28.09.2017 | 2. SNL
Ilirija napada domačo serijo Lendavčanov

Ekipi Nafte in Ilirije bosta z večerno petkovo tekmo, ki si jo boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu, odprli deveti krog drugoligaškega prvenstva, ki se je zdaj že prevesilo v drugo četrtino tekmovanja.

Pod lendavskimi griči bodo gledalci spremljali obračun sosedov na lestvici, z dvema točkama prednosti pa bolje kaže gostujoči ekipi, ki s štirimi zmagami drži sedmo pozicijo. Nafta zaključuje zgornjo polovico ligaške razpredelnice, na domačem igrišču pa v štirih tekmah še ni izgubila. Lendavčani so pred svojimi gledalci brez popolnega izkupička ostali zgolj v derbiju z Muro. A domača serija Nate bo zgolj dodatna motivacija nasprotnika, pred tekmo poudarja Blaž Božič: »V Lendavi bomo iskali pozitiven rezultat. Na treningih dobro delamo. Če bomo pravi, se nimamo ničesar bati, zato upamo na najboljše.«

Šestindvajsetletnemu nogometašu sredine igrišča ne manjka prvoligaških izkušenj, saj je kot član Interblocka in Olimpije v Prvi ligi Telekom Slovenije nabral kar 114 nastopov, kar Ljubljančana uvršča med najbolj prekaljene adute Ilirije. »Mlajšim soigralcem pomagamo z nasveti. Glavno besedo ima trener, mu pa starejši igralci malce pomagamo pri tem,« o dodatni vlogi v moštvu pravi Božič, ki je v Sloveniji nazadnje branil barve Šenčurja, pred poletno vrnitvijo v domovino pa je igral za italijanski Cordenons.

Bivši mladi reprezentant Slovenije še čaka na debi v dresu Ilirije, saj je šele pred dnevi pričel s treningi po poškodbi stegenske mišice, zato je lahko predstave svojega kluba doslej spremljal z razdalje. »Glede na sestavo ekipe bi lahko bilo stanje na lestvici boljše, a smo vseeno novinci v drugoligaškem tekmovanju. Izkupiček je zadovoljiv, vendar mislim, da imamo še precej več potenciala,« uvod sezone ocenjuje Božič, ki smo ga za konec povprašali še o ciljih v letošnji sezoni: »Prvi cilj je postati stabilen drugoligaš, vse več bo zgolj dodaten plus. Takšen cilj smo si v klubu zastavili pred pričetkom sezone.«

Ljubljančani bodo skušali tudi na severovzhodu Slovenije potrditi naziv ene najučinkovitejših ekip prvenstva, saj s 17 doseženimi goli zaostajajo zgolj za Muro in Radomljami. Zadnja ovira za gostujoče poizkuse bo Jurica Valentić. »Smo gostitelji tekme, igramo pred domačimi gledalci, zato bomo naredili vse za zmago. V zadnjem krogu smo izgubili v Radomljah, zato moramo na domačem igrišču nadoknaditi izgubljeno. Doma še nismo izgubili. Igramo večerno tekmo, kar bo motiv več za novo zmago,« pravi čuvaj domače mreže, ki spada med najbolj zaslužne, da se je Nafta spomladi prebila med drugoligaše.

Hrvaški vratar, ki se je minulo poletje vrnil v Lendavo, je tudi v aktualni sezoni med najbolj vročimi aduti trenerja Franca Fridla. Štiriindvajsetletnik je v sedmih krogih klonil zgolj sedemkrat, s trdnejšo obrambo pa se lahko pohvali zgolj Mura. Slabše kot vratarju, gre lendavskim napadalcem, saj je Nafta s sedmimi goli med najmanj učinkovitimi moštvi prvenstva. »Napadalci morajo zabijati zadetke, jaz moram dobro braniti vrata. Včasih svoje delo dobro opravijo napadalci, včasih mi v fazi obrambe. Napadalcem trenutne ne gre, vendar je zgolj vprašanje časa, ko se bo odprlo tudi njim in potem bo tako, kot smo pričakovali že ob pričetku sezone. Moja naloga pa je, da nadaljujem z dobrimi predstavami. Najtežje je ponavljati dobre igre,« opozarja Valentić.

V oči bode tudi podatek, da Nafta ob štirih domačih tekmah brez poraza na treh gostovanjih še ni prišla do zmage. Lendavčani so se zgolj s Kranja vrnili s točko, a Valentič poudarja, da so bile nekatere gostujoče predstave še boljše od domačih, a Prekmurci niso bili nagrajeni s točkami: »Na nekaj gostovanjih smo pokazali boljšo predstavo kot pa na domači zelenici, vendar za dobro igro nismo bili nagrajeni s točkami. Tudi v gosteh igramo dobro, a se nam vse stvari niso poklopile. Še posebej v Radomljah smo pogrešali nekaj sreče, saj smo nekajkrat zadeli okvir vrat. Pred svojimi gledalci smo rezultatsko uspešnejši, vendar menim, da bomo v prihodnje uspešnejši tudi v gosteh.«

Dvoboj pod lendavskimi griči se bo v petkovem večeru pričel ob 20. uri, ogledali pa si ga boste lahko tudi na prvem programu Sportkluba.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2023 | 2. SNL
    Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
    Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
  • 20.04.2018 | 2. SNL
    Ilirija po novo presenečenje, Nafta želi zadržati drugo mesto
    Lendavčani so se v zaostali tekmi 21. kroga 2. SNL veselili visoke zmage in skočili pred Dravo. Modri bodo skušali na drugem mestu ostati tudi po gostovanju v prestolnici, poudarja Florijan Raduha, a Mustafa Nukić sporoča, da bo tudi Ilirija krenila po novo zmago.

DELI NA