22.07.2022 | 1. SFL
Iz Meteorplasta v Italijo

Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.

„Ta selitev mi definitivno pomeni začetek nekega novega življenja. Prvič bom odšel od svojega doma za daljše obdobje. To pomeni, da bom predan novemu nepoznanemu okolju, novim ljudem, navadam. Verjamem, da bo težko, ampak sem na to pripravljen in se tega zelo veselim. Zato sem se tudi odločil za pot v tujino,“ pove Alen.

„Na tej točki bi se rad zahvalil Jeremyu Bukovcu, ki me je kontaktiral in me povezal z agentom, ki mi je predstavil cilje in želje. Nato sem vstopil v kontakt s klubom, ki je pokazal veliko željo po mojem prihodu! Predstavili so mi načrt oziroma projekt, ki se ga zelo veselim in komaj čakam, da začnemo sodelovati tudi na parketu,“ nadaljuje naš sogovornik, ki je nase nazadnje opozoril v dresu KMN Meteorplasta.

„Definitivno mi bo Meteorplast ostal v velikem spominu, saj je to prvi klub, pri katerem sem dobil članske minute, ki so mi veliko pomagale pri sami koncentraciji in razvoju, na igrišču in pa tudi izven njega. Rad bi se iz srca zahvalil predsedniku Saši Makoterju, ki res trdo dela, da ta klub raste in gradi zgodbo. Verjamem, da bo Meteorplast v prihodnjih letih veliko ime slovenskega futsala! Ob enem bi se pa še enkrat rad zahvalil vsem aktivnim v klubu za dober in prijazen odnos! Tu sem se počutil kot doma,“ še pove Alen, ki je bil v Ljutomeru od leta 2020, za selekciji U17 in U19 ter člane pa je v 78 nastopih dosegel 101 zadetek. Alen je prišel tudi do reprezentance, danes je kapetan mladincev.

„Svojo futsal pot sem, kot 8-letnik, ki rad igra nogomet, začel v Voličini pri klubu KMN Slovenske Gorice. Klubu bi se rad zahvalil za vse treninge, s katerimi so mi pripomogli pri mojem razvoju. Rad bi pa se posebej zahvalil Dejanu Krambergerju, ki mi je dal motivacijo po dokazovanju in mi pomagal pri tem, da sem se v futsal zaljubil in mi je postal nekaj vsakdanjega. V Voličini sem igral vse do leta 2017, ko sem odšel na enoletno posojo v Meteorplast, saj nisem imel selekcije. To je bilo moje prvo sodelovanje s Sašo Makoterjem. Nato sem se po eni sezoni vrnil v Slovenske Gorice, ampak sem se poleti 2020 znova dogovoril za sodelovanje z Meteorplastom. Tukaj sem preživel lepi dve leti, v katerih sem se naučil veliko in se razvil kot igralec in kot oseba. Rad bi se zahvalil klubu za dober in pošten odnos!“ pa Alen nameni nekaj besed svojima dvema nekdanjima kluboma, kjer se je razvijal in kalil.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Kamere v Zagorju
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 09.09.2022 | 1. SFL
  Na Vrhniki in v Kobaridu remi, gostje neporaženi
  S tekmami 1. kroga se je začela nova ligaška futsal sezona. Derbi na Vrhniki pred 150 gledalci ni dal zmagovalca, po pet golov za zmago sta zabila KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.09.2022 | 1. SFL
  Sladke skrbi za trenerja Oplasta in DObrepolja
  V Kobaridu pri Oplastu so minuli petek slovesno obeležili 20 let delovanja, ob tej priložnosti so pripravili tudi zbornik in film, v imenu Nogometne zveze Slovenije pa je Oplastu čestital Vlado Močnik, član IO in predsednik komisije za futsal.

DELI NA