04.11.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Kako je Litija spoznala Mateja Fiderška

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2014, ko je bil 21.2. v 13. krogu 1. SFL v Litiji na sporedu obračun domačinov in Mariborčanov. Gostje so bili tedaj novinci v ligi.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

Fideršek za trikrat po tri

To je bila sezona, ko je bil državni prvak Oplast, ki je v finalni seriji s 3:2 porazil Litijane, ki pa so tokratno tekmo, šlo je za 13. krog, odigrali oslabljeni. Gostje so prišli motivirani in pokazali veliko. Predvsem pa je nase opozoril danes standardni reprezentant Matej Fideršek, ki je v tisti sezoni 1. SFL dosegel 13 golov – na treh zaporednih srečanjih pa je zabil po tri – v 12., 13. in 14. krogu – Bronxu, Litiji in Sevnici.

1. SFL, 13. krog, 21.2 2014
FC Litija – Re/MAX Brezje Maribor 5:4 (2:2)
0:1 Fideršek (8.), 1:1 Simenovič (11.), 2:1 Simič (15.), 2:2 Fideršek (17.), 2:3 Fideršek (32.), 2:4 Gajser (35.), 3:4 Simenovič (37.), 4:4 Begić (40.), 5:4 Begić (40.)

Litija: Puškar, Jarm, Simeunovič, Simič, Račič, Begić, Ručna, Osredkar M., Štrus
RE/MAX Brezje Maribor: Alić, Čeh, Kavčič, Veber, Šabeder, Gajser, Hojnik, Frumen, Govekar, Gruškovnik, Fideršek

Sodila sta Aleš Sakelšek in Izzok Milošič, delegat tekme je bil Franc Slatič.

Vodili 2:4

Prav na krilih razigranega Fiderška je tedanji RE/MAX Brezje Maribor povedel 0:1 in 2:3, potem pa v 35. minuti celo 2:4, zadel je Davor Gajser. Izkušeni Litijani se niso dali, Mile Simenovič in Jasmin Begić (2) sta v zadnji minuti režirala preobrat za končnih 5:4.

„Očitno je, da smo imeli oslabljeno ekipo in kljub temu smo nekako izvlekli, kot je to znala Litija vedno narediti. Še ko smo slabo igrali, smo zmagovali in to nas je delalo boljše od ostalih,“ se tekme spominja tedanji kapetan Litijanov Dejan Simič.

Hvali Fiderška

Tudi Dejan se danes strinja, da jim je največ težav povzročal Matej Fideršek.
„Nanj se nismo pripravljali, saj ga niti nismo poznali. Po posnetkih sodeč je že takrat kazal kvaliteto. Danes je Matej Fideršek eden ključnih igralcev slovenske reprezentance. Poleg njegovih individualnih kvalitet postaja pravi lider na igrišču, saj postaja čedalje bolj izkušen igralec,“ ocenjuje Simič. Ob tem se Dejan spominja tudi svojih začetkov v dresu Litije.

„Ko sem pričel, so bile v klubu legende, kot so Andrej Vrhovec, Zoran Tesko, Uroš Tanko, Vojko Majcen in drugi. Pomagali so vsi  tako, da sem se moral dokazati proti njim. Če po pravici povem, sem se bal tudi ogrevati z njimi,“ navrže Dejan, ki opazuje tudi današnje rodove. „Generacije se menjajo in miselnost je drugačna. Menim, da danes mladi premalo naredi »nekaj več«, da bi dosegli dobre rezultate. Seveda obstajajo tudi izjeme,“ sklene Simič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.11.2019 | 1. SFL
  Izvrsten začetek Dobovca v Rusiji
  Slovenski prvak v futsalu Dobovec Pivovarna Kozel je odigral prvo tekmo letošnje sezone v elitnem delu lige prvakov. Na turnirju skupine A v Moskvi je na prvi tekmi igral z belgijskem Halle-Gooikom in zmagal s 3:1 (0:1).
 • 19.11.2019 | 1. SFL
  Slovenski prvak začenja z Belgijci
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je včeraj dopoldan prispevala v Moskvo, kjer je je sinoči trenirala ter opravila videoanalizo uvodnega tekmeca, to bo danes ob 14.45. belgijski Haale Gooik, ki je bil tekmec kozlov že lani na turnirju v Litvi. Zmaga je odšla v Slovenijo, 5:4 je bilo.
 • 18.11.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Zmaga Puntarju ob jubileju Boruta Kristana
  Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.
 • 18.11.2019 | 1. SFL
  Novo zmago potrpežljivo dočakal na klopi
  „Zelo sem zadovoljen s tremi točkami, ki smo jih nujno potrebovali. V prvem polčasu smo igrali, kot smo se dogovorili. A smo vendarle ponovno zaradi nediscipline dovolili, da je šla tekma v čisto drugo smer. Tudi to je čar futsala,“ je po tekmi razmišljal Marko Hrvatin, trener škofjotov.
 • 17.11.2019 | 1. SFL
  V Moskvi narediti korak naprej
  Nocoj so se slovenski državni prvaki Dobovec Pivovarna Kozel podali na pot, v torek začenjajo elitni del lige prvakov. Z jasnim zavedanjem – da se lahko vmešajo v boj za nastop na finalnem turnirju lige prvakov!
 • 15.11.2019 | 1. SFL
  Siliku točka, Bronx razigran, prva za Oplast
  V ponovitvi superpokala, ki ga je prinesel 8. krog 1. SFL, sta Dobovec in Siliko remizirala (2:2) ter tako kot edina ostala neporažena tudi po 8. krogu. Prave derbije so dodale tudi ostale tri tekme: do prve zmage je prišel Oplast (1:4), regionalni derbi na Ptuju se je končal z delitvijo točk (1:1), zmage pa se veselijo škofjoti, ki so s 5:2 ugnali Škofjeločane.
 • 15.11.2019 | 1. SFL
  Krog, ko je vsaka tekma derbi
  Za nameček pa je tokrat Nogometna zveza Slovenije s tekmo meseca poskrbela, da boste srečanje s Škofij od 20.25 naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Futsal.si. Tokrat je prosta Litija, ki pa je v četrtek zvečer odigrala prijateljsko tekmo s avstrijskim Celovcem, ki ga vodi Dušan Razboršek.
 • 14.11.2019 | 1. SFL
  Tesko z Oplastom po 3258 dneh spet v Sevnici
  Oplast in Sevnica se trudita, da pobegneta iz spodnjega doma prvenstvene lestvice 1. SFL. Prva priložnost bo jutri na prvenstveni tekmi 8. kroga. Sevnica doma gosti Oplast, gre za tekmo med 8. in 9. ekipo lige.  Spomnimo: kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v tem krogu na Škofijah. Domači KMN Bronx Škofije gosti škofjeloški FSK Stripy,
 • 13.11.2019 | 1. SFL
  V petek prenos s Škofij, kjer gostuje Stripy
  V petek bodo na svoj račun spet prišli vsi tisti, ki radi spremljate slovenski ligaški futsal. To pot nas čaka tekma meseca, ko bodo kamere Nogometne zveze Slovenije na Škofijah. Domači KMN Bronx Škofije gosti škofjeloški FSK Stripy.
 • 11.11.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Celjani na krilih Krofliča skozi Ajdovščino
  Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2007, ko je bila 29. septembra na sporedu tekma 4. kroga 1. SFL. V Ajdovščini je gostoval Živex, ki je sezono poprej navdušil v svoji premieri med prvoligaši.

DELI NA