18.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Zmaga Puntarju ob jubileju Boruta Kristana

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2008, na sporedu pa 3. krog 1. SFL. V tolminski športni dvorani je domači Puntar gostil litijsko Sveo, 5:1 je bilo.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

1. SFL, 3. krog, 3.10.
Puntar Casino Safir – Svea Litija 5:1
(3:0)
1:0 Kragelj (8.), 2:0 Rutar (8.), 3:0 Rosič (16.), 3:1 Marn (22.), 4:1 Rutar (30.), 5:1 Melink (33.)

Puntar:  Ivančič, Kragelj, Rutar, Čujec, Melink, R. Uršič, B. Uršič, Rosič, Vodopivec, Mohorič, Kurinčič, Brkič.
Svea:  Puškar, Jarm, Bauman, Josipovič, Pantič, Marn, Kristan, Pertič, Bizjak, Bučar, Račič.

Tekmo pred 200 gledalci sta sodila Srečko Resner in Gregor Kovačič, delegat je bil Zdenko Benčič.

300. nastop Kristana

Srečanje v Posočju je bilo slavnosten uvod. Kapetanu gostujoče ekipe Borutu Kristanu je trener Boban Simić izročil dres s številko 300, v katerem je odigral svojo 300. tekmo v dresu Svee, gostitelji pa so mu podarili tudi sliko, kjer je Kristan v dresu Svee na eni od medsebojnih dvobojev. Potem se je srečanje začelo. Prevladovali pa so domačini, ki so imeli izvrstno ekipo, vodil pa jih je Darijo Leban. Gostje so tistikrat slabo začeli sezono, prvo zmago so po velikih kadrovskih rošadah pred sezono dočakali šele v 6. krogu, ko so doma z 2:0 ugnali Sevnico.

V Tolminu je bilo 5:1, domačin pa razigran in suveren. Kot se za kasnejšega prvaka spodobi. Puntarji so v finalu s 3:2 ugnali Gorico.

Številne spremembe

„Seveda se spomnim te tekme v Tolminu. Mi smo slabo začeli sezono, precej igralcev nas je zapustilo – odšli so Miha Osojnik, Dejan Simić, Darko Tokić in Igor Osredkar. Prišla sta Damir Puškar in Damir Pertič, prvi ekipi se je priključil Danijel Pantič,“ se sprememb v jeseni 2008 spominja Blaž Marn, ki je dve sezoni igral za Litijo, na prej omenjeni tekmi pa zabil častni zadetek za Litijane. „Igrali smo proti sijajni ekipi Puntarja, v kateri je že takrat blestel Kristjan Čujec, ekipa pa je imela izvrstnega trenerja. Moj takratni gol ni bil nič posebnega, žogo sem le potisnil v prazno mrežo,“ nadaljuje Marn (ki mu je podal prav slavljenec Kristan!), ki so ga Litijani opazili v letih 2005 in 2006, nekaj dobrih besed zanj pa je v Litiji rekel tudi Vedran Smiljanič.

Brez evforije in drame

„V prvi sezoni sem igral boljše, pri prilagoditvi pa so mi bili v največjo pomoč Osredkar, Tokić in Osojnik,“ pove Marn, ki ne skriva, da v Litiji štejejo le naslovi, s tem pa se je hitro soočil in tudi dobro nosil tudi sam. „Smo pa bili vedno ekipa, ki po porazih ni delala drame, niti ni bilo evforije po zmagah,“ še razkrije Blaž.

Prihod Simeunoviča

Se pa Marn tudi spominja, da je bil poraz s Puntarjem eden v seriji, sezono pa so Litijani reševali in jo tudi rešili s prihodom Mileta Simeunoviča, s katerim so na koncu zasedli 3. mesto v domači ligi. „Mile nas je vse naredil boljše in nam precej pomagal,“ se dni s Simeunovičem v ekipi rad spomni Marn, ki je po slovesu od Litije do leta 2012 igral za škofjeloški Stripy.

Za konec tudi Marn izrazi veliko obžalovanje, ker v Tolminu ni več prvoligaškega futsala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2020 | 1. SFL
  V Litiji krepko premešali karte
  Novinci so Matej Fideršek, Denis Totoškovič, Luka Jamnik in Španec Pele. Zaradi obvezne karantene na treningu še ni bilo brazilskega dvojca Jonhn Lennon in Arnon, prvi se je vrnil, drugi pa je v novinec v taboru 10-kratnega državnega prvaka.
 • 13.08.2020 | 1. SFL
  Dobovec prihodnji teden proti Nemcem
  Po petih mesecih so prvi trening opravili tudi v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, kjer ostaja tudi glavni trener Kujtim Morina, pri delu mu bo še naprej asistiral Zvone Mordej.
 • 13.08.2020 | 1. SFL
  Trenirajo tudi novinci, kapetan se je poslovil
  Člansko ekipo bo vodil Dani Kaljevič, s svojim strokovnim štabom pa je minuli torek v Predstrugah zbral večino fantov, ki bodo v letošnji sezoni branili barve kluba.
 • 11.08.2020 | 1. SFL
  Začeli julija, generalka v Posočju
  Včeraj so z delom pričeli v FK Dobrepolje in FK Siliko, jutri začnejo v Dobovcu Pivovarni Kozel, FC Litiji in KMN Bronx Škofije, v nedeljo oz. ponedeljek bodo prvi trening opravili v FC Ptuj, v ponedeljek, 17.8., tudi v KMN Oplast Kobarid. Prihodnji teden z delom začnejo še v KMN Tomaž. Vadijo tudi v KMN Sevnica.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Sezona se bo začela 4. septembra
  Drugi krog bo na sporedu 11. septembra, po tem krogu sledi premor zaradi reprezentančnih obveznosti, tretji krog pa bomo nadaljevali tako, kot je bilo prvotno v koledarju zapisano v petek, 25.9. 2020.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Ptujčani imenovali novega trenerja
  Robert Grdović je nazadnje deloval v Turkmenistanu, kjer je bil leto dni tudi selektor tamkajšnje članske futsal reprezentance.
 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.

DELI NA