11.06.2018 | Ženska A
Islandiji nudile izvrsten odpor

Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela poraz, z 2:0 jo je premagala Islandija, ki se je z novimi tremi točkami zavihtela na 1. mesto kvalifikacijske skupini 5. Slovenija ostaja na četrtem mestu. Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bodo varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale 31. avgusta, ko jih čaka gostovanje na Češkem.

Naše reprezentantke so pred štirimi dnevi zanesljivo slavile na Ferskih otokih s 4:0, potem ko je dva gola dosegla Mateja Zver, po enega pa Lara Ivanuša in Lara Prašnikar.

Kvalifikacije za SP 2019, 11.6.
Islandija – Slovenija 2:0 (0:0)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Ivanuša (Prša/89.), Kolbl (Kuštrin/78.), Eržen.

Na današnji veliko zahtevnejši tekmi je Jarc v začetno postavo uvrstil Zalo Meršnik, Saro Agrež, Kajo Korošec, Kristino Erman, Matejo Zver, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Laro Ivanuša, Špelo Kolbl in Kajo Eržen. Njegove varovanke so bile v prvem polčasu povsem enakovredne favoriziranim gostiteljicam, po obetavnem prvem polčasu in neodločenemu izidu pa so v drugem polčasu malenkostno popustile in prejele dva gola. V črno jih je zavila Glodis Viggosdottir, ki je zadela v 55. in 68. minuti (prvi gol je padel po 2. predložku, drugi zadetek pa po akciji s kota), po tej zmagi pa so se Islandke prebile na prvo mesto v kvalifikacijski skupini 5.

Na SP, ki bo med 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene ekipe pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

Doslej so si nastop na zaključnem turnirju zagotovile Francija, Kitajska, Tajska, Avstralija, Japonska, Južna Koreja, Brazilija, Čile, Španija in Italija.

Izjava po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Lahko rečem, da so se Slovenke pokazale v tako lepi in kvalitetni luči, da se je tudi Islandija tresla 90 minut za zmago! Po koncu tekme je do mene prišel islandski selektor in mi čestital, rekel pa je takole: ne more verjeti, da je Slovenija v tako kratkem času postala tako organizirana in kvalitetna ekipa. Pravi, da ne more verjeti. O tekmi pa lahko rečem še tole: Islandke so dominirale na trenutke, saj smo tudi mi. Ko smo imeli pobudo, imeli smo tri, štiri priložnosti, jih nismo izkoristili. Na drugi strani je Islandija iz dveh malce čudnih situacij zadela. Morda je bil celo prekršek nad našo vratarko ob prvem golu. A ne iščemo alibija, to je nogomet!“

Slovenska ženska izbrana vrsta se na tem mestu zahvaljuje za podporo 15-članski navijaški skupini, ki je našo ekipo podpirala na Islandiji.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.
 • 07.03.2020 | Ženska A
  Po poškodbi Meršnikove poklicana Nika Šapek
  Po poškodbi leve rame Meršnikova danes zapušča reprezentančni tabor, namesto nje pa se je ekipi selektorja Boruta Jarca pridružila Nika Šapek. Na tem mestu želimo Zali hitro in uspešno okrevanje.

DELI NA