28.10.2019 | 1. SFL
Iz zgodovine 1. SFL: Čujec si je čestital za 18. rojstni dan

Spet smo šli v zgodovino 1. SFL. Danes smo v letu 2006, ko je bil 1.12. na sporedu 10. krog 1. SFL, tekmeca v Tolminu pa domači Puntar in gostujoči takrat še Tomi Press Bronx s Škofij.

Več o tej tekmi boste jutri videli tudi v prispevku v novi oddaji Futsal Magazin. Prvič na Šport TV 1 v torek, od srede naprej pa še na našem youtube kanalu. Z željo, da obeležimo in spomnimo na jubilej – 25. sezono 1. SFL.

Prvič prvaki

To je bila sezona, ko je Puntar 15. maja 2007 osvojil prvi državni naslov (v finalu s 3:1 boljši od Gip Betoma MTO; v finalu 5:4, 1:2, 6:1 in 5:2 za upornike). V jeseni je tolminski klub zasedel četrto mesto, v nadaljevanju pa se je zavihtel na drugo (s 36 točkami, eno več kot tretja Gorica) in tako kot prvrouvrščeni neposredno napredoval v polfinale.

1. SFL, 10. krog, 1.12. 2006
Puntar Mercator – Tomi Press Bronx 4:3 (0:1)
0:1 Suhopoljac (3.), 1:1 Lenarčič (22.), 1:2 Todič (29.), 1:3 Suhopoljac (37.), 2:3 Kragelj (37.), 3:3 Melink (39.), 4:3 Čujec (40.)

Puntar Mercator: Kragelj, Kobal, A. Rutar, Čujec, Melink, Kovač, Uršič, Rosič, Šulin, Lenarčič, Baloh, Mohorič.
Tomi Press Bronx: Kranjec, Ignjatovič, Todič, Đukič, Vujič, Suhopoljac, Majcan, Vajič, Jačimovič, Bajc

V 37. 1:3

Na tej tekmi so imeli uporniki precej prilik, zadevali pa so gostje. V 3. minuti je za šok poskrbel Nermin Suhopoljac, ki se je najboljše znašel pred vrati Denisa Baloha. Jure Lenarčič je poskrbel za izenačenje, Jovica Todič in Suhopoljac pa v 37. minuti za novo (visoko) vodstvo gostov (1:3). Kapetan Igor Kragelj je v isti minuti znižal na 2:3, Benjamin Melink pa v 39. poravnal na 3:3. Puntarji so ostali zvesti svojim koreninam in vztrajali do konca – v 40. minuti je zabil takrat še golobradi Kristjan Čujec. Simbolika je hotela tako, da je Čujo prvi gol ob polnoletnosti dosegel 18 sekund pred koncem tekme.

Bistveno, da si med osem

„Včasih so bile te tekme derbiji, potem pa je naraslo število ekip s Primorske, ta naboj derbija pa je ostal na tekmi Puntar – Oplast,“ se uvodnega desetletja v novem stoletju spominja Benjamin Melink, ki se spominja, da je v tistih časih na pomenu dobila končnica. „V rednem delu je bilo pomembno, da si prišel med tistih prvih osem, potem pa si stopnjeval formo. Niti ni bilo tako pomembno, da si zmagoval od začetka. No ja, morda zaradi samozavesti ekipe,“ nadaljuje Melink, ki ob tem spomni, da sta ga sprva v Puntarju trenirala Milan Müllner in Simon Kenda, potem pa Darijo Leban.

Matej in Darijo sta se dobro ujela

„Na Darija ima zelo lepe spomine. To so bili časi, ko smo se zelo izkazali in imeli izjemne rezultate. Darijo je bil dober trener, ob tem ne smem pozabiti Mateja Kavčiča, s katerim sta zelo dobro sodelovala in se ujela. Darijo je imel izjemen odnos in pristop do igralcev, znal nas je motivirati bna pravi način in iz nas na tekmah izvleči največ,“ nadaljuje Melink, ki je naprej omenjeni tekmi zadel za 3:3, potem pa zaploskal Kristjanu Čujcu, ki je bil uspešen za končnih 4:3

„Vedel sem, da bo Kristjan dober igralec. Spomnim se, da je kot mlad precej obetal. Veliko turnirjev smo odigrali skupaj. Bil pa je zelo samokritičen. Če je kdaj odigral slabše, a še vedno dobro, se je znalo zgoditi, da je kako tekmo, tudi finale, kar preskočil. Vse to je počel v tisti želji, da bi pomagal, zmagoval. Tudi on je rabil čas, da je dozorel,“ navrže Melink, ki meni, da je ključno potezo Čujec storil, ko je šel na tuje. Julija 2011 je postal prvi Slovenec, ki se je selil na Pirenejski polotok v dresu španskega podprvaka Caje Segovie. „Tam je dobil drugačen pogled na igro, predvsem pa se je začel s futsalom ukvarjati kot profesionalec,dodaja naš sogovornik.

Ob bok Miletu Simeunoviču

„Kristjan je izjemen igralec. Ob vsem videnem in odigranem menim, da v Sloveniji sodi povsem ob bok Miletu Simeunoviču. Saj vem, primerjave so nehvaležne. Mile je bil izjemen pri organizaciji, Kristjan pa je tako izjemen ob sami nevarnosti v napadu,“ še doda Melink, ki rad obuja spomine na stare čase, ko je igral v Tolminu.

Potem je igral v še v Italiji, nazadnje pa se je skušal vrniti v dresu Oplasta. Vmes je dosegel osebno zmago, ko se je postavil na noge po grozoviti nesreči. „Trudil sem se in veliko treniral. V po vsaki tekmi v Oplastu sem rabil tri dni, da sem se sestavil. Ko me je Oplast potreboval, nisem dal vsega od sebe, zato sem se umaknil,“ doda in obžaluje, da so ljubitelji futsala prikrajšani za posoški derbi.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.06.2020 | 1. SFL
  Mordej in Čujec še naprej v Dobovcu
  V taboru Dobovca Pivovarne Kozel so že zavihali rokave in povlekli prve kadrovske poteze za novo sezono. Uvodoma so obelodanili, da v ekipi ostajata Rok Mordej in Kristjan Čujec.
 • 03.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Nenad Kurtić in Slaven Radiškovič
  Danes končujemo s predstavijo igralcev v četrtem od petih krogov za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Slavena Radiškoviča in Nenada Kurtića.
 • 02.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Alen Fetić in Primož Zorč
  Nadaljujemo s četrtim od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Primoža Zorča in Alena Fetića.
 • 01.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Dejan Simić in Gašper Vrhovec
  Danes se začenja 4. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Rok Grželj izbran na levem boku, popreje še Igor Osredkar na poziciji ogranizator/branilec in Darko Tokić na mestu golmana.
 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 20.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan
  Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.

DELI NA