10.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Jože Gačnik in Boštjan Uršič

Danes sklepamo predstavitev igralcev rezervistov, ki bodo še popolnili vrste ob izboru Naj ekipe 25 sezon 1. SFL.

Ker se je v minulih tednih izpostavilo še nekaj imen, ki si zaslužijo pozornost, smo se odločili, da celotno ekipo 1. SFL minulih 25 sezon popolnimo, na skupaj 14 imen.

Petim zmagovalcem na posameznih pozicijah (štiri že imamo, petega dobimo prihodnji teden), dodamo še pet finalistov na posamezni igralni poziciji in še tri igralce, ki si bodo mesto v naj ekipi priborili v tem tednu, eno mesto pa bo zasedel Mile Simeunovič, ki je prejel največ glasov med tretjeuvrščenimi.

Od ponedeljka do danes, srede smo jih predstavili šest, v četrtek pa izvedemo glasovanje. Mesto v ekipi si zagotovijo trije.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah, rezerve:
Andrej Dobovičnik
Milan Adrinjek
Jože Gačnik
Denis Ibrišimovič
Uroš Kroflič
Boštjan Uršič

Iz Olimpije na turnirje

V 1. SFL je svoj pečat pustil tudi Jože Gačnik (1974), ki je v svoji karieri zaigral za štiri futsal prvoligaše – Vuko Ljubljana, Agencija Luvin, Mizarstvo Krošelj in FC Ivančna Gorica. Sprva je igral nogomet za Ivančno Gorico, potem so nanju z bratom Robijem postali pozorni pri Olimpiji, kamor sta se preselila v mladinsko vrsto. „Vmes sva igrala turnirje po Ljubljani, a jih nisva smela. Sva pa spoznala ekipo Vuko Ljubljana in začela,“ pove Jože, ki je bil leta 1999 državni podprvak, v sezoni 1997/98 je bil Jože Gačnik (Agencija Luvin) z devetimi goli prvi strelec pokala, z ekipo pa tudi pokalni prvak. Za Slovenijo ima 45 nastopov, v katerih je dosegel 25 zadetkov.

Videopredstavitev Jožeta Gačnika:Navdušil Italijane

Med letoma 1999 in 2013 je bil v Italiji. Senudin Džafić je v tujino poslal kasete naših iger, na podlagi videnega so se odločili zame. Tako je rekel Džafić. Že prej me je vabila Bologna, odločil sem se za Napoli,“ pove Gačnik, ki je ponosen na kariero. „Žal mi je le, da leta 2008 nisem odšel v Španijo, kamor so me vabili,“ navrže Gačnik, ki se je zapisal poslovni karieri in trenerstvu. Nazadnje je deloval v Ivančni Gorici, kjer še vedno vlada izjemno zanimanje za futsal. Pred dnevi so začeli z občinsko ligo, kjer imajo po 12 ekip s po 14 igralci v vsaki zasedbi.

Navduševal v obeh vrstah

V dresu Oplasta in Puntarja je blestel Boštjan Uršič (1979), ki je s Puntarjem dvakrat igral ligo prvakov, z ekipama iz Posočja, torej Puntarjem in Oplastom, pa je osvojil kar pet zaporednih pokalnih naslovov – med letoma 2004 in 2008. Leta 2007 je bil s Puntarjem tudi državni prvak. V ligi prvakov je zbral devet nastopov, dosegel je sedem golov.

Videopredstavitev Boštjana Uršiča:Končal proti Braziliji

„Bil sem že poleg od samega začetka, ko smo igrali še proti regijskim ekipam, potem pa me je v reprezentanco spet povabil selektor Darko Križman,“ se spominja Uršič, ki je za Slovenijo zbral 24 nastopov, dosegel je sedem zadetkov. Ponosen je, da je dres Slovenije nosil družno z bratom Rajkom - zadnjič sta bila skupaj na terenu 23.2. 2008. To je bila tudi zadnja tekma Boška za Slovenijo, ki se je potem posvetil klubu, karieri in družini.

Nadarjen skakalec

Boštjan se je sicer hitro zapisal športu, svoj čas pa je navduševal tudi kot nadarjen smučarski skakalec.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Trije prišli, dva odšla
  V KMN Oplast Kobarid so še naprej aktivni pri gradni svoje članske ekipe za novo sezono. Zasedbo sta zapustila Žan Koren in Nejc Kovačič, ki se družno selita v italijanskega ligaša Pordenone. Novinci v ekipi trenerja Zorana Teska pa so Marko, Matej in Andrej Mohorič.
 • 01.08.2020 | 1. SFL
  Brazilec se je vrnil v Litijo
  Jonhn prihaja iz Sao Paula, kjer je pri ekipi Gremio tudi začel svojo futsal kariero. Nato je igral tudi za Sao Paulo, na Japonskem za Agleymina Hamamatsu, Sao Jose Futsal, nato pa je prestopil v Kairat in v 43 nastopih zbral 32 zadetkov, bil pa je pomemben člen Kairata tudi v ligi prvakov.
 • 29.07.2020 | 1. SFL
  Poziv k prijavi za futsal izobraževanje
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner razpisuje usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – futsal 1. stopnja Trener futsal. Rok prijav se izteče ta teden! V primeru, da se prijavi manj kot 15 kandidatov, usposabljanje odpade.
 • 29.07.2020 | 1. SFL
  Znani pari 1. SFL za sezono 2020/21
  Tekmovalno pravico za nastop so si priigrali Dobovec Pivovarna Kozel, FC Litija, Siliko, KMN Tomaž Šic Bar, KMN Bronx Škofije, KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, FC Ptuj, ŠD Mlinše in FK Dobrepolje.
 • 28.07.2020 | 1. SFL
  Španec in Brazilec v Litiji
  Danes so Litijani obelodanili prihod dveh. Nova igralca Litije sta postala Španec Francisco Valdelvira Jimenez "Pele" (1997) in Brazilec Arnon Santos Cassemiro (1996).
 • 25.07.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje v 1. SFL namesto FSK Stripy
  Izvršni odbor NZS je sprejel tudi sklep, da imajo igralke, ki nastopajo v ženskih nogometnih ligah hkrati tudi pravico nastopa za futsal klube. Omenjeni sklep predstavlja pomemben mejnik v razvoju ženske futsal lige.

DELI NA