09.06.2021 | NZS
Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.

Finančna vzpodbuda klubom, ki napredujejo v 2. SNL
Kluba 3. SNL, ki napredujeta v višji rang tekmovanja, bosta deležna vzpodbude za tekmovanje v višjem rangu vsak v višini 10.000 EUR. Polovica nagrade bo izplačana v denarju, polovica pa v obliki nogometne opreme.

Imenovanje selektorja reprezentance do 15 let
Predsednik NZS Radenko Mijatović je na predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina članom izvršnega odbora predlagal, da na mesto selektorja reprezentance do 15 let imenujejo nekdanjega slovenskega članskega reprezentanta in nekdanjega trenerja mladinskih selekcij NK Maribor, Muamerja Vugdalića. Vugdalić, ki je mariborsko mladinsko ekipo vodil tudi v UEFA Youth League, je dobil soglasno podporo članov IO.

Sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila v tekmovanjih NZS v mladinskih in ženskih kategorijah TL 2021/2022
Nogometna zveza Slovenije bo v tekmovalni sezoni 2021/2022 v celoti, ob izpolnjevanju kriterijev, pokrila stroške sodniških in delegatskih nadomestil v 1. SML/SKL, 2. SML/SKL, ligah U15 vzhod in zahod, slovenski ženski nogometni ligi, ženskemu pokalu NZS, ligah deklet U17 in U15, tekmovanju deklic U13, državnemu prvenstvu v futsalu v selekcijah U19, U17, U15 in U13, ter ženski futsal ligi. IO se bo z višino teh sredstev seznanil na prihodnji seji.

Koledar tekmovanj za članska moška in mladinska tekmovanja za tekmovalno sezono 2021/22
Izvršni odbor je sprejel sklep o pričetku sezone 2021/22 v članskih moških in mladinskih tekmnovanjih. Naslednja, 31. sezona prve slovenske nogometne lige se pričenja 17. julija, pričetek 2. SNL je predviden 1. avgusta, 1. SML in SKL pa se začne 7. avgusta. Tekmovanje v 2. SML se začne 22. avgusta, v obeh ligah U15 pa 28. avgusta. Koledar je v največji meri usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in predvidenimi reprezentančnimi aktivnostmi vseh reprezentanc.

Pravilnik NZS o komercialnih pravicah v zvezi z nogometnimi dogodki
Člani IO so sprejeli tudi novi pravilnik o komercialnih pravicah v povezavi z nogometnimi dogodki, ki nadomesti pravilnik o medijskih in sponzorskih pravicah iz leta 2009. Novi pravilnik prinaša konkretnejše opredelitve medijskih in sponzorskih pravic, oglaševanja, uradnega logotipa in naziva tekmovanja ter uradne žoge, dodane pa so tudi opredelitve intelektualne lastnine, pravice in obveznosti v zvezi s podatki, standardi za tekmovanja in podobno.

Neigranje Mladinskega pokala NZS v sezoni 2021/22
Izvršni odbor NZS je sprejel predlog, da se zaradi preobremenjenosti koledarja mlajših selekcij (prvenstvo, pokal, reprezentančne akcije, UYL) in preobremenjenosti najboljših mladih slovenskih nogometašev, da se v tekmovalnem letu 2021/22 tekmovanje za Mladinski pokal NZS ne odigra.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 06.10.2022 | NZS
  Odziv NZS na zapise v medijih
  V medijih smo zasledili informacijo o tem, da naj bi NZS na podlagi odločitve UEFA izvršila kazen zoper NK Olimpija Ljubljana, zaradi česar podajamo naslednjo obrazložitev:
 • 01.09.2022 | NZS
  Posvet s področja varnosti na Brdu pri Kranju
  Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek, 29. avgusta, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo organizirala posvet na temo izzivov zagotavljanja varnosti na nogometnih tekmah. Udeležili so se je predstavniki vseh desetih prvoligašev, zadolženi za varnost na stadionih, kakor tudi predstavniki države, policije in varnostnih služb.
 • 09.08.2022 | NZS
  Umrl Iztok Gustinčič
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 65. letu starosti preminil Iztok Gustinčič.
 • 08.08.2022 | NZS
  Martin Koželj generalni sekretar NZS do leta 2026
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.
 • 12.07.2022 | NZS
  Pred novo sezono tudi o VAR-u
  Nogometna zveza Slovenije je v okviru projekta VAR pred začetkom nove sezone organizirala izobraževanje o uporabi sistema VAR za trenerje, nogometaše in medije. Izobraževanje je vodil častni predsednik ZNSS, Vlado Šajn z namenom, da javnost in klubi čim bolje spoznajo ter razumejo trende in navodila v sodobnem nogometu
 • 04.07.2022 | NZS
  NZS s stimulacijami podpira vključevanje mladih igralcev
  Nogometna zveza Slovenije je v preteklosti klubom prve in druge lige že zagotavljala finančne stimulacije za minute, ki so jih na igrišču preživeli mladi slovenski nogometaši, zdaj pa je IO NZS sprejel sklep, ki klube spodbuja k še večjemu vključevanju večjega števila mladih slovenskih nogometašev.
 • 21.06.2022 | NZS
  Razpis za generalnega sekretarja NZS
  Nogometna zveza Slovenije na podlagi 32. člena Statuta NZS objavlja javni razpis za mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022 – 2026.
 • 21.06.2022 | NZS
  ŠD Skorba veteranski prvaki
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli konec tedna potekal zaključni turnir tekmovanja NZS v veteranski kategoriji za sezono 2021/22.
 • 20.06.2022 | NZS
  Danes žreb parov prihajajoče sezone
  Nacionalni nogometni center Brdo danes gosti tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telemach in 2. SNL za tekmovalno sezono 2022/23.
 • 04.06.2022 | NZS
  Poslovil se je Goran Sanković
  V 43. letu starosti je umrl nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković, član reprezentance, ki se je leta 2002 z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenskega nogometa s prvim nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu v nogometu.

DELI NA