10.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Jože Gačnik in Boštjan Uršič

Danes sklepamo predstavitev igralcev rezervistov, ki bodo še popolnili vrste ob izboru Naj ekipe 25 sezon 1. SFL.

Ker se je v minulih tednih izpostavilo še nekaj imen, ki si zaslužijo pozornost, smo se odločili, da celotno ekipo 1. SFL minulih 25 sezon popolnimo, na skupaj 14 imen.

Petim zmagovalcem na posameznih pozicijah (štiri že imamo, petega dobimo prihodnji teden), dodamo še pet finalistov na posamezni igralni poziciji in še tri igralce, ki si bodo mesto v naj ekipi priborili v tem tednu, eno mesto pa bo zasedel Mile Simeunovič, ki je prejel največ glasov med tretjeuvrščenimi.

Od ponedeljka do danes, srede smo jih predstavili šest, v četrtek pa izvedemo glasovanje. Mesto v ekipi si zagotovijo trije.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah, rezerve:
Andrej Dobovičnik
Milan Adrinjek
Jože Gačnik
Denis Ibrišimovič
Uroš Kroflič
Boštjan Uršič

Iz Olimpije na turnirje

V 1. SFL je svoj pečat pustil tudi Jože Gačnik (1974), ki je v svoji karieri zaigral za štiri futsal prvoligaše – Vuko Ljubljana, Agencija Luvin, Mizarstvo Krošelj in FC Ivančna Gorica. Sprva je igral nogomet za Ivančno Gorico, potem so nanju z bratom Robijem postali pozorni pri Olimpiji, kamor sta se preselila v mladinsko vrsto. „Vmes sva igrala turnirje po Ljubljani, a jih nisva smela. Sva pa spoznala ekipo Vuko Ljubljana in začela,“ pove Jože, ki je bil leta 1999 državni podprvak, v sezoni 1997/98 je bil Jože Gačnik (Agencija Luvin) z devetimi goli prvi strelec pokala, z ekipo pa tudi pokalni prvak. Za Slovenijo ima 45 nastopov, v katerih je dosegel 25 zadetkov.

Videopredstavitev Jožeta Gačnika:Navdušil Italijane

Med letoma 1999 in 2013 je bil v Italiji. Senudin Džafić je v tujino poslal kasete naših iger, na podlagi videnega so se odločili zame. Tako je rekel Džafić. Že prej me je vabila Bologna, odločil sem se za Napoli,“ pove Gačnik, ki je ponosen na kariero. „Žal mi je le, da leta 2008 nisem odšel v Španijo, kamor so me vabili,“ navrže Gačnik, ki se je zapisal poslovni karieri in trenerstvu. Nazadnje je deloval v Ivančni Gorici, kjer še vedno vlada izjemno zanimanje za futsal. Pred dnevi so začeli z občinsko ligo, kjer imajo po 12 ekip s po 14 igralci v vsaki zasedbi.

Navduševal v obeh vrstah

V dresu Oplasta in Puntarja je blestel Boštjan Uršič (1979), ki je s Puntarjem dvakrat igral ligo prvakov, z ekipama iz Posočja, torej Puntarjem in Oplastom, pa je osvojil kar pet zaporednih pokalnih naslovov – med letoma 2004 in 2008. Leta 2007 je bil s Puntarjem tudi državni prvak. V ligi prvakov je zbral devet nastopov, dosegel je sedem golov.

Videopredstavitev Boštjana Uršiča:Končal proti Braziliji

„Bil sem že poleg od samega začetka, ko smo igrali še proti regijskim ekipam, potem pa me je v reprezentanco spet povabil selektor Darko Križman,“ se spominja Uršič, ki je za Slovenijo zbral 24 nastopov, dosegel je sedem zadetkov. Ponosen je, da je dres Slovenije nosil družno z bratom Rajkom - zadnjič sta bila skupaj na terenu 23.2. 2008. To je bila tudi zadnja tekma Boška za Slovenijo, ki se je potem posvetil klubu, karieri in družini.

Nadarjen skakalec

Boštjan se je sicer hitro zapisal športu, svoj čas pa je navduševal tudi kot nadarjen smučarski skakalec.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2020 | 1. SFL
  Izkušnje lanske sezone bi rad unovčil že letos
  „Od tujcev, ki so prišli sem se naučil ogromno. Ko treniraš s takimi igralci, lahko vidiš, koliko dela moraš še vložiti v to, da se približaš nivoju, na katerem igrajo oni. Vsi štirje so bili izjemni. Edson se mi je zdel najbolj kompleten igralec, ki je imel kvaliteto, da lahko sam reši tekmo,“ Marko o tem, kako kvalitetne soigralce je imel lani.
 • 11.07.2020 | 1. SFL
  Dobovec v svojo ekipo dodal še Luko Perića
  Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega mladega igralca. Pet let je že hrvaški reprezentant, je tudi dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu U19.
 • 10.07.2020 | 1. SFL
  Jeremy Bukovec bo okrepil Ptuj
  „Rad bi dokončal šolanje, zato se vračam v Slovenijo,“ je pojasnil Bukovec, ki je v minuli sezoni igral v Italiji v ekipi AS Buldog TNT Lucrezia.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

DELI NA