamezen klub, kar bo pripomoglo k zmanjšanju direktnih tekmovalnih stroškov za klube na nivoju 3. lig.
 
Kotizacije za 2. SNL, 3. SNL in 2. SML/SKL
IO NZS je sprejel sklep, da se za 50% znižajo kotizacije za delno pokrivanje organizacijskih in administrativnih stroškov vodenja tekmovanj v 2. SNL, 3. SNL in 2. SML ter 2. SKL od 2013/14 dalje, kar bo pripomoglo k zmanjšanju direktnih tekmovalnih stroškov za klube v teh tekmovanjih NZS.
 
Solidarnostna sredstva za delo z mladimi
Nogometni klubi 1. SML/SKL oz. 1. SNL so upravičeni do sofinanciranja dela z mladimi iz naslova solidarnostnih sredstev UEFA Lige prvakov. Namenska finančna sredstva v skupni višini 434.010 EUR, ki so namenjena za razvoj mladinskega klubskega nogometa, se bodo razdelila med klube v enakih deležih.

V skladu z razvojnimi programi NZS in UEFA ter sistemom licenciranja nogometnih klubov morajo biti sredstva iz naslova UEFA solidarnostnih sredstev namenjena za izvajanje mladinskih programov, plačilo trenerjev mlajših selekcij in vodij mladinskih programov, prejemniki sredstev pa morajo na poziv NZS dostaviti finančna in vsebinska poročila o porabi UEFA solidarnostnih sredstev za izvajanje klubskih mladinskih programov.
 
Sofinanciranje ženskih nogometnih klubov
IO NZS je potrdil način in kriterije sofinanciranje trenerskega kadra mlajših kategorij v ženskem nogometu za obdobje 2013/2014 in 2014/2015. Klubi, ki so v procesu licenciranja (1. SŽNL) bodo prejeli po 1.000 EUR na posamezno mlajšo kategorijo na sezono, klubi, ki nimajo članske ekipe in niso v postopku licenciranja pa 500 EUR na posamezno mlajšo kategorijo. Cilj sofinanciranja trenerskega kadra je usmerjen v razvoj ženskega nogometa v vseh nogometnih regijah, saj iz tega razloga NZS izvaja tudi promocijske aktivnosti za popularizacijo dekliškega nogometa in na ta način dodatno pomaga klubom.

Tekst in foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

DELI NA