25.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 23.9. 2016
FK Siliko – FC Litija 2:6 (0:4)
0:1 Duščak (5.), 0:2 Šturm (7.), 0:3 Duščak (8.), 0:4 Jelić (8.), 1:4 Behrić (25.), 1:5 Vrhovec (33.), 2:5 Končan B. (37.), 2:6 Vrhovec N. (38.)

Siliko: Romič, Berzelak, Berzelak J., Rihar, Jereb, Ćosić, Končan, Končan B., Paulič, Behrić, Rudolf
Litija: Sever, Dovč, Čujec, Ručna, Turk, Vrhovec, Gregorič, Jelič, Duščak, Šturm, Vrhovec N.

Tekmo pred 300 gledalci sta sodila Admir Zahović in Dejan Veselič, delegat je bil Marjan Žibert.

Vsak začetek je težak

„Spomnim se te tekme,“ nam uvodoma pove Mile Simeunović, ki je tistikrat debitiral na klopi 1. SFL na klopi Vrhničanov, s katerimi sodeluje že desetletje. „Ko smo prišli v 1. SFL in začeli sezono, si nismo predstavljali, v kaj se spuščamo. Tudi sam sem bil na začetku. Dejansko ne veš, kaj bi. Kam sodiš, kam sodi ekipa. To so bili težki trenutki. Priznam, da sem bil kar malce izgubljen,“ odkrito nadaljuje Mile Simeunovič.

Z veseljem pokliče za nasvet

„Vem tudi, da smo na tej prvi tekmi hitro prejeli gole, Litija je povedla 0:4. To je bilo takrat povsem realno razmerje, mi smo bili naivni, od mene naprej. Litija je vedela, kaj hoče,“ pove Simeunovič, ki sam ne skriva, da se rad o posameznih futsal zadevah pogovarja s svojimi stanovskimi kolegi. „Lahko bi rekel, da gre za moje konkurente, a po drugi strani so Damir Pertič, Tomi Horvat in Senudin Džafić tisti, s katerimi dostikrat predebatiram kako stvar. Da, tudi za nasvet jih vprašam. Priznam tudi, da sem kar nekajkrat upošteval nasvete, ki sem jih dobil. Ni skrivalnic, še naprej sem bom z veseljem tako posvetoval, rad slišim še drugo mnenje. Ne mislimo vsi enako in vsi pravilno. Delamo napake, nasveti so dobrodošli.“ pove Simeunovič.

Pohvala vsem v klubu

Mile je bil izjemen igralec, po koncu kariere pa je šel hitro med trenerje. Je bilo težko, nas zanima še. „Pošteno povedano sem potreboval kar dve sezoni, da sem povsem presedlal na trenerstvo. Zdaj pa je jasno, da iz sezone v sezono boljše delamo, pa tudi z igralci je lažje delati. Pa saj ni težko. Vsi ti igralci mi s svojim pristopom in željo dajejo ogromno energije, udeležba na treningu je izjemna, svoje pa dodaja še uprava kluba, ki se trudi in skrbi za dobre pogoje,“ doda Simeunović, ki ob tem spomni, da ima v članski ekipi dobro in zdravo konkurenco, na posameznem igralnem mestu pa po dva kandidata.

Pa danes? Ekipi Silika in Litije sta se merili minuli petek, 3:3 je bilo.
„Nisem razočaran, je pa škoda, ker smo ostali tam, kjer smo bili pred tekmo. Lahko bi naredili korak naprej. Dve pomanjkljivosti sta očitni: ne znamo pripeljati tekme do konca, šepa realizacija, ki nas bo očitno tepla do konca kariere. Sem upal, da bomo skozi odigrane tekme pridobili to, kako končati tekmo. Bili smo dominantni v igri 4:4, imeli smo več priložnosti in več žogo v posesti. Delamo dobro in prav. Moramo pa nujno to popraviti, da bomo v drugem delu sezone izgledali boljše. Zato, kar delamo, imamo premalo točk,“ dodaja trener Silika.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Sezona se bo začela 4. septembra
  Drugi krog bo na sporedu 11. septembra, po tem krogu sledi premor zaradi reprezentančnih obveznosti, tretji krog pa bomo nadaljevali tako, kot je bilo prvotno v koledarju zapisano v petek, 25.9. 2020.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Ptujčani imenovali novega trenerja
  Robert Grdović je nazadnje deloval v Turkmenistanu, kjer je bil leto dni tudi selektor tamkajšnje članske futsal reprezentance.
 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Trije prišli, dva odšla
  V KMN Oplast Kobarid so še naprej aktivni pri gradni svoje članske ekipe za novo sezono. Zasedbo sta zapustila Žan Koren in Nejc Kovačič, ki se družno selita v italijanskega ligaša Pordenone. Novinci v ekipi trenerja Zorana Teska pa so Marko, Matej in Andrej Mohorič.
 • 01.08.2020 | 1. SFL
  Brazilec se je vrnil v Litijo
  Jonhn prihaja iz Sao Paula, kjer je pri ekipi Gremio tudi začel svojo futsal kariero. Nato je igral tudi za Sao Paulo, na Japonskem za Agleymina Hamamatsu, Sao Jose Futsal, nato pa je prestopil v Kairat in v 43 nastopih zbral 32 zadetkov, bil pa je pomemben člen Kairata tudi v ligi prvakov.
 • 29.07.2020 | 1. SFL
  Poziv k prijavi za futsal izobraževanje
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner razpisuje usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – futsal 1. stopnja Trener futsal. Rok prijav se izteče ta teden! V primeru, da se prijavi manj kot 15 kandidatov, usposabljanje odpade.
 • 29.07.2020 | 1. SFL
  Znani pari 1. SFL za sezono 2020/21
  Tekmovalno pravico za nastop so si priigrali Dobovec Pivovarna Kozel, FC Litija, Siliko, KMN Tomaž Šic Bar, KMN Bronx Škofije, KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, FC Ptuj, ŠD Mlinše in FK Dobrepolje.

DELI NA