15.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Tomislav Horvat in Denis Totošković

Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Tokrat smo na zadnjem izbranem igralnem položaju pivot, golgeter.

Dodajmo še to, da so si po predstavitvah in glasovanju minuli teden mesto v ekipi (14 članov bo imela) zagotovili tudi Milan Adrinjek, Jože Gačnik in Boštjan Uršič.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih smo oz. bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer o mestu v najboljši ekipi odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji pivot golgeter:
Denis Totošković
Janko Dolenc
Kristjan Čujec
Senudin Džafić
Rajko Uršič
Tomislav Horvat

Začel pri Olimpiji

Tomislav Horvat (1974) je sprva igral nogomet, pri mladincih Olimpije si je garderobo delil tudi z Miletom Aćimovićem. Ko je enkrat ostal brez mesta v prvi postavi, je začel hoditi po malonogometnih turnirjih. 17 let je imel, nase je opozoril v ekipi Lipa, ki jo je vodil Stane Damiš. Z Lipo se je zavihtel tudi v 1. SFL, nato ga je Tone Vrhovec odpeljal v Litijo. V 1. SFL je igral še za Litijo in GIP Beton MTO ter Oplast, kariero pa je sklenil v Litiji. Vmes se je zapisal sodništvu, potem dokončno trenerstvu.

Videopredstavitev Tomislava Horvata:Želel med trenerje

„Vedno sem si želel med trenerje. Prepričan sem bil, da bi bil lahko uspešen,“ pa se Horvat ozira na prehojeno trenersko pot doma (FC Litija, FSK Stripy, ŠD Brezje, reprezentanca U21) in na tujem (Makarska Hrvaška).

Horvat ima šest naslovov državnega prvaka, trikrat je bil najboljši strelec prvenstva. V dresu Slovenije je zabeležil 21 tekem, dosegel je 13 golov.

Prvič pri Iliriji

Denis Totošković ima 32 let, po letih v Dobovcu pa se vrača v Litijo, kjer bo nadaljeval kariero. Je pa Toti svojo športno pot začel kot nogometaš pri NK Ilirija. Potem je bil še član Interblocka, njegov soigralec je bil tudi Nejc Skubic. Totošković je igral tudi košarko.

Vabilo Željka Pijetloviča

Potem se je dokončno zapisal futsalu.
„Sprva sem igral na turnirjih. Potem sem menjal ekipo. Na turnirju na Gorenjskem, tja me je povabil Saša Ignjatovič, me je opazil Željko Pijetlovič. Povabil me je, da se pridružim ekipi Vuka Ljubljana. Hitro sem spoznal, da je futsal šport zame,“ je povedal Totošković, ki je v svoji karieri igral za FSK Stripy, Puntar, Litijo in Maribor ter Dobovec Pivovarno Kozel. Na svojih začetkih je še posebej občudoval Mileta Simeunovića in Gorazda Drobniča.

Videopredstavitev Denisa Totoškovića:Trije naslovi državnega prvaka

Poleg klubske scene (trikrat državni prvak, leta 2016 tudi najboljši strelec 1. SFL) se je uveljavil tudi v reprezentanci, kjer je zbral 28 tekem, dosegel je 10 zadetkov.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2020 | 1. SFL
  V Litiji krepko premešali karte
  Novinci so Matej Fideršek, Denis Totoškovič, Luka Jamnik in Španec Pele. Zaradi obvezne karantene na treningu še ni bilo brazilskega dvojca Jonhn Lennon in Arnon, prvi se je vrnil, drugi pa je v novinec v taboru 10-kratnega državnega prvaka.
 • 13.08.2020 | 1. SFL
  Dobovec prihodnji teden proti Nemcem
  Po petih mesecih so prvi trening opravili tudi v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, kjer ostaja tudi glavni trener Kujtim Morina, pri delu mu bo še naprej asistiral Zvone Mordej.
 • 13.08.2020 | 1. SFL
  Trenirajo tudi novinci, kapetan se je poslovil
  Člansko ekipo bo vodil Dani Kaljevič, s svojim strokovnim štabom pa je minuli torek v Predstrugah zbral večino fantov, ki bodo v letošnji sezoni branili barve kluba.
 • 11.08.2020 | 1. SFL
  Začeli julija, generalka v Posočju
  Včeraj so z delom pričeli v FK Dobrepolje in FK Siliko, jutri začnejo v Dobovcu Pivovarni Kozel, FC Litiji in KMN Bronx Škofije, v nedeljo oz. ponedeljek bodo prvi trening opravili v FC Ptuj, v ponedeljek, 17.8., tudi v KMN Oplast Kobarid. Prihodnji teden z delom začnejo še v KMN Tomaž. Vadijo tudi v KMN Sevnica.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Sezona se bo začela 4. septembra
  Drugi krog bo na sporedu 11. septembra, po tem krogu sledi premor zaradi reprezentančnih obveznosti, tretji krog pa bomo nadaljevali tako, kot je bilo prvotno v koledarju zapisano v petek, 25.9. 2020.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Ptujčani imenovali novega trenerja
  Robert Grdović je nazadnje deloval v Turkmenistanu, kjer je bil leto dni tudi selektor tamkajšnje članske futsal reprezentance.
 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.

DELI NA