26.09.2020 | 1. SŽNL
Iz dvoboja za naslov bi rade naredile troboj

S tekmami 7. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL. Tokratni krog pa bo obeležila zagotovo tekma med ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet. Mestni ljubljanski derbi boste lahko od 16. ure dalje spremljali tudi v neposrednem spletnem prenosu na strani www.nzs.si.

Krimovke prihajajo na mestni derbi z vodilno strelko lige Mirjam Kastelec, ki je v prvih šestih krogih SŽNL dosegla 12 zadetkov. Pri Olimpiji prednjači Barbara Kralj (7).

SŽNL, 7. krog, 27.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet (16.00) (spletni prenos na www.nzs.si)
ŽNK Radomlje – Ajdovščina (16.00)

Premor jim je koristil

„Mestni derbi je tu,“ je vesel tudi trener krimovk David Fekonja, ki se z zasedbo intenzivno pripravlja na tekmo. Priznava, da jim je reprezentančni premor še kako koristil. „Ta čas smo izkoristili, da smo sanirali poškodbe, analizirali našo igro in se začeli taktično pripravljati na Olimpijo,“ nadaljuje Fekonja, ki pravi, da je bilo kar nekaj kiksov v dosedanjem poteku prvenstva, zato je premor koristil.

Dovolj igralk

S sestavo Fekonja nimam težav, na voljo ima 18 igralk, čeprav je v ekipi še nekaj zdravstvenih težav. „Prepričan sem, da bomo videli tekmo na nivoju, vse skupaj bo temeljilo na taktiki. Mislim pa, da bo dosti zadetkov,“ nadaljuje Fekonja, ki pravi, da Olimpija goji igro za dosego zadetka več. „Vedno iščejo zadetek več. Menim pa, da smo jih tudi mi sposobni dati,“ navrže Fekonja, ki meni, da bo prvih 10, 15 minut tekme vendarle mirnejših, potem naj bi se igra razživela.

Ekipa

„Naš adut je ekipna moč!“ je jasen naš sogovornik, ki je vesel, da je tekma med mestnima rivaloma prerasla v derbi. Želi si, da bi kot ŽNK Krim Rolljet pripomogli, da ne bi bila SŽNL le dvoboj za naslov prvaka, ampak troboj.

Opozarja na trojec

Manja Rogan je zelo kvalitetna igralka, pozorni moramo biti tudi na njihove proste strele. Problemi bodo lahko tudi, če bo igrala Ana Milović, hitra igra krasi Tino Paliska,“ pa Fekonja za konec izpostavi še tri imena, ki jim bodo krimovke očitno jutri namenile še nekaj več pozornosti.

To bo 13. tekma

Kaj pravi statistika medsebojnih tekem? Dosedaj je bilo 12 tekem, 11 jih je dobila Olimpija, eno ŽNK Krim RollJet (9.9. 2018 je bilo 4:5 za krimovke), gol razlika pa 63:12.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA