18.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Zmaga Puntarju ob jubileju Boruta Kristana

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2008, na sporedu pa 3. krog 1. SFL. V tolminski športni dvorani je domači Puntar gostil litijsko Sveo, 5:1 je bilo.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

1. SFL, 3. krog, 3.10.
Puntar Casino Safir – Svea Litija 5:1
(3:0)
1:0 Kragelj (8.), 2:0 Rutar (8.), 3:0 Rosič (16.), 3:1 Marn (22.), 4:1 Rutar (30.), 5:1 Melink (33.)

Puntar:  Ivančič, Kragelj, Rutar, Čujec, Melink, R. Uršič, B. Uršič, Rosič, Vodopivec, Mohorič, Kurinčič, Brkič.
Svea:  Puškar, Jarm, Bauman, Josipovič, Pantič, Marn, Kristan, Pertič, Bizjak, Bučar, Račič.

Tekmo pred 200 gledalci sta sodila Srečko Resner in Gregor Kovačič, delegat je bil Zdenko Benčič.

300. nastop Kristana

Srečanje v Posočju je bilo slavnosten uvod. Kapetanu gostujoče ekipe Borutu Kristanu je trener Boban Simić izročil dres s številko 300, v katerem je odigral svojo 300. tekmo v dresu Svee, gostitelji pa so mu podarili tudi sliko, kjer je Kristan v dresu Svee na eni od medsebojnih dvobojev. Potem se je srečanje začelo. Prevladovali pa so domačini, ki so imeli izvrstno ekipo, vodil pa jih je Darijo Leban. Gostje so tistikrat slabo začeli sezono, prvo zmago so po velikih kadrovskih rošadah pred sezono dočakali šele v 6. krogu, ko so doma z 2:0 ugnali Sevnico.

V Tolminu je bilo 5:1, domačin pa razigran in suveren. Kot se za kasnejšega prvaka spodobi. Puntarji so v finalu s 3:2 ugnali Gorico.

Številne spremembe

„Seveda se spomnim te tekme v Tolminu. Mi smo slabo začeli sezono, precej igralcev nas je zapustilo – odšli so Miha Osojnik, Dejan Simić, Darko Tokić in Igor Osredkar. Prišla sta Damir Puškar in Damir Pertič, prvi ekipi se je priključil Danijel Pantič,“ se sprememb v jeseni 2008 spominja Blaž Marn, ki je dve sezoni igral za Litijo, na prej omenjeni tekmi pa zabil častni zadetek za Litijane. „Igrali smo proti sijajni ekipi Puntarja, v kateri je že takrat blestel Kristjan Čujec, ekipa pa je imela izvrstnega trenerja. Moj takratni gol ni bil nič posebnega, žogo sem le potisnil v prazno mrežo,“ nadaljuje Marn (ki mu je podal prav slavljenec Kristan!), ki so ga Litijani opazili v letih 2005 in 2006, nekaj dobrih besed zanj pa je v Litiji rekel tudi Vedran Smiljanič.

Brez evforije in drame

„V prvi sezoni sem igral boljše, pri prilagoditvi pa so mi bili v največjo pomoč Osredkar, Tokić in Osojnik,“ pove Marn, ki ne skriva, da v Litiji štejejo le naslovi, s tem pa se je hitro soočil in tudi dobro nosil tudi sam. „Smo pa bili vedno ekipa, ki po porazih ni delala drame, niti ni bilo evforije po zmagah,“ še razkrije Blaž.

Prihod Simeunoviča

Se pa Marn tudi spominja, da je bil poraz s Puntarjem eden v seriji, sezono pa so Litijani reševali in jo tudi rešili s prihodom Mileta Simeunoviča, s katerim so na koncu zasedli 3. mesto v domači ligi. „Mile nas je vse naredil boljše in nam precej pomagal,“ se dni s Simeunovičem v ekipi rad spomni Marn, ki je po slovesu od Litije do leta 2012 igral za škofjeloški Stripy.

Za konec tudi Marn izrazi veliko obžalovanje, ker v Tolminu ni več prvoligaškega futsala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2020 | 1. SFL
  Izkušnje lanske sezone bi rad unovčil že letos
  „Od tujcev, ki so prišli sem se naučil ogromno. Ko treniraš s takimi igralci, lahko vidiš, koliko dela moraš še vložiti v to, da se približaš nivoju, na katerem igrajo oni. Vsi štirje so bili izjemni. Edson se mi je zdel najbolj kompleten igralec, ki je imel kvaliteto, da lahko sam reši tekmo,“ Marko o tem, kako kvalitetne soigralce je imel lani.
 • 11.07.2020 | 1. SFL
  Dobovec v svojo ekipo dodal še Luko Perića
  Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega mladega igralca. Pet let je že hrvaški reprezentant, je tudi dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu U19.
 • 10.07.2020 | 1. SFL
  Jeremy Bukovec bo okrepil Ptuj
  „Rad bi dokončal šolanje, zato se vračam v Slovenijo,“ je pojasnil Bukovec, ki je v minuli sezoni igral v Italiji v ekipi AS Buldog TNT Lucrezia.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

DELI NA