21.12.2020 | A
Iličić z mojstrsko predstavo junak preobrata Atalante

Josip Iličić je v zadnjem vikendu pred božičnimi prazniki navdušil z novo mojstrsko predstavo. Kranjčan se je ob preobratu Atalante izkazal z golom in dvema podajama. Amedej Vetrih je zatresel mrežo Fenerbahčeja, zadetka se je razveselil tudi Sandi Lovrić, Andraž Šporar pa je zadel na pokalni in ligaški tekmi Sportinga.

Iličić je izpustil zadnje tri tekme Atalante - sredino gostovanje pri Juventusu se je končalo z izidom 1:1-, je tudi obračun z Romo pričel na klopi. Rimljani so na odmor odšli z minimalno prednostjo, še pred pričetkom drugega polčasa pa je v igro vstopil tudi "kranjski čarodej". V 59. minuti je po njegovi podaji izenačil Zapata, dobrih deset minut kasneje pa je Atalanta že vodila. Po predložku  Iličića je bil v kazenskem prostoru najvišji Gosens. Reprezentant Slovenije je najboljše prihranil za končnico srečanja, ko je s sijajnim prodorom izigral obrambo Rome in s prvim zadetkom v letošnjem prvenstvu potrdil zmago zasedbe iz Bergama. 

Atalanta, ki je dobila šest od 12 ligaških tekem, se je povzpela na sedmo mesto. S točko sta se morala v minulem tednu zadovoljiti Jasmin Kurtić in Miha Zajc. Parma je najprej brez zadetkov remizirala s Cagliarijem, včeraj pa priznala premoč Juventus, ki je mrežo gostiteljev zatresel štirikrat. Kurtić je vknjižil 175 minut igre. Zajc ni dobil priložnosti niti v sredo niti v nedeljo. Genoa je točko iztržila proti Milanu (2:2), a izgubila z Beneventom (2:0). Vid Belec je v 13. krogu Serie B znova zaklenil svoja vrata, Frosinone in Salernitana pa sta se razšla brez zadetkov. Salernitana nocoj gosti Entello in lahko skoči pred vodilni Empoli, ki ima na svojem računu točko več. Mreži sta mirovali tudi na tekmi Venezie in SPAL-a, Domen Črnigoj pa je za gostitelje igral od 62. minute. Bnedečani so z 22 točkami šesti.

Z dvojnim sporedom so se soočili tudi švicarski prvoligaši, Lugano Sandija Lovrića pa je remiziral s St. Gallenom in Young Boysi. Lovrić je med tednom odigral celotno tekmo, v soboto pa je zelenico zapustil v 85. minuti, a z zadetkom na svojem računu. V 28. minuti tekme je izničil prednost zasedbe iz Berna, ki je dvakrat vodila, a nato iztržila točko. Lugano z 18 točkami diha za ovratnik Basla in St. Gallena, ki na lestvici zaostajata zgolj za vodilnimi Young Boysi.

Amedej Vetrih se je v sedmem ligaškem nastopu v dresu Gaziantepa razveselil prvega zadetka. Novinec med turškimi prvoligaši je gostil ekipo Fenerbahčeja in nekdanjega državnega prvaka premagal s 3:1. Mrežo gostov iz Carigrada je v deseti minuti načel prav Vetrih, ki je v 67. minuti prejel rumeni karton, zelenico pa zapustil deset minut kasneje. Gaziantep se je z odmevnim skalpom povzpel na peto mesto in ostaja pred sedmim Karagümrükom, ki je s pomočjo Jureta Balkovca z 2:1 premagal Galatasaray. Belokranjec je odigral celotno srečanje. Nejc Skubic je s Konyasporjem danes izgubil s Sivassporjem, tudi on pa je odigral vseh 90 minut.

Veselil se je tudi Andraž Šporar, ki je v sodniškem dodatku odločil obračun s Farensejem. Ljubljančan je v igro vstopil v 79. minut, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je zadel z bele točke. Šporar je bil uspešen tudi med tednom, v 64. minuti pokalne tekme z Mafro je načel mrežo gostov, Lizbončani pa so napredovali v polfinale ligaškega pokala.

Jan Oblak je med tednom izpustil pokalni dvoboj s Cardassarjem, ki so ga Madridčani premagali z 0:3, v gol pa se je vrnil v soboto in v spopadu z Elchejem prejel peti ligaški zadetek v letošnjem prvenstvu. Rdeče-beli so kljub temu slavili s 3:1 in po dveh zaporednih porazih Real Sociedada prevzeli vodstvo. Mestnega tekmeca je na vrhu lestvice ujel tudi Real, ki pa je odigral dve tekmi več. Zaragoza je z 1:0 premagala Lugo, Haris Vučkić je v domači ekipi igral od 89. minute. Je pa Domžalčan pričel pokalno tekmo s Torrelavego, ki so jo Andaluzijci premagali z goloma v polurnem podaljšku. Vučkić je zelenico zapustil v 74. minuti.

Tudi v drugi nemški ligi so v prejšnjem tednu odigrali dva kroga. Hannover je že v torek z 2:0 premagal Bochum, v petek pa se je z Regensburgom razšel brez zadetkov. Jaka Bijol je tako na prvi kot na drugi preizkušnji odigral vseh 90 minut.

Soči je jesenski del sezone sklenil z novo zmago. Miha Mevlja in soigralci so bili na domačem igrišču z 2:0 boljši od moskovskega Dinama. Kraševec je tudi tokrat poveljeval domači obrambi in vknjižil 90 minut igre. Soči bo prezimil na četrtem mestu lestvice, v 19 krogih je nabral 33 točk.

Še višje na lestvici bo nogometno pomlad pričakal Rakow Davida Tijanića, ki je na zadnji jesenski preizkušnji remiziral s Piastom. Srečanje v Gliwicah ni postreglo z zadetki, Tijanić pa je za drugouvrščeno ekipo lige igral do 64. minute.

Slovan Kenana Bajrić bo zimo preživel na vrhu slovaškega prvenstva. Moštvo Darka Milaniča je v zadnjem jesenskega krogu s 3:2 premagalo Žilino, ki je v Bratislavi dobila prvi polčas, izgubila pa po golu v 94. minuti. Bajrić je porumenel v končnici tekme, vnovič pa je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Tudi na Madžarskem so potegnili zastor nad jesenskimi tekmami, odigrani bosta le še dve zaostali preizkušnji. Ferencvaroš je tudi v tem tednu podaljšal serijo zmag, saj je bil najprej boljši od Paksa (1:3), nato pa še od Budafokija (2:1). Miha Blažič je v celoti odigral prvo tekmo, zadnji jesenski dvoboj pa je spremljal s klopi za rezerviste. Ferencvaroš bo v nogometno pomlad zakorakal z devetimi točkami prednosti in tekmo manj od drugega Fehervarja.

Na Hrvaškem vrh lestvice zaseda Dinamo Petra Stojanovića, Osijek pa ima ob dveh tekmah več enak točkovni izkupiček. Slavonci so se od jeseni poslovili z minimalno domačo zmago nad Šibenikom, pri kateri je sodeloval zgolj Damjan Bohar. Prekmurec je vknjižil novih 90 minut, Maria Jurčevića pa ni bilo v domačem kadru. Dinamo, ki je med tednom dobil pokalno tekmo z Rudešem, je bil v prvenstvu s 4:0 boljši od Varaždina. Petar Stojanović je obakrat odigral vseh 90 minut. Rijeka konec tedna ni odigrala ligaške preizkušnje, je pa med tednom dobila pokalni spopad v Varaždinu. V 92. minuti ga je odločil Luka Menalo. Adam Gnezda Čerin je po poškodbi igral vseh 90 minut.

V Prvi ligi Telekom Slovenije bo na vrhu lestvice prezimil Maribor, ki že nekaj časa ne more računati na poškodovanega reprezentanta Nemanjo Mitrovića. Sta se pa pred zimskim premorom udarila reprezentanta iz vrst Celja in Mure. Dvoboj v knežjem mestu je pripadel Ninu Koutru, ki je podal za prvega od treh zadetkov v mreži Matjaža Rozmana. Rozman je svojo mrežo zaklenil med tednom, ko so Celjani z 2:0 premagali Koper, Mura pa je klonila v Ljudskem vrtu.

Jon Gorenc Stankovič bo s Sturmom med božično-novoletnimi prazniki užival tik pod vrhom avstrijskega prvenstva. Sturm je bil v 12. krogu prvenstva s 3:0 boljši od Sankt Pöltena, s peto zaporedno zmago pa je skočil pred LASK. Gorenc Stankovič je igral do 83. minute.

V Ukrajini se je jesenski del prvenstva končal minuli konec tedna, Benjamin Verbič pa z Dinamom zaseda prvo mesto. Tima Matavža ni bilo v kadru Al Wahde, ki se je brez zadetkov razšla z Ittihadom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA