20.05.2020 | 1. SFL
Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan

Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji obrambni/organizator:
Igor Kragelj
Borut Kristan
Valdi Lakošeljac
Mile Simeunović
Igor Osredkar
Zoran Tesko

Devet naslovov

Borut Kristan (1978) je celo kariero igral v dresu Litije, s katero je bil v tem času tudi devetkrat državni prvak. „Sprva sem igral mali nogomet, bil sem tudi član ekip v ligah. Potem se je začelo ligaško državno prvenstvo Slovenije. Po prvi sezoni sem dobil vabilo, v Litijo sta me povabila Andrej in Tone Vrhovec,“ se Kristan rad spomni svojih začetkov. Prizna, bil je vesel, ker je bil član Litije. „V spominu so mi ostali predvsem igralci Andrej Vrhovec,  Igor Čarman in Uroš Tanko, ki so nam najbolj pomagali. Mlajši smo se do izkušenih obnašali zelo spoštljivo, poslušali smo nasvete in jim skušali sledi. Da bi se čim več naučili,“ nadaljuje Kristan, ki je kariero sklenil leta 2012.

„Vse skupaj je minilo prehitro. Je pa v teh letih futsal izredno napredoval, postal je hitra in atraktivna igra,“ dodaja Borut, ki je bil eden teh, ki je pozorno spremljal tudi razvoj Gašperja Vrhovca.

„Ko je prišel na trening, sem rekel, da pa tale ne bo nikoli igral. Malce sem bil strog, a mu je uspelo, da je naredil konkretno kariero,“ še doda Kristan, ki je redno prihaja na domače tekme Litije, s prijatelji pa dvakrat na teden tudi igra futsal. Del svojega časa nameni tudi badmintonu in teku.

V dresu Slovenije, člani in U21, je zbral po dva nastopa.

Videopredstavitev Boruta Kristnana:

V Izoli pa živi Valdi Lakoseljac (1978), ki skupaj z ženo vso pozornost posveča dvema otrokoma. Ko ni doma, je v službi, zaposlen je v podjetju Beton Lucija, ki je bil tudi sponzor kluba, kjer je Valdi svoj čas igral.

„Vse skupaj se je začelo, ko smo šli na Livade, kjer smo zrasli gor na okroglem igrišču, takrat je z nami igral tudi Tonči Žlogar,“ se spominja Valdi, ki se preizkusil v nogometnih sredinah v Kopru, Izoli, Piranu, Dekanih in Kortah. „Vrnil sem sem v futsal, kjer sem bil ves čas lahko v stiku z žogo,“ prizna in spomni na preizkušnjo, na katero je mlade fante povabil Dušan Tesić. Prvi je še Marko Janjič, za njim Dejan Štajner, za tem pa še Valdi. „Kako so nas našli? Odigral si dva, tri dobre turnirje,“ navrže Valdi, ki je začel v v ekipi Divert Beton, Litijo, GIP Beton MTO, KMN Bronx Škofije in Izolo, preizkusil se je tudi na Hrvaškem v 2. ligi.

Kariero je sklenil 2012., leta 2005 je bil tudi državni prvak, leta 2014 pa je imel sedem operacij na kolenu.

Videopredstavitev Valdija Lakoseljca:Še vedno rad hodi na rokometne tekme, kjer z Ribari navija za domači klub. Želi si, da bi ob svojem slovesu od futsala pripravil dostojno slovo, tekmo. Če že gre na kako tekmo, se odpravi na Škofije, kjer pozdravlja prizadevanja Željka Staniča in njegove ekipe, ki delajo z mladimi, s katerimi bi rad v bližnji prihodnosti delal tudi sam in jim predajal bogato futsal znanje.

Valdi je za Slovenijo zbral 33 nastopov, debitiral je 1.2. 2000, dosegel je 10 golov. Dva nastopa ima tudi za reprezentanco U21, prispeval je dva gola.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA