02.12.2019 | A
Iličić in Verbič med strelci

V veseli december so zakorakali tudi reprezentanti Slovenije. Največ razlogov za zadovoljstvo imata Josip Iličić, Benjamin Verbič in Tim Matavž, ki so se v minulem tednu vpisali med strelce, Jan Oblak pa je po mojstrskem udarcu Lionela Messija izgubil derbi španskega prvenstva.

Katalonci so do zmage prišli z golom v 86. minuti, ko je Messi krenil v samostojni prodor, švignil mimo nekaj članov Atletica in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral Jana Oblaka. Atletico je po drugem porazu zdrsnil na šesto mesto lestvice. Madridčani so praznih rok ostali tudi v UEFA Ligi prvakov, v petem krogu je bil v Torinu boljši Juventus, edini zadetek pa je v končnici prvega polčasa dosegel Dybala. Španci bodo uvrstitev v osmino finala potrjevali na tekmi z Lokomotivo.

Po zmagi nad Dinamom v igri za osmino finala ostaja tudi Atalanta, ki se bo za evropsko pomlad udarila z ukrajinskim Šahtarjem. Josip Iličić je v Milanu odigral zadnje pol ure srečanja, ko so modro-črni že vodili z 2:0. Kranjčan se je v začetno enajsterico kluba iz Bergama vrnil v 14. krogu Serie A in odigral pomembno vlogo pri zmagi v Brescii. Gorenjec je v 61. minuti podal za gol Pašalića, v sodniškem dodatku pa je z golom potrdil zmago Atalante, ki na šestem mestu drži korak s četrto Romo.

Gola se je veselil tudi Benjamin Verbič, a njegov zadetek ni bil dovolj za točko Dinama. Kijevčani so na Švedskem izgubili z Malmöm, ki je do zmage s 4:3 prišel po golu v 96. minuti. Vojničan je v 77. minuti izid izenačil na 3:3. Ukrajinci sicer še imajo nekaj možnosti za preboj v nadaljevanje evropskih bojev, a niso več odvisni sami od sebe. Zasedba iz ukrajinske prestolnice je bila uspešnejša v domačem prvenstvu, a Verbič ni sodeloval pri zmagi nad Olimpikom iz Donecka.

Mrežo je znova tresel tudi Tim Matavž, a je bil njegov gol premalo, da bi Vitesse premagal Heerenveen. Šempetrčan je sicer načel mrežo gostiteljev, ki so kmalu zatem zadeli še drugič, nato pa zapravili dva gola prednosti in izgubili s 3:2. Matavž je v letošnjem prvenstvu zabil šest zadetkov, dva več ima na svojem računu Haris Vučkić, ki je s Twentejem doma izgubil dvoboj z Ajaxom. Amsterdamčani so bili boljši z 2:5, čeprav so v prvem polčasu lovili dva gola zaostanka. Vučkić je odigral celotno tekmo.

Jasmin Kurtić je s SPAL-om izgubil v gosteh pri Interju, Belokranjec pa je v Milanu vknjižil novih 90 minut. Poškodovanega Žana Majerja ni bilo v ekipi Lecceja, ki je bila z 0:1 uspešna v Firencah. Zasedba z juga Italije je z zmago skočila na 15. mesto lestvice. Empoli je v Serie B nadaljeval s serijo slabih rezultatov, v soboto je s 4:0 pokleknil pri Frosinoneju. Jure Balkovec je odigral celotno srečanje.

Robert Berić se je po poškodbi vrnil v kader St. Etienna, v petem krogu UEFA Evropske lige je odigral zadnjih deset minut tekme z Gentom, ki pa ni ponudila zadetkov. Krčan je s klopi spremljal tekmo 15. kroga francoske lige, ki jo je z 2:1 dobil Rennes. Rene Krhin je ob zmagi Nantesa - rumeno-zeleni so z 2:1 premagali Toulouse - v igro vstopil v 88. minuti.

CSKA bo danes gostil Arsenal, v četrtek pa je na domači zelenici remiziral z Ludogorcem in prišel do druge evropske točke. Bijol je igral od 76. minute. Ufa je z golom Lovra Bizjaka slavila pri Samari, porumeneli Bojan Jokić pa je odigral vso tekmo. Soči ta konec tedna ni igral. 

Uroš Korun je s Piastom izgubil domačo tekmo s Slaskom, ki je bil v Gliwicah boljši z 0:3 in se je povzpel na vrh Ekstraklase. Izkušeni branilec je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Andraž Šporar v minulem tednu ni obogatil strelske statistike, Slovan se je v domačem prvenstvu brez zadetkov razšel z Žilino, v UEFA Evropski ligi pa je bil v Carigradu z 2:1 boljši Bešiktaš. Turki so do zmage prišli z enajstmetrovko v 92. minuti srečanja. Šporar je vknjižil 180 minut igre. Slovan nima več možnosti za evropsko pomlad.

Hartberg Rajka Repa je brez pomoči Rogatčana na Dunaju doživel lekcijo Austrie, ki je Štajercem zabila kar pet zadetkov. Hartberg ostaja na šestem mestu lestvice.

Ferencvaroš je v izdihljajih tekme ostal brez prestižnega skalpa Espanyola, ki je v Budimpešti izenačil v 96. minuti, madžarski prvak pa bo o napredovanju odločal na zadnji tekmi proti Ludogorcu. Miha Blažič in soigralci so bili uspešnejši na tekmi domačega prvenstva, z nekaj težavami so po preobratu premagali zadnji Kapošvar, Primorec pa je na obeh tekmah odigral vseh 90 minut.Petar Stojanović, ki je v Milanu porumenel v 74. minuti in kmalu zatem zapustil igrišče, je z Dinamom povečal prednost pred domačimi zasledovalci. Zagrebčani so bili v Pulju z 1:2 boljši od Istre, Ljubljančana pa ni bilo v kadru gostov.

V Prvi ligi Telekom Slovenije so odprli drugo polovico prvenstva, za največje presenečenje pa je poskrbel Triglav, ki je bil v Ljudskem vrtu boljši od Maribora. Martin Milec in Nemanja Mitrović sta ob porazu z 2:0 odigrala celotno tekmo. Nejc Vidmar je z Olimpijo prednost pred rivalom s Štajerske povečal na pet točk, zmaji so dobili mestni derbi z Bravom.

APOEL bo danes gostoval pri Omonii, v četrtek pa je v petem krogu UEFA Evropske lige slavil pri luksemburškem Dudelangeu. Vid Belec je zaklenil svoja vrata, Roman Bezjak pa ni dobil možnosti za igro. Ciprčani so si z zmago že zagotovili napredovanje.

Miha Zajc tudi tokrat ni dobil priložnosti za nastop v dresu Fenerbahčeja, ki se je s točko vrnil z gostovanja v Izmirju. Uspešnejši je bil Amedej Vetrih, ki je ob domači zmagi Rizersporja nad Konyasporjem igral do 65. minute. 

Adam Gnezda Čerin je na klopi pospremil nov poraz Nürnberga, ki je po porazu z Wehenom zdrsnil na 16. mesto lestvice. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA