25.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 23.9. 2016
FK Siliko – FC Litija 2:6 (0:4)
0:1 Duščak (5.), 0:2 Šturm (7.), 0:3 Duščak (8.), 0:4 Jelić (8.), 1:4 Behrić (25.), 1:5 Vrhovec (33.), 2:5 Končan B. (37.), 2:6 Vrhovec N. (38.)

Siliko: Romič, Berzelak, Berzelak J., Rihar, Jereb, Ćosić, Končan, Končan B., Paulič, Behrić, Rudolf
Litija: Sever, Dovč, Čujec, Ručna, Turk, Vrhovec, Gregorič, Jelič, Duščak, Šturm, Vrhovec N.

Tekmo pred 300 gledalci sta sodila Admir Zahović in Dejan Veselič, delegat je bil Marjan Žibert.

Vsak začetek je težak

„Spomnim se te tekme,“ nam uvodoma pove Mile Simeunović, ki je tistikrat debitiral na klopi 1. SFL na klopi Vrhničanov, s katerimi sodeluje že desetletje. „Ko smo prišli v 1. SFL in začeli sezono, si nismo predstavljali, v kaj se spuščamo. Tudi sam sem bil na začetku. Dejansko ne veš, kaj bi. Kam sodiš, kam sodi ekipa. To so bili težki trenutki. Priznam, da sem bil kar malce izgubljen,“ odkrito nadaljuje Mile Simeunovič.

Z veseljem pokliče za nasvet

„Vem tudi, da smo na tej prvi tekmi hitro prejeli gole, Litija je povedla 0:4. To je bilo takrat povsem realno razmerje, mi smo bili naivni, od mene naprej. Litija je vedela, kaj hoče,“ pove Simeunovič, ki sam ne skriva, da se rad o posameznih futsal zadevah pogovarja s svojimi stanovskimi kolegi. „Lahko bi rekel, da gre za moje konkurente, a po drugi strani so Damir Pertič, Tomi Horvat in Senudin Džafić tisti, s katerimi dostikrat predebatiram kako stvar. Da, tudi za nasvet jih vprašam. Priznam tudi, da sem kar nekajkrat upošteval nasvete, ki sem jih dobil. Ni skrivalnic, še naprej sem bom z veseljem tako posvetoval, rad slišim še drugo mnenje. Ne mislimo vsi enako in vsi pravilno. Delamo napake, nasveti so dobrodošli.“ pove Simeunovič.

Pohvala vsem v klubu

Mile je bil izjemen igralec, po koncu kariere pa je šel hitro med trenerje. Je bilo težko, nas zanima še. „Pošteno povedano sem potreboval kar dve sezoni, da sem povsem presedlal na trenerstvo. Zdaj pa je jasno, da iz sezone v sezono boljše delamo, pa tudi z igralci je lažje delati. Pa saj ni težko. Vsi ti igralci mi s svojim pristopom in željo dajejo ogromno energije, udeležba na treningu je izjemna, svoje pa dodaja še uprava kluba, ki se trudi in skrbi za dobre pogoje,“ doda Simeunović, ki ob tem spomni, da ima v članski ekipi dobro in zdravo konkurenco, na posameznem igralnem mestu pa po dva kandidata.

Pa danes? Ekipi Silika in Litije sta se merili minuli petek, 3:3 je bilo.
„Nisem razočaran, je pa škoda, ker smo ostali tam, kjer smo bili pred tekmo. Lahko bi naredili korak naprej. Dve pomanjkljivosti sta očitni: ne znamo pripeljati tekme do konca, šepa realizacija, ki nas bo očitno tepla do konca kariere. Sem upal, da bomo skozi odigrane tekme pridobili to, kako končati tekmo. Bili smo dominantni v igri 4:4, imeli smo več priložnosti in več žogo v posesti. Delamo dobro in prav. Moramo pa nujno to popraviti, da bomo v drugem delu sezone izgledali boljše. Zato, kar delamo, imamo premalo točk,“ dodaja trener Silika.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.01.2020 | 1. SFL
  Igor Bratič okrepil Litijo
  Bratič dejansko ni novinec v Litiji, saj je tu že igral, bil je tudi član prve zasedbe, igral je tudi za litijsko razvojno ekipo Zlatarna Lea.
 • 13.01.2020 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Brazilski dvojec ni pozabil Litije
  Smo v letu 2006 na tekmi Svea Lesna Litija – Dobovec, 4:4 je bilo. Šlo pa je za tekmo 12. kroga, igrana pa je bila 28.1. 2006 v Litji pred 250 gledalci. Sodila sta Borut Šivic in Alojz Žerak, delegat je bil Gorazd Jakopič.
 • 11.01.2020 | 1. SFL
  Bronxi boljši od Ptujčanov
  Nocoj je KMN Bronx dobil zadnjo tekmo 13. kroga 1. SFL. Doma so bili varovanci trenerja Marka Hrvatina s 4:0 boljši od Ptujčanov.
 • 10.01.2020 | 1. SFL
  V Ljutomeru, Rogaški Slatini in Škofji Loki že danes, na Obali pa jutri
  Tri tedne je trajalo, da se spet nadaljuje tekmovanje v jubilejni 25. sezoni 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel vstopa v leto 2020 s prednostjo, ostali pa nabrušeni, da jo kozlom zagodejo ali pa pomešajo račune ostalim favoritom.
 • 09.01.2020 | 1. SFL
  Škofjoti brez Kamenčiča
  „Pričakujem zelo težko tekmo, kjer se točke štejejo dvojno. Ptuj se je velikokrat letos pokazal za zelo neugodnega nasprotnika, vendar če želimo višje, potrebujemo zmago. To je v tem trenutku prioriteta,“ je jasen trener Marko Hrvatin, ki si veliko obeta od mladega vala svojih igralcev.
 • 09.01.2020 | 1. SFL
  Ptujčani spet odločno v leto 2020
  „Pred nami je izjemno zahtevna tekma. Za to sta dva razloga: gostitelj se nam bo želel maščevati za poraz v prvem delu sezone, po drugi strani pa gostujemo pri izredno dobri ekipi. A imamo tudi mi svojo računico, saj želim do točk,“ je jasen Šabeder, ki ima na tokratnem gostovanju na voljo vse igralce.
 • 08.01.2020 | 1. SFL
  Litijani verjamejo, da bodo konkurenčni za naslov
  V Litiji so ob koncu minulega leta opravili trenersko menjavo. Namesto Bojana Žunka je na klop sedel Gašper Vrhovec., asistiral mu bo Borut Bučar, za vratarje bo skrbel Vojko Majcen.
 • 07.01.2020 | 1. SFL
  Prvaki okrepljeni v leto 2020
  V ekipi državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel so se okrepili pred nadaljevanjem sezone. Novi član ekipe, ki jo uspešno vodi hrvaški trener Kujtim Morina, je 26-letni Renato Rumbak.
 • 30.12.2019 | 1. SFL
  Začenja se futsal prestopni rok
  Za registracije in prestope igralcev se poleg teh navodil uporabljajo določila veljavnega FIFA pravilnika (FIFA Regulations on status and transfer of players) in Pravilnika NZS (Pravilnik NZS o registraciji in statusu igralcev).
 • 28.12.2019 | 1. SFL
  V Litiji sprememba na trenerski klopi
  Bojan Žunko ni več trener FC Litije, so sporočili iz kluba in ob tem obelodanili, da ga bo na tem mestu nadomestil slovenski reprezentant Gašper Vrhovec, ki okreva po poškodbi.

DELI NA