09.06.2021 | NZS
Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.

Finančna vzpodbuda klubom, ki napredujejo v 2. SNL
Kluba 3. SNL, ki napredujeta v višji rang tekmovanja, bosta deležna vzpodbude za tekmovanje v višjem rangu vsak v višini 10.000 EUR. Polovica nagrade bo izplačana v denarju, polovica pa v obliki nogometne opreme.

Imenovanje selektorja reprezentance do 15 let
Predsednik NZS Radenko Mijatović je na predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina članom izvršnega odbora predlagal, da na mesto selektorja reprezentance do 15 let imenujejo nekdanjega slovenskega članskega reprezentanta in nekdanjega trenerja mladinskih selekcij NK Maribor, Muamerja Vugdalića. Vugdalić, ki je mariborsko mladinsko ekipo vodil tudi v UEFA Youth League, je dobil soglasno podporo članov IO.

Sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila v tekmovanjih NZS v mladinskih in ženskih kategorijah TL 2021/2022
Nogometna zveza Slovenije bo v tekmovalni sezoni 2021/2022 v celoti, ob izpolnjevanju kriterijev, pokrila stroške sodniških in delegatskih nadomestil v 1. SML/SKL, 2. SML/SKL, ligah U15 vzhod in zahod, slovenski ženski nogometni ligi, ženskemu pokalu NZS, ligah deklet U17 in U15, tekmovanju deklic U13, državnemu prvenstvu v futsalu v selekcijah U19, U17, U15 in U13, ter ženski futsal ligi. IO se bo z višino teh sredstev seznanil na prihodnji seji.

Koledar tekmovanj za članska moška in mladinska tekmovanja za tekmovalno sezono 2021/22
Izvršni odbor je sprejel sklep o pričetku sezone 2021/22 v članskih moških in mladinskih tekmnovanjih. Naslednja, 31. sezona prve slovenske nogometne lige se pričenja 17. julija, pričetek 2. SNL je predviden 1. avgusta, 1. SML in SKL pa se začne 7. avgusta. Tekmovanje v 2. SML se začne 22. avgusta, v obeh ligah U15 pa 28. avgusta. Koledar je v največji meri usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in predvidenimi reprezentančnimi aktivnostmi vseh reprezentanc.

Pravilnik NZS o komercialnih pravicah v zvezi z nogometnimi dogodki
Člani IO so sprejeli tudi novi pravilnik o komercialnih pravicah v povezavi z nogometnimi dogodki, ki nadomesti pravilnik o medijskih in sponzorskih pravicah iz leta 2009. Novi pravilnik prinaša konkretnejše opredelitve medijskih in sponzorskih pravic, oglaševanja, uradnega logotipa in naziva tekmovanja ter uradne žoge, dodane pa so tudi opredelitve intelektualne lastnine, pravice in obveznosti v zvezi s podatki, standardi za tekmovanja in podobno.

Neigranje Mladinskega pokala NZS v sezoni 2021/22
Izvršni odbor NZS je sprejel predlog, da se zaradi preobremenjenosti koledarja mlajših selekcij (prvenstvo, pokal, reprezentančne akcije, UYL) in preobremenjenosti najboljših mladih slovenskih nogometašev, da se v tekmovalnem letu 2021/22 tekmovanje za Mladinski pokal NZS ne odigra.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 07.01.2022 | NZS
  Poslovil se je Anton Gašper Frantar
  Po hudi bolezni se je na zadnji dan starega leta poslovil nekdanji podpredsednik in častni član NZS ter vrhovni sodnik RS, Anton Gašper Frantar. Ugledni pravnik, ki je imel pomembno vlogo pri ustanovitvi današnje NZS, se je poslovil v 74. letu starosti.
 • 31.12.2021 | NZS
  Intervju: Radenko Mijatović
  Ko smo se lani ob zaključku leta pogovarjali s predsednikom Nogometne zveze Slovenije v podobnem intervjuju, kot je ta, smo trdno verjeli, da so epidemiji novega koronavirusa šteti dnevi in da bo njen vpliv na nogometne dogodke v letu 2021 majhen, morda celo ničen. Vsaj kar zadeva odpoved tekem in prazne stadione.
 • 22.12.2021 | NZS
  Po 16. seji izvršnega odbora NZS
  Člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije so se sestali na zadnji seji v letu 2021, na kateri so med drugim potrdili razdelitev UEFA solidarnostnih sredstev za delo z mladimi v sezoni 2021/22 ter uvedbo VAR tehnologije na vseh petih tekmah Prve lige Telemach.
 • 17.12.2021 | NZS
  Poslovil se je Milovan Nikolić
  Sporočamo žalostno vest, da se je po težki bolezni v 79. letu starosti poslovil Milovan Nikolić, častni član Nogometne zveze Slovenije ter spoštovan in viden član Zveze nogometnih sodnikov Slovenije.
 • 16.12.2021 | NZS
  Video: Predavanje na temo Covid-19 in cepljenja
  Med nogometno javnostjo se še vedno pojavljajo vprašanja v povezavi z boleznijo covida-19 in cepljenjem. V ta namen se je Nogometna zveza Slovenije skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje odločila za izvedbo spletnega predavanja med zainteresiranimi deležniki.
 • 14.12.2021 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska izobraževanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.12.2021 | NZS
  Poziv NZS: Ravnajmo odgovorno
  Covid-19, zaradi katerega smo že slabi dve leti v stanju, ki negativno vpliva tako na naše zdravje in kakovost življenja kot tudi na udejstvovanje v nogometu in spremljanje nogometnih tekem v živo, je še vedno med nami.
 • 08.12.2021 | NZS
  Pomagaj športu, pomagaj nogometu
  Epidemija koronavirusa je korenito posegla v slovenski šport, ki se nahaja v nezavidljivem položaju. To velja tudi za slovenske nogometne klube, ki jim lahko pomagate z delom odmerjene dohodnine.
 • 20.10.2021 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Ekonom
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 02.10.2021 | NZS
  Za Botrstvo v športu zbrali 120 tisoč evrov!
  V petek je bil stadion Stožice odet v dobrodelnost. Na Dobrodelnem nogometnem večeru Fundacije Miroslava Cerarja se je igralo za dober namen. Zbranih 120.000 evrov bo šlo za projekt Botrstvo v športu, ki s štipendijami podpira mlade športnike in športnice iz socialno šibkejših okolij.

DELI NA