Intervju: Jaka Bijol proti Luki Štoru

V finalu Mladinskega pokala bomo spremljali ljubljansko-mariborski spopad. Upi Maribora bodo po treh finalnih porazih iskali pot do že četrtega naslova pokalnega prvaka, medtem ko bodo mladi nogometaši Brava lovili največji uspeh v malce več kot desetletje dolgi zgodovini kluba. Finalni dvoboj sta napovedala najboljša klubska strelca v letošnji sezoni mladinskega prvenstva, Jaka Bijol in Luka Štor.

 

Trenerji radi povedo, da so pokalne tekme specifične, so tudi priprave drugačne kot pred prvenstvenimi dvoboji?

Bijol: Na pokalne tekme se nismo pripravljali prav nič drugače kot pa na prvenstvene. Z izjemo finala, pred katerim so imeli nekateri igralci lažje težave, jih zaradi izgubljenega boja za naslov ligaškega prvaka nismo dodatno obremenjevali.

Štor: Priprava je dokaj podobna kot na prvenstvene tekme. Je pa nekoliko drugačen naboj, saj odloča zgolj ena tekma. Kdaj pa kdaj po koncu treningov treniramo tudi izvedbo kazenskih udarcev, če bo slučajno prišlo do njih.

 

Radi govorimo o ljubljansko-mariborskem rivalstvu. Bo le-to tudi v finalu razlog za še več motiva?

Bijol: Že finalna tekma sama je zadosten motiv, če pa igraš še proti Mariboru, ki je klub številka ena v Sloveniji, pa je motiv še toliko večji.

Štor: Zagotovo bo nekaj več motiva, ker nasprotnik prihaja z Ljubljane, a za nas so vse tekme enake, saj želimo vselej zmagati.

 

Skrivnosti med nasprotnikoma ni, igralci se dobro poznate. Na kaj pa bo potrebno pri nasprotniku najbolj paziti?

Bijol: Na ligaških tekmah smo imeli največ težav z njihovimi hitrimi napadalci in pa z dobro uigranimi prekinitvami, na katere se moramo v finalni tekmi še dodatno osredotočiti.

Štor: Odigrali smo že precej medsebojnih dvobojev. Vemo, da so dobri ob prekinitvah, v skok igri, zato se bo potrebno na to dobro pripraviti in paziti. Dobro se bomo morali taktično pripraviti ter paziti pri prekinitvah in dolgih podajah, ko je še posebej nevaren Bijol, a imajo tudi druge adute. Potrebno se bo pripraviti na vse posameznike.

 

Bravo čaka zgodovinski, prvi nastop v pokalnem finalu, Maribor je izgubil zadnje tri finalne dvoboje. Kdo je v tem pogledu v prednosti?

Bijol: Res je, da so finale Mladinskega pokala nekateri nogometaši Maribora igrali že lani, ampak to je vseeno povsem druga ekipa, na katero to dejstvo vsekakor ne bo vplivalo. Prednosti na tej tekmi pa nima nihče, saj je vsaka tekma zgodba zase.

Štor: Upam, da bo sedaj sreča na naši strani. Čas je že, da osvojimo pokalno krono in zmagamo finalno tekmo, kar si zaslužimo. Če že nimamo sreče v prvenstvu, pa upam, da bo na naši strani v pokalnem tekmovanju in da bomo dobili finalni dvoboj. Morda bodo izkušnje na naši strani, saj je večina fantov v finalu Mladinskega pokala igrala že lani in vemo, kako se obnašati na igrišču.

 

Ni ga nogometaša, ki nima rad lovorik. Kaj pa trofeje pomenijo in prinašajo mladim nogometašem?

Bijol: Lovorike prinašajo zadovoljstvo in potrditev, da je ekipa na pravi poti in da se v klubu dela dobro.

Štor: Vsak nogometaš igra za lovorike in ni ga nogometaša, ki si jih ne bi želel osvojiti. Nekateri igralci bomo zaključili mladinski staž in vsi upamo na to, da se bomo od mladinskega nogometa poslovili s pokalnim naslovom.

 

Tekst in foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal Pivovarna Union in Nogometna zveze Slovenije med finalisti »Edie Awards«
  Nogometna zveza Slovenije se je v zaključku lanske klubske sezone odločila za pogumno potezo ter organizirala prvo trajnostno nogometno tekmo v Sloveniji. Čast je pripadla zaključku pokalnega tekmovanja, finalnima tekmama Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci. Uspešen projekt NZS so prepoznali tudi organizatorji svetovno znanih nagrad »Edie Awards«, ki jih podeljujejo na področju trajnosti.
 • 08.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal: »Koprive«, »divjoki« in enajstmetrovke
  Zakaj in kako je letošnji format Pokala Pivovarne Union postal tako uspešna zgodba.
 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.
 • 17.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Za pokalno napredovanje tudi Koper, Maribor, Mura in Olimpija
  Kdo vse se bo prebil v tretji krog Pokala Pivovarna Union, med dvaintrideseterico najboljših klubov? Štirje klubi so si že priigrali mesto v šestnajstini finala, v tem tednu pa v pokalne boje vstopa tudi četverica predstavnikov v evropskih tekmovanjih, Koper, Maribor, Mura in Olimpija.
 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.
 • 12.08.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov
  Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.

DELI NA