25.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Ko debitira Mile Simeunovič

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2016, ko se je vrhniški Siliko predstavil v 1. SFL. Uvodoma so Vrhničani doma gostili trofejne Litijane, ki so tisti petek domov odpeljali tri točke, 2:6 je bilo na koncu.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

1. SFL, 1. krog, 23.9. 2016
FK Siliko – FC Litija 2:6 (0:4)
0:1 Duščak (5.), 0:2 Šturm (7.), 0:3 Duščak (8.), 0:4 Jelić (8.), 1:4 Behrić (25.), 1:5 Vrhovec (33.), 2:5 Končan B. (37.), 2:6 Vrhovec N. (38.)

Siliko: Romič, Berzelak, Berzelak J., Rihar, Jereb, Ćosić, Končan, Končan B., Paulič, Behrić, Rudolf
Litija: Sever, Dovč, Čujec, Ručna, Turk, Vrhovec, Gregorič, Jelič, Duščak, Šturm, Vrhovec N.

Tekmo pred 300 gledalci sta sodila Admir Zahović in Dejan Veselič, delegat je bil Marjan Žibert.

Vsak začetek je težak

„Spomnim se te tekme,“ nam uvodoma pove Mile Simeunović, ki je tistikrat debitiral na klopi 1. SFL na klopi Vrhničanov, s katerimi sodeluje že desetletje. „Ko smo prišli v 1. SFL in začeli sezono, si nismo predstavljali, v kaj se spuščamo. Tudi sam sem bil na začetku. Dejansko ne veš, kaj bi. Kam sodiš, kam sodi ekipa. To so bili težki trenutki. Priznam, da sem bil kar malce izgubljen,“ odkrito nadaljuje Mile Simeunovič.

Z veseljem pokliče za nasvet

„Vem tudi, da smo na tej prvi tekmi hitro prejeli gole, Litija je povedla 0:4. To je bilo takrat povsem realno razmerje, mi smo bili naivni, od mene naprej. Litija je vedela, kaj hoče,“ pove Simeunovič, ki sam ne skriva, da se rad o posameznih futsal zadevah pogovarja s svojimi stanovskimi kolegi. „Lahko bi rekel, da gre za moje konkurente, a po drugi strani so Damir Pertič, Tomi Horvat in Senudin Džafić tisti, s katerimi dostikrat predebatiram kako stvar. Da, tudi za nasvet jih vprašam. Priznam tudi, da sem kar nekajkrat upošteval nasvete, ki sem jih dobil. Ni skrivalnic, še naprej sem bom z veseljem tako posvetoval, rad slišim še drugo mnenje. Ne mislimo vsi enako in vsi pravilno. Delamo napake, nasveti so dobrodošli.“ pove Simeunovič.

Pohvala vsem v klubu

Mile je bil izjemen igralec, po koncu kariere pa je šel hitro med trenerje. Je bilo težko, nas zanima še. „Pošteno povedano sem potreboval kar dve sezoni, da sem povsem presedlal na trenerstvo. Zdaj pa je jasno, da iz sezone v sezono boljše delamo, pa tudi z igralci je lažje delati. Pa saj ni težko. Vsi ti igralci mi s svojim pristopom in željo dajejo ogromno energije, udeležba na treningu je izjemna, svoje pa dodaja še uprava kluba, ki se trudi in skrbi za dobre pogoje,“ doda Simeunović, ki ob tem spomni, da ima v članski ekipi dobro in zdravo konkurenco, na posameznem igralnem mestu pa po dva kandidata.

Pa danes? Ekipi Silika in Litije sta se merili minuli petek, 3:3 je bilo.
„Nisem razočaran, je pa škoda, ker smo ostali tam, kjer smo bili pred tekmo. Lahko bi naredili korak naprej. Dve pomanjkljivosti sta očitni: ne znamo pripeljati tekme do konca, šepa realizacija, ki nas bo očitno tepla do konca kariere. Sem upal, da bomo skozi odigrane tekme pridobili to, kako končati tekmo. Bili smo dominantni v igri 4:4, imeli smo več priložnosti in več žogo v posesti. Delamo dobro in prav. Moramo pa nujno to popraviti, da bomo v drugem delu sezone izgledali boljše. Zato, kar delamo, imamo premalo točk,“ dodaja trener Silika.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2019 | 1. SFL
  Sevnica odnesla točke s Ptuja
  „Kapo dol mojim igralcem. Pokazali so karakter in potrdili, da so iz pravega testa. Zdaj se nam je odvalil kamen oz. kar skala od srca. Zdaj bomo lažje igrali. To pa je tisto, o čemer sem zadnjič govoril,“ je bil po zmagi navdušen trener Mitja Jontez.
 • 02.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Izola in Sevnica odločali o obstanku
  V sezoni 2007/2008 je o potniku v 2. SFL odločala liga za obstanek, kjer so se merili Benedikt, Tomi Press Bronx, Sevnica in Izola. Mini liga se je začela 25. aprila, končala pa 30. maja, v tem času je bilo odigranih 12 tekem.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Prvak v 40. minuti, prve za Bronx
  Sevničani so tako prekinili niz brez zmage, ki je trajal od 1. do 10. kroga! S temi tremi točkami so se varovanci trenerja Mitje Jonteza le na dve točki približali KMN Tomažu, KMN Oplastu in FC Ptuju Hiši Daril.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki
  Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.
 • 28.11.2019 | 1. SFL
  Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter
  „Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.
 • 27.11.2019 | 1. SFL
  Prvak do treh točk v Škofji Loki
  Z nocojšnjo tekmo v Škofji Loki se je sklenil 9. krog 1. SFL. Aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s 5:1 porazil domačine, tri gole je k zmagi prispeval Žiga Čeh.
 • 23.11.2019 | 1. SFL
  Žal jim je, ker so Ruse vrnili v igro
  Zasedba Dobovca Pivovarne Kozel si nima kaj očitati, več kot dostojno je vnovič predstavila Slovenijo v Evropi, na koncu pa športno čestitala ruskemu podprvaku za napredovanje na finalni turnir lige prvakov, ki bo konec aprila.
 • 22.11.2019 | 1. SFL
  Derbi vrha na Vrhniki, Oplast in Bronx po prvo
  Na sporedu bodo „le“ tri tekme, saj bo takisto danes v Rusiji državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel proti ruskemu podprvaku lovil mesto na finalnem turnirju lige prvakov! Kozli bodo svojo tekmo prvenstva (torej tekmo 9. kroga 1. SFL proti FSK Stripyju) odigrali v sredo. Danes pa se igra v Litiji, Ljutomeru in na Vrhniki!
 • 21.11.2019 | 1. SFL
  V Moskvi bi v petek radi dosanjali svoje sanje
  Slovenski državni prvak je dobro izkoristil prost dan na turnirju v Moskvi, potem pa misli že usmeril v petek, ki prinaša odločilno tekmo – za 1. mesto v skupini A in vozovnico za finalni turnir lige prvakov! Dobovec Pivovarna Kozel čaka odločilno tekmo z ruskim podprvakom KPRF z boljšo gol razliko.

DELI NA