02.03.2020 | A
Iličić junak nove zmage Atalante

Za slovenskimi reprezentanti je nov uspešen teden, ki so ga znova obogatili z bogato bero zadetkov. Razigrani Josip Iličić je bil vnovič junak visoke zmage Atalante, na Nizozemskem sta se med strelce znova vpisala Tim Matavž in Haris Vučkić, uspešen je bil tudi Benjamin Verbič. Robert Berić je debi v ligi MLS dopolnil z golom, Miha Zajc pa je globoko v sodniškem dodatku zadel za točko Fenerbahčeja.

Atalanta je v Lecceju zabila kar sedem zadetkov, Josip Iličić je bil neposredno vpleten v štiri gole. V 17. minuti je izvedel kot, po katerem je Donati zatresel lastno mrežo, pet minut kasneje, po novem kotu Iličića, pa je vodstvo zasedbe iz Bergama podvojil Zapata. Gostitelji so izenačili še pred odmorom, nato pa je v drugi minuti nadaljevanja udaril Josip Iličić, ki je s preigravanjem iz igre vrgel kar štiri domačine, se po rutiniranem zaključku podpisal pod 15. ligaški zadetek sezone in je trenutno peti strelec Serie A. Kranjčan je dobro predstavo kronal s še eno asistenco, ko je v 62. minuti spektakularno podal za peti gol Atalante, zelenico pa je zapustil v 73. minuti. Žan Majer je bil zamenjan deset minut pred tem. Jasmin Kurtić je s Parmo tudi tokrat ostal brez tekme, Empoli pa je v Serie B brez Jureta Balkovca izgubil s Pordenonejem (0:1).

Benjamin Verbič je zadel na uvodni tekmi pomladi, vajo pa je ponovil tudi teden dni kasneje. Vojničan se je v dvoboju z Dniprom veselil desetega gola sezone, a uspešno izvedena enajstmetrovka ni bila dovolj vsaj za točko Dinama. Kijevčani, ki so vse od šeste minute naprej igrali z deseterico, so v drugem polčasu zapravili prednost in po petem porazu zdrsnili na tretje mesto lestvice. Verbič je odigral celotno srečanje.

Tim Matavž je februar sklenil s strelskim nizom, ki traja že tri tekme. Šempetrčan je zadel tudi na tekmi s Zwollejem, a izenačujoči zadetek iz šeste minute ni bil dovolj za veselje Vitesseja. Zmaga je ostala v rokah Zwolleja, ki je, potem ko so gostje izenačili v 92. minuti, dve minuti kasneje zadel za zmago s 4:3. Matavž je z 12 goli šesti strelec lige, z golom manj mu za ovratnik diha Haris Vučkić. Domžalčan je bil v dresu Twenteja uspešen z bele točke. Rdeči so v dvoboju s Heerenveenom že zaostajali za tri zadetke, za točko pa jim je zmanjkal tretji zadetek. Oba Slovenca sta igrala od prve do zadnje minute.

Svojih "pet minut" je v dresu Fenerbahčeja dočakal tudi Miha Zajc. Primorski vezist je, potem ko je okreval po poškodbi gležnja, igral predvsem v pokalnem tekmovanju, tokrat pa je nekaj minut dobil tudi v ligaškem obračunu v Antalyji in ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama. V igro je kot prvi rezervist gostov vstopil v 65. minuti, globoko v sodniškem dodatku - v 96. minuti srečanja - pa je v četrtem ligaškem nastopu to sezono zadel za delitev točk. Šempetrčan se je podpisal pod zgodovinski. 4000. zadetek Fenerbahčeja v najmočnejšem turškem prvenstvu.  Fenerbahče sicer na ligaško zmago čaka že pet tekem, na lestvici pa je zdrsnil na sedmo mesto. Amedeja Vetriha ni bilo v ekipi Rizesporja, ki je s 5:2 klonila v Trabzonu in vknjižila četrti zaporedni poraz.

V ZDA in Kanadi se je konec tedna pričela nova sezona lige MLS, v kateri bo letos nastopal tudi Robert Berić. Krčan se je pozimo preselil v Chicago, v dresu novega kluba pa je debitiral z zadetkom. Gol iz uvodne minute drugega polčasa ni bil dovolj za krstne točke, Seattle je pred domačimi gledalci prišel do preobrata in minimalne zmage. Berić je ob debiju vknjižil 90 minut igre.

Ufa je spomladanski del prvenstva odprla s porazom pri drugouvrščenem Krasnodarju. Bojan Jokić je odigral celotno tekmo in v končnici srečanja prejel rumeni karton. Brez točke je po golu v 95. minuti ostal tudi Soči Mihe Mevlje, ki je v dresu zadnjeuvrščenega moštva ruske lige igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga. CSKA je brez pomoči Jake Bijola, ki je tekmo z Uralom spremljal na klopi, iztržil remi. Denis Popović je ob debiju v dresu Samare zadel za remi na tekmi z nekdanjim klubom Orenburgom.

V Španiji je nedelja minila v znamenju El clasica, ki ga je dobil Real. Tudi mestni tekmec Atletico se je meril z zasedbo iz Barcelone, v prestolnici Katalonije pa je remiziral z zadnjim Espanyolom. Jan Oblak je v 24. minuti klonil po avtogolu Savića, Madričani so izenačili takoj po vrnitvi na zelenico. Po že 11. remiju so četrto mesto znova prepustili Getafeju.  

Rajko Rep se je praznih rok vrnil z gostovanja pri vodilnem Linzu, ki je zasedbo Hartberga odpravil s 5:1. Rogatčan je odigral vseh 90 minut. 

Ferencvaroš se je po drugem ligaškem porazu vrnil v zmagovalne tirnice. Zeleno-beli so na domačem igrišču z 2:0 ugnali Debrecen, Miha Blažič je tudi tokrat poveljeval obrambi aktualnega prvaka.

Dinamo se je Rečanom maščeval za pokalni poraz izpred nekaj tednov in ligaški obračun dobil s 4:0. Petar Stojanović je tekmo spremljal s klopi. Zagrebčani s 14 točkami prednosti korakajo proti novemu naslovu državnega prvaka.

Uroš Korun je s Piastom izgubil na gostovanju pri Rakowu, ki je aktualnemu prvaku zadal deveti poraz sezone. Uroš Korun je za sedmo ekipo Ekstraklase odigral novih 90 minut. Ob tem velja omeniti še Sašo Živca in Damjana Boharja, ki je asistiral za oba zadetka Primorca pri zmagi nad Slaskom.

V Prvi ligi Telekom Slovenije so odigrali dva kroga. Nejc Vidmar nima pretiranih razlogov za zadovoljstvo, saj je Olimpija med tednom izgubila tekmo s Triglavom, v soboto pa v Velenju iztržila točko. Martin Milec je v sredo sodeloval pri zmagi Maribora v soboški Fazaneriji, zaradi udarca na tekmi z Muro pa je izpustil sobotni spopad s Taborom, ki se je končal brez zadetkov.

Adam Gnezda Čerin ni sodeloval pri minimalni zmagi Nürnberga, ki je bil z 0:1 boljši od Karlsruherja.

APOEL Vida Belca bo danes gostil drugouvrščeno Omonio, Andraža Šporarja pa po četrtkovem izpadu iz UEFA Evropske lige - Šporar je v Carigradu igral do 108. minute - v torek čaka gostovanje pri Famalicau.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA