16.04.2009 | U15
Interblock preko vrtnic na drugo mesto


V zaostali tekmi 21. kroga je Interblock doma premagal Hit Gorico, s čimer je ponovno skočil na samostojno drugo mesto ter na tretjem pustil NOGO Triglav.

Zaradi tekme finala pokala Nike premier cup se je ljubljanski Interblock šele sredi tedna v sklopu 21. kroga pomeril s Hitom Gorico ter tako nadoknadil tekmo zaostanka. Dvoboj drugouvrščene in pete ekipe zahoda je obetal lep nogomet in gledalci, še posebej domači, niso bili razočarani. Interblock bi se z zmago odlepil od Triglava, s katerim je do te tekme delil tretje mesto, Gorica pa bi s tremi točkami ujela četrto Olimpijo.

Igra je vse do desete minute v glavnem potekala na sredini igrišča, z nekoliko večjo pobudo na strani domačih. Kljub vsemu Matej Mavrič ni imel pretiranega dela, saj je obramba delovala dovolj čvrsto, vendar bi lahko v dvanajsti minuti kapitulirala, saj je Žiga Smrtnik prodrl po desnem boku, poslal oster predložek v sredino, zadnja linija Goričanov pa je vendarle uspela izbiti nevarnost.
Pet minut kasneje je s strelom izven kazenskega prostora poskušal Domen Nemanič, mimo vrat. Potem sta na vrsto prišli dve minuti Primorcev. V 18. je namreč Amel Džuzdanovič streljal prešibko za Gregorja Zabreta, potem pa je Jani Curk iz prostega strela prisilil vratarja, da se je atraktivno vrgel proti desni vratnici ter odbil nevaren strel v kot.
Interblock je kazal dobro kombinatorično in hitro igro, predvsem po obeh bokih, od koder je padel tudi gol, saj je po prostem strelu Mavrič le izbil žogo do Nemaniča, ki je z glavo kljub zadnjemu poskusu intervencije matiral vratarja.
To je bil povsem zaslužen gol za gostitelje, ki pa bi lahko klonili že šest minut kasneje, a kaj ko je sodnik zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil.
Ni minilo sto sekund, ko je padel veljaven gol. Stvari je na star tir spravil Jaka Kolenc, z natančnim strelom izven kazenskega prostora.
V drugem polčasu je domači trener Vanja Starčevič izvedel odločilno potezo, saj je v igro poslal napadalca Nejca Laha. Le-ta je takoj po vstopu zatresel gostujočo mrežo, ko je kratko odbito žogo pospravil drugič za hrbet Mavriča, enajst minut kasneje pa se je spet veselil, ko so domači še enkrat prebijali po boku, osamljenemu Lahu pa po podaji v sredino ni bilo težko še enkrat z levico zadeti za rezultat 3:1.
Sledil je rutiniran nadzor igre s strani Interblocka, ki bi izid lahko še povišal, če v 21. minuti nadaljevanja ne bi vratnica zaustavila žoge, Goričani pa niso imeli praktično možnosti za preobrat, še posebej zato, ker so prejeli kar dva rdeča kartona. Najprej je zaradi drugega rumenega z igrišča moral oditi kapetan Tine Kavčič, nekaj pred koncem pa je podobna usoda doletela še Luko Batiča. Zadnjo priložnost gre kljub temu pripisati modro-belim. Curkov strel je zgrešil cilj za približno dva metra.

Gorica tako ni uspela ujeti Olimpije na četrtem mestu in bo v naslednjem krogu podvig poskusila v lokalnem derbiju proti Biljam, Interblocku pa zmaga bržkone ne bo zadostovala za več kot potrditev drugega mesta, saj je Bravo preveč oddaljen.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in kljub igralcu manj tekmo končala brez prejetega zadetka.
 • 07.03.2023 | U15
  Slovenija slavila proti Severni Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in po preobratu slavila z 1:2.
 • 27.02.2023 | U15
  Reprezentanca U15 proti Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v marcu na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Severne Makedonije. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 5. marca na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Skopje, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 10.11.2022 | U15
  Slovenija še drugič slavila proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 08.11.2022 | U15
  Slovenija v izdihljajih srečanja do zmage v Zenici
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 02.11.2022 | U15
  Reprezentanca U15 proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v novembru na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 6. novembra na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Bosno in Hercegovino, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 16.10.2022 | U15
  Slovenija za konec klonila proti Islandiji po enajstmetrovkah
  Slovenska reprezentanca do 15 let je sklenila Uefa razvojni turnir s porazom proti Islandiji s 3:5 (1:1, 1:0).
 • 13.10.2022 | U15
  Prepričljiva zmaga proti S. Irski
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Severne Irske s 3:1 (2:0).
 • 11.10.2022 | U15
  Slovenci pričeli Uefa razvojni turnir z zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca do 15 let je na prvi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Luksemburga z 2:0 (1:0).
 • 07.10.2022 | U15
  Letniki 2008 gostijo Uefa razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo med 8. in 16. oktobrom sodelovala na Uefa razvojnem turnirju, ki bo potekal v Čatežu in Brežicah.

DELI NA