09.06.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Andrej Dobovičnik in Uroš Kroflič

Danes nadaljujemo s predstavijo igralcev, ki bodo še popolnili vrste ob izboru Naj ekipe 25 sezon 1. SFL.

Ker se je v minulih tednih izpostavilo še nekaj imen, ki si zaslužijo pozornost, smo se odločili, da celotno ekipo 1. SFL minulih 25 sezon popolnimo, na skupaj 14 imen.

Petim zmagovalcem na posameznih pozicijah (štiri že imamo, petega dobimo prihodnji teden), dodamo še pet finalistov na posamezni igralni poziciji in še tri igralce, ki si bodo mesto v naj ekipi priborili v tem tednu, eno mesto pa bo zasedel Mile Simeunovič, ki je prejel največ glasov med tretjeuvrščenimi.

Od ponedeljka do srede jih predstavimo šest, v četrtek pa izvedemo glasovanje. Mesto v ekipi si zagotovijo trije.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah, rezerve:
Andrej Dobovičnik
Milan Adrinjek
Jože Gačnik
Denis Ibrišimovič
Uroš Kroflič
Boštjan Uršič

Andrej Dobovičnik (1967) se je pri 14 letih zapisal futsalu, sprva pa malemu nogometu. „Začel sem pri celjskih Pelikanih,“ pove Dobovičnik, ki je sprva igra za celjski klub v ligah, potem pa z njimi osvojil državni in pokalni naslov. Vmes je bil še član ekip Mila Juventus, Mizarstvo Krošelj, Sportklub, Klateže in Dobovec.

Osvojil pa je tudi tri naslove državnih prvakov – v letih 1996, 1998 in 2000. V prvi sezoni državnega prvenstva (1995/1996) je bil kapetan Mile Juventus, s katero je tako postal državni prvak, dosežek je potem ponovil še s Sevničani in Celjani.

Kasneje je Pelikane prevzel in jih uspešno vodil. Ob športni poti se je Dobovičnik tudi šolal, končal je študij ekonomije.

Videopredstavitev Andreja Dobovičnika:

S Slovenijo na EP

Kasneje se je Dobovičnik zapisal trenerstvu, vodil je Dobovec, od leta 2005 naprej pa slovensko člansko futsal reprezentanco, ki je pod njegovo taktirko postala stalna udeleženka evropskih prvenstev. Slovenija je prvič zaigral na EP leta 2003, potem pa še 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018, ko je evropsko prvenstvo uspešno gostila prav Slovenija.

„Futsal resda ni informatika ali kaka druga veda, a se hitro razvija in spreminja, predvsem pa postaja vse hitrejši,“ navrže Dobovičnik, ki meni, da take transformacije in evolucijo doživljajo vse športne panoge.

V dresu Slovenije je zbral 35 nastopov, dosegel je šest zadetkov.

Iz košarke v futsal

Uroš Kroflič (1985) se je sprva navduševal nad košarko, ki jo je treniral v Šoštanju pri klubu Elektra, potem se je odločil za futsal. Naprej je igral po ligah v domačem okolju, kjer so ga hitro opazili. K sodelovanju ga je povabil Denis Delamea, s katerim je združil moči v ekipi Nazarje, kjer sta že igrala Uroševa sokrajana brata Drago in Vasko Kugler.

„Igranje futsala je bila zame res lepa in prijetna izkušnja. Ni mi žal, da sem šel skozi to. Ko pa pogledam nazaj, pa bi zagotovo malce več treniral, če bi lahko vse skupaj ponovil, pa malce bolj resno bi se lotil vsega,“ se na preigrano ozre Kroflič, ki je poleg dresa Nazarja igral še za Živex, Dobovec Trgovine Jager in FutureNet Maribor.

Navdušil v Belgiji

„Verjetno sem najboljši futsal igral, ko smo bili z Dobovcem državni prvaki, dobro je bilo tudi takrat, ko smo z Živexom dosegli 3. mesto v 1. SFL. V izvrstni formi sem bil tudi na evropskem prvenstvu v Belgiji 2014.,“ še pristavi Kroflič, ki mu obilica obveznosti v tem hipu onemogoča, da bi še igral.

Videopredstavitev Uroša Krofliča:

Za člansko vrsto je vknjižil 57 tekem in 16 zadetkov. Pred dobrimi štirinajstimi leti je v edini tekmi za reprezentanco U21 dosegel tudi en zadetek (bilo je 20.5. 2006 na Češkem, kjer so domačini slavili s 5:1).

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA