03.02.2020 | A
Iličić presegel svoj rekord

Josip Iličić je v mesec februar zakorakal z novim zadetkom. Reprezentant Slovenije je s 14. ligaškim golom že 16 krogov pred koncem sezone presegel rekordni strelski dosežek iz sezone 2015/16, ko je nosil dres Fiorentine.

Gorenjski virtuoz je v najmočnejšem italijanskem prvenstvu dosegel že 86 zadetkov, z zadnjim pa je Atalanti priigral točko v dvoboju z Genoo. Gostje so s preobratom v Bergamu povedli z 1:2, Iličić pa je deset minut pred koncem prvega polčasa izenačil in postavil tudi končni izid srečanja. Kranjčan je igral do 76. minute, Atalanta pa z 39 točkami ostaja na četrtem mestu lestvice.

Sedem točk manj je doslej osvojila sedmouvrščena Parma, ki se je z remijem vrnila z gostovanja pri Cagliariju. Jasmin Kurtić je odigral celotno tekmo, v 94. minuti pa je podal za izenačujoči zadetek Corneliusa. Žan Majer se je veselil pomembne zmage Lecceja, ki je bil s 4:0 boljši od Torina. Štajerski vezist je zelenico zapustil v 82. minuti, pri izidu 4:0, v prvem polčasu pa je v statistiko vpisal rumeni karton. Empoli je v 22. krogu Serie B prekinil niz brez zmage, s 3:1 je doma odpravil Crotone, porumeneli Jure Balkovec pa je igral od prve pa do zadnje minute.

Jan Oblak je z Atleticom izgubil mestni derbi z Realom in še na tretji zaporedni ligaški tekmi ostal brez zmage. Škofjeločan je v 56. minuti klonil po udarcu Benzemaja, rdeče-beli pa so s četrtim porazom sezone zdaj šesti.

Rene Krhin je še drugič zapored v dresu Nantesa odigral celotno srečanje, a je s soigralci vknjižil poraz. Rennes je bil na domači zelenici boljši s 3:2, Nantes pa je na lestvici zdrsnil na deveto mesto.

Andraž Šporar je, potem ko se je pred dnevi iz Bratislave preselil v Lizbono, že debitiral v dresu Sportinga. Ponedeljkovo tekmo z Maritimom je zaradi želodčnih težav pričel na klopi, a hitro vstopil v igro, saj je v 15. minuti zamenjal Phellypeja. "Levi" so po golu v drugem polčasu slavili minimalno zmago, včeraj pa so v dvoboju za tretje mestu klonili na gostovanju pri Bragi. Šporar je dobil mesto v začetni enajsterici in odigral celotno tekmo. Sporting je po sedmem porazu sezone padel na četrto mesto.

Vitesse se je brez Tima Matavža brez zadetkov razšel z Den Haagom, Haris Vučkić pa je odigral celoten obračun s Sparto, ki jo je Twente premagal z 2:0. Twente je z zmago ujel prav 11. Sparto, Vitesse se nahaja na šesti poziciji.

V drugi nemški ligi so spomladanski del prvenstva odprli z dvema krogoma v enem tednu. Adam Gnezda Čerin je dvoboj s Hamburgom pričel v začetni enajsterici, a bil zamenjan že v 41. minuti tekme, Nürnberg pa je klonil s 4:1. Bavarcem je šlo bolje v 20. krogu, ko so z 2:0 ugnali Sandhausen, Gnezda Čerin pa ni dobil priložnosti za igro.

Zagrebški Dinamo je v nogometno pomlad zakorakal z zmago v Koprivnici. Modri so slavili z 0:2, Petar Stojanović pa je odigral celotno tekmo in v statistiko vpisal karton rumene barve.

Miha Blažič je s Ferencvarošem uspešno zakorakal v pomlad. Aktualni madžarski prvak je bil po uvodni zmagi nad Paksijem boljši tudi od Kisvarde, Primorec pa je tudi tokrat poveljeval obrambi gostov. Zasedba iz Budimpešte ima po 18 krogih šest točk naskoka pred drugim Fehervarjem.

Miha Zajc je poraz Fenerbahčeja - Trabzonspor je bil na domačem igrišču boljši z 2:1 - spremljal s klopi za rezerviste. Amedej Vetrih je izpustil tekmo z Bešiktašem, ki je bil z 2:1 boljši od Rizesporja, potem ko je v ponedeljek prejel rumeni karton na tekmi s Sivassporjem. Primorec je v igro vstopil v 81. minuti, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk.

APOEL je med tednom izpadel iz pokalnega tekmovanja, v osmini finala je bil z 1:2 boljši Apollon, ciprski prvak pa se je v zmagovalne tirnice vrnil v državnem prvenstvu. Moštvo Vida Belca je bilo z 2:1 boljše od Nea Salamisa, na lestvici pa se je povzpelo na tretje mesto.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA