15.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Tomislav Horvat in Denis Totošković

Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Tokrat smo na zadnjem izbranem igralnem položaju pivot, golgeter.

Dodajmo še to, da so si po predstavitvah in glasovanju minuli teden mesto v ekipi (14 članov bo imela) zagotovili tudi Milan Adrinjek, Jože Gačnik in Boštjan Uršič.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih smo oz. bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer o mestu v najboljši ekipi odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji pivot golgeter:
Denis Totošković
Janko Dolenc
Kristjan Čujec
Senudin Džafić
Rajko Uršič
Tomislav Horvat

Začel pri Olimpiji

Tomislav Horvat (1974) je sprva igral nogomet, pri mladincih Olimpije si je garderobo delil tudi z Miletom Aćimovićem. Ko je enkrat ostal brez mesta v prvi postavi, je začel hoditi po malonogometnih turnirjih. 17 let je imel, nase je opozoril v ekipi Lipa, ki jo je vodil Stane Damiš. Z Lipo se je zavihtel tudi v 1. SFL, nato ga je Tone Vrhovec odpeljal v Litijo. V 1. SFL je igral še za Litijo in GIP Beton MTO ter Oplast, kariero pa je sklenil v Litiji. Vmes se je zapisal sodništvu, potem dokončno trenerstvu.

Videopredstavitev Tomislava Horvata:Želel med trenerje

„Vedno sem si želel med trenerje. Prepričan sem bil, da bi bil lahko uspešen,“ pa se Horvat ozira na prehojeno trenersko pot doma (FC Litija, FSK Stripy, ŠD Brezje, reprezentanca U21) in na tujem (Makarska Hrvaška).

Horvat ima šest naslovov državnega prvaka, trikrat je bil najboljši strelec prvenstva. V dresu Slovenije je zabeležil 21 tekem, dosegel je 13 golov.

Prvič pri Iliriji

Denis Totošković ima 32 let, po letih v Dobovcu pa se vrača v Litijo, kjer bo nadaljeval kariero. Je pa Toti svojo športno pot začel kot nogometaš pri NK Ilirija. Potem je bil še član Interblocka, njegov soigralec je bil tudi Nejc Skubic. Totošković je igral tudi košarko.

Vabilo Željka Pijetloviča

Potem se je dokončno zapisal futsalu.
„Sprva sem igral na turnirjih. Potem sem menjal ekipo. Na turnirju na Gorenjskem, tja me je povabil Saša Ignjatovič, me je opazil Željko Pijetlovič. Povabil me je, da se pridružim ekipi Vuka Ljubljana. Hitro sem spoznal, da je futsal šport zame,“ je povedal Totošković, ki je v svoji karieri igral za FSK Stripy, Puntar, Litijo in Maribor ter Dobovec Pivovarno Kozel. Na svojih začetkih je še posebej občudoval Mileta Simeunovića in Gorazda Drobniča.

Videopredstavitev Denisa Totoškovića:Trije naslovi državnega prvaka

Poleg klubske scene (trikrat državni prvak, leta 2016 tudi najboljši strelec 1. SFL) se je uveljavil tudi v reprezentanci, kjer je zbral 28 tekem, dosegel je 10 zadetkov.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2020 | 1. SFL
  Izkušnje lanske sezone bi rad unovčil že letos
  „Od tujcev, ki so prišli sem se naučil ogromno. Ko treniraš s takimi igralci, lahko vidiš, koliko dela moraš še vložiti v to, da se približaš nivoju, na katerem igrajo oni. Vsi štirje so bili izjemni. Edson se mi je zdel najbolj kompleten igralec, ki je imel kvaliteto, da lahko sam reši tekmo,“ Marko o tem, kako kvalitetne soigralce je imel lani.
 • 11.07.2020 | 1. SFL
  Dobovec v svojo ekipo dodal še Luko Perića
  Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega mladega igralca. Pet let je že hrvaški reprezentant, je tudi dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu U19.
 • 10.07.2020 | 1. SFL
  Jeremy Bukovec bo okrepil Ptuj
  „Rad bi dokončal šolanje, zato se vračam v Slovenijo,“ je pojasnil Bukovec, ki je v minuli sezoni igral v Italiji v ekipi AS Buldog TNT Lucrezia.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

DELI NA