Intervju: Manja Rogan proti Jadranki Zilić

V finalu Ženskega pokal NZS bomo spremljali obračun ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Pomurke lovijo sedmi naslov, Velenjčanke četrtega. Kako se bo na superpokalno sredo, 31.5., razpletlo na koprski Bonifiki bo v dobršni meri odvisno tudi od Manje Rogan (ŽNK Teleing GMT Beltinci) in Jadranke Zilić (ŽNK Rudar Škale), s katerima smo se pogovarjali.

Kako potekajo priprave na finale pokala?

Zilić: Zavoljo službenih obveznosti hodim le na tekme. Dekleta trenirajo in se trudijo. Zavedamo se, da so Pomurke favoritinje. Je pa to tekmovanje in finale velik motiv za nas. Morda pa spet presenetimo kot pred dvema letoma. Ne mečemo puške v koruzo.

Rogan: V nedeljo nas čaka še izjemno pomembna tekma, zato se posebej na pokalni obračun še nismo začeli pripravljati. Domače prvenstvo ima prednost. Bo pa prišel Rudar na naš menu v ponedeljek.



Kaj veste o tekmicah?

Zilić: Vem, da je trener pogledal vse tekme in preučil sistem, ki ga gojijo nasprotnice. Vem, da nas bo o vsem obvestil, da se primerno prilagodimo in jim postavimo po robu. Vemo, da so dobra ekipa. Bo pa njihova igra na finalu v veliki meri odvisna od nedelje, ko se borijo za naslov državnih prvakinj.

Rogan: Če pogledamo zadnji tekmi v SŽNL, so nam Velenjčanke povzročale precej težav v obrambi. Šele v zadnjih desetih minutah smo uspeli streti njihov odpor. So solidna ekipa, ki ima nekaj izvrstnih mladih igralk.

Na kaj vas vaš strokovni štab še posebej opozarja, ko beseda nanese na finale pokala?

Zilić: Pomurke imajo precej uigranih akcij. A ne gre se zanašati na tekme v prvenstvu. Prepričana sem, da bo zdaj menjale način in tudi prekinitve izvajale drugače.

Rogan: Predvsem to, da nima smisla prebijati po sredini, kjer so se Velenjčanke postavile zelo obrambno. Boljše je, da igro razširimo in jo preselimo na bok, kjer imamo hitro Tibautovo in Kolblovo ter naša aduta: povratno žogo ali pa visoka podaja v kazenski prostor.

Kateri so vaši aduti v finalu?

Zilić: Predvsem borbenost.

Rogan: Vezna linija in napadalke. V obrambi moramo igrati pametno in preudarno. Ne smemo niti dovoliti, da bi prišle tekmice v priložnost. Nočemo si dovoliti, da se ponovi finale iz leta 2015. Nismo pozabili: Rudar je povedel, ujele smo ga, a je potem pri streljanju 11-metrovk Jadranka Kneževič rešila tekmo in vprašanje zmagovalca.

Od kje prežijo največje nevarnost za vas v finalu?

Zilić: Predvsem s temi „center šuti“ so zelo nevarne. So tudi dobro skakalke. Ne smem pa pozabiti Manje Rogan, ki ima izvrsten udarec. Pri njej ni, tako kot pri večini, da pač udari. Manja cilja in je pri teh strelih zelo uspešna.

Rogan: Paziti moramo, da ne izgubljamo žog po nepotrebnem. Ko pride taka žoga prek naše obrambe, je lahko nevarno za nas.

Kako pomembno bo, kdo bo povedel 1:0?

Zilić: To šteje veliko. Smo mlada ekipa, ki ji lahko ob prvem prejetem golu hitro pade morala. Dejansko moramo narediti vse, da čim dlje ohranimo našo mrežo nedotaknjeno. In seveda skušamo zabiti gol!

Rogan: To je vedno pomembno za samozavest ekipe. S prvim golom bi si olajšale pot do naslova.

Kaj bi vam pomenil pokalni naslov?

Zilić: Veliko! Pa ne le za nas igralke, ampak tudi zaradi prihodnosti kluba. Pa tudi sama si želim uspeha, saj je to morda moja celo zadnja tekma v karieri, ki traja že 18 let.

Rogan: Osvojen pokal bi bil še ena potrditev dobre sezone. Želimo do te lovorike, da jo pripeljemo tja, kjer mora biti. Pa vendarle: pokal je lepa lovorika, a sedaj smo bolj osredotočeni na prvenstvo.

Kakšno tekmo pričakujemo?

Zilić: Zelo bo gledljiva. Mi se ne bomo le branile, čeprav so Pomurke favoritinje tega obračuna. Morda pa se jim pripeti slab dan. To moramo izkoristiti.

Rogan: Menim, da bo tekma zelo borbena in kakovostna. Želim si, da ne bi spremljali le enosmeren promet, da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun.

Tekst: D.P.
Foto: Ekipa24.si, B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci, ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
    Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.

DELI NA