20.05.2020 | 1. SFL
Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan

Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji obrambni/organizator:
Igor Kragelj
Borut Kristan
Valdi Lakošeljac
Mile Simeunović
Igor Osredkar
Zoran Tesko

Devet naslovov

Borut Kristan (1978) je celo kariero igral v dresu Litije, s katero je bil v tem času tudi devetkrat državni prvak. „Sprva sem igral mali nogomet, bil sem tudi član ekip v ligah. Potem se je začelo ligaško državno prvenstvo Slovenije. Po prvi sezoni sem dobil vabilo, v Litijo sta me povabila Andrej in Tone Vrhovec,“ se Kristan rad spomni svojih začetkov. Prizna, bil je vesel, ker je bil član Litije. „V spominu so mi ostali predvsem igralci Andrej Vrhovec,  Igor Čarman in Uroš Tanko, ki so nam najbolj pomagali. Mlajši smo se do izkušenih obnašali zelo spoštljivo, poslušali smo nasvete in jim skušali sledi. Da bi se čim več naučili,“ nadaljuje Kristan, ki je kariero sklenil leta 2012.

„Vse skupaj je minilo prehitro. Je pa v teh letih futsal izredno napredoval, postal je hitra in atraktivna igra,“ dodaja Borut, ki je bil eden teh, ki je pozorno spremljal tudi razvoj Gašperja Vrhovca.

„Ko je prišel na trening, sem rekel, da pa tale ne bo nikoli igral. Malce sem bil strog, a mu je uspelo, da je naredil konkretno kariero,“ še doda Kristan, ki je redno prihaja na domače tekme Litije, s prijatelji pa dvakrat na teden tudi igra futsal. Del svojega časa nameni tudi badmintonu in teku.

V dresu Slovenije, člani in U21, je zbral po dva nastopa.

Videopredstavitev Boruta Kristnana:

V Izoli pa živi Valdi Lakoseljac (1978), ki skupaj z ženo vso pozornost posveča dvema otrokoma. Ko ni doma, je v službi, zaposlen je v podjetju Beton Lucija, ki je bil tudi sponzor kluba, kjer je Valdi svoj čas igral.

„Vse skupaj se je začelo, ko smo šli na Livade, kjer smo zrasli gor na okroglem igrišču, takrat je z nami igral tudi Tonči Žlogar,“ se spominja Valdi, ki se preizkusil v nogometnih sredinah v Kopru, Izoli, Piranu, Dekanih in Kortah. „Vrnil sem sem v futsal, kjer sem bil ves čas lahko v stiku z žogo,“ prizna in spomni na preizkušnjo, na katero je mlade fante povabil Dušan Tesić. Prvi je še Marko Janjič, za njim Dejan Štajner, za tem pa še Valdi. „Kako so nas našli? Odigral si dva, tri dobre turnirje,“ navrže Valdi, ki je začel v v ekipi Divert Beton, Litijo, GIP Beton MTO, KMN Bronx Škofije in Izolo, preizkusil se je tudi na Hrvaškem v 2. ligi.

Kariero je sklenil 2012., leta 2005 je bil tudi državni prvak, leta 2014 pa je imel sedem operacij na kolenu.

Videopredstavitev Valdija Lakoseljca:Še vedno rad hodi na rokometne tekme, kjer z Ribari navija za domači klub. Želi si, da bi ob svojem slovesu od futsala pripravil dostojno slovo, tekmo. Če že gre na kako tekmo, se odpravi na Škofije, kjer pozdravlja prizadevanja Željka Staniča in njegove ekipe, ki delajo z mladimi, s katerimi bi rad v bližnji prihodnosti delal tudi sam in jim predajal bogato futsal znanje.

Valdi je za Slovenijo zbral 33 nastopov, debitiral je 1.2. 2000, dosegel je 10 golov. Dva nastopa ima tudi za reprezentanco U21, prispeval je dva gola.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA