09.05.2024 | U14
Izbrana vrsta do 14 let še drugič remizirala s Severno Makedonijo

Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala še drugo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so tudi tokrat povedli, moštvi pa sta se zopet razšli z remijem.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - DRUGA TEKMA

SLOVENIJA U14 : MAKEDONIJA U14 1:1 (1:0)

Kraj: Radenci
Sodnik: Slavko Nemet
Strelci: Jesenko (18'); Pavlov (80')
Slovenija U14: Patrik (od 41' Pirih), Zavodnik (od 41' Zajc), Novak (od 41' Lungu), Pisar © (od 41' Kukić), Turk (od 41' Bokavšek), Mächtig Kožlin (od 41' Georgiev), Jesenko (od 41' Vukojević), Grabljevec (od 41' Bele (od 79' Rošker)), Chiriac (od 41' Oblak), Dubravica (od 41' Džuzdanović), Leljak (od 41' Križanič). Selektor: Boštjan Kreft.
Severna Makedonija U14: Petrov, Stojanov, Ademi, Veleski, Ristic, Pavlov, Krstevski, Bocheski, Akiki, Tashev, Neloski ©. Selektor: Nedzat Shabani.

Tudi na drugem srečanju je povedla Slovenija. V 18. minuti je z leve strani na rob kazenskega prostora Makedonije visok predložek poslal Novak, tam pa je žogo lepo sprejel Grabljevec, ki se je z obratom otresel obrambnega nogometaša in žogo močno usmeril proti vratom. Sprva je posredoval vratar gostov, za tem pa se je najbolje znašel Jesenko, ki je zadel za 1:0. Makedonija je tokrat izenačila globoko v sodniškem dodatku, ko je s strelom z razdalje vratarja Piriha premagal Pavlov.  

Po tekmi je spregovoril selektor izbrane vrste do 14 let Boštjan Kreft: ”Tudi na drugi tekmi z Makedonijo smo igralcem razdelili minutažo. Do izključitve našega igralca v drugem polčasu, smo odigrali dobro tekmo in pokazali velik napredek v vseh fazah igre. Glede na torkovo tekmo smo prihajali do veliko priložnosti in iz ene tudi povedli, žal pa je nasprotnik v zadnji minuti srečanja izid izenačil. Fantom bi rad čestital za napredek, svojemu štabu pa bi se zahvalil za odlično opravljeno delo. Zahvala gre tudi klubom in trenerjem, ki vsakodnevno skrbijo za razvoj igralcev.”

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 07.05.2024 | U14
  Slovenija na tekmi preobratov remizirala s Severno Makedonijo
  Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so se po vodstvu in zaostanku s tekmecem razšli z neodločenim izidom 2:2. Za Slovenijo sta zadela Leljak in Džuzdanović.
 • 29.04.2024 | U14
  Izbrana vrsta do 14 let dvakrat s Severno Makedonijo
  Slovenska reprezentanca do 14 let se bo v začetku maja dvakrat pomerila z vrstniki iz Severne Makedonije. To bo prva uradna tekma generacije igralcev rojenih v letu 2010. Selektor Kreft je v ta namen vpoklical 23 igralcev.
 • 12.05.2022 | U14
  Slovenci še drugič premagali Severne Makedonce
  Reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let sta v Umagu odigrali še drugo prijateljsko tekmo. Tako kot v torek, so se tudi danes veselili v zasedbi Slovenije, ki jo vodi Muamer Vugdalić.
 • 10.05.2022 | U14
  Slovenci boljši od Severne Makedonije
  Reprezentanca Slovenije do 14 let, ki jo vodi Muamer Vugdalić, je v Umagu odigrala prijateljsko tekmo z vrstniki Severne Makedonije in jih premagala z izidom 4:1.

DELI NA