Intervju: Manja Rogan proti Jadranki Zilić

V finalu Ženskega pokal NZS bomo spremljali obračun ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Pomurke lovijo sedmi naslov, Velenjčanke četrtega. Kako se bo na superpokalno sredo, 31.5., razpletlo na koprski Bonifiki bo v dobršni meri odvisno tudi od Manje Rogan (ŽNK Teleing GMT Beltinci) in Jadranke Zilić (ŽNK Rudar Škale), s katerima smo se pogovarjali.

Kako potekajo priprave na finale pokala?

Zilić: Zavoljo službenih obveznosti hodim le na tekme. Dekleta trenirajo in se trudijo. Zavedamo se, da so Pomurke favoritinje. Je pa to tekmovanje in finale velik motiv za nas. Morda pa spet presenetimo kot pred dvema letoma. Ne mečemo puške v koruzo.

Rogan: V nedeljo nas čaka še izjemno pomembna tekma, zato se posebej na pokalni obračun še nismo začeli pripravljati. Domače prvenstvo ima prednost. Bo pa prišel Rudar na naš menu v ponedeljek.Kaj veste o tekmicah?

Zilić: Vem, da je trener pogledal vse tekme in preučil sistem, ki ga gojijo nasprotnice. Vem, da nas bo o vsem obvestil, da se primerno prilagodimo in jim postavimo po robu. Vemo, da so dobra ekipa. Bo pa njihova igra na finalu v veliki meri odvisna od nedelje, ko se borijo za naslov državnih prvakinj.

Rogan: Če pogledamo zadnji tekmi v SŽNL, so nam Velenjčanke povzročale precej težav v obrambi. Šele v zadnjih desetih minutah smo uspeli streti njihov odpor. So solidna ekipa, ki ima nekaj izvrstnih mladih igralk.

Na kaj vas vaš strokovni štab še posebej opozarja, ko beseda nanese na finale pokala?

Zilić: Pomurke imajo precej uigranih akcij. A ne gre se zanašati na tekme v prvenstvu. Prepričana sem, da bo zdaj menjale način in tudi prekinitve izvajale drugače.

Rogan: Predvsem to, da nima smisla prebijati po sredini, kjer so se Velenjčanke postavile zelo obrambno. Boljše je, da igro razširimo in jo preselimo na bok, kjer imamo hitro Tibautovo in Kolblovo ter naša aduta: povratno žogo ali pa visoka podaja v kazenski prostor.

Kateri so vaši aduti v finalu?

Zilić: Predvsem borbenost.

Rogan: Vezna linija in napadalke. V obrambi moramo igrati pametno in preudarno. Ne smemo niti dovoliti, da bi prišle tekmice v priložnost. Nočemo si dovoliti, da se ponovi finale iz leta 2015. Nismo pozabili: Rudar je povedel, ujele smo ga, a je potem pri streljanju 11-metrovk Jadranka Kneževič rešila tekmo in vprašanje zmagovalca.

Od kje prežijo največje nevarnost za vas v finalu?

Zilić: Predvsem s temi „center šuti“ so zelo nevarne. So tudi dobro skakalke. Ne smem pa pozabiti Manje Rogan, ki ima izvrsten udarec. Pri njej ni, tako kot pri večini, da pač udari. Manja cilja in je pri teh strelih zelo uspešna.

Rogan: Paziti moramo, da ne izgubljamo žog po nepotrebnem. Ko pride taka žoga prek naše obrambe, je lahko nevarno za nas.

Kako pomembno bo, kdo bo povedel 1:0?

Zilić: To šteje veliko. Smo mlada ekipa, ki ji lahko ob prvem prejetem golu hitro pade morala. Dejansko moramo narediti vse, da čim dlje ohranimo našo mrežo nedotaknjeno. In seveda skušamo zabiti gol!

Rogan: To je vedno pomembno za samozavest ekipe. S prvim golom bi si olajšale pot do naslova.

Kaj bi vam pomenil pokalni naslov?

Zilić: Veliko! Pa ne le za nas igralke, ampak tudi zaradi prihodnosti kluba. Pa tudi sama si želim uspeha, saj je to morda moja celo zadnja tekma v karieri, ki traja že 18 let.

Rogan: Osvojen pokal bi bil še ena potrditev dobre sezone. Želimo do te lovorike, da jo pripeljemo tja, kjer mora biti. Pa vendarle: pokal je lepa lovorika, a sedaj smo bolj osredotočeni na prvenstvo.

Kakšno tekmo pričakujemo?

Zilić: Zelo bo gledljiva. Mi se ne bomo le branile, čeprav so Pomurke favoritinje tega obračuna. Morda pa se jim pripeti slab dan. To moramo izkoristiti.

Rogan: Menim, da bo tekma zelo borbena in kakovostna. Želim si, da ne bi spremljali le enosmeren promet, da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun.

Tekst: D.P.
Foto: Ekipa24.si, B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci, ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 24.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Trojec suvereno v polfinale
  ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se z zmagami v četrtfinalu Ženskega pokala NZS pridružili v polfinalu ŽNK Olimpiji Ljubljana.
 • 23.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Začenja se četrtfinale ženskega pokala NZS
  Enajst dni po začetku ligaškega tekmovanja se bo jutri v sredo, 24.8.,začela 24. sezona pokalnega tekmovanja. V prvem krogu sodeluje šest ekip, proste pa so pokalne prvakinje ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

DELI NA