08.02.2021 | A
Iličić in Bohar do novega zadetka

Josip Iličić nadaljuje z odličnimi prestavami po vstopu v letu 2021. Kranjčan se je v soboto veselil že tretjega zadetka v letošnjem letu, Zajc je z asistenco Genoi pomagal do zmage. Damjan Bohar se je na Hrvaškem podpisal pod peti zadetek sezone.

Iličić je v 14. minuti dvoboja s Torinom načel mrežo gostov, Atalanta pa je po 21 minutah vodila že s tremi zadetki prednosti. Gostitelji so v nadaljevanju srečanja zapravili obilno prednost in po tretjem prejetem zadetku v 84. minuti iztržili točko. Iličić je igral do 58. minute. Miha Zajc se je s soigralci veselil odmevne zmage. V Genovi je z 2:1 padel šesti Napoli, Zajc pa je v 26. minuti podal za drugi zadetek Gorana Pandeva. Parma je včeraj podaljašala serijo brez zmage, tokrat je doma izgubila z Bologno. Jasmin Kurtić je igral do 70. minute.

V Serie B so odigrali tekme 21. krog, Salernitana je na domači zelenici remizirala s tretjim Chievom (1:1). Vid Belec je klonil v 50. minuti, Salernitana se s 36 točkami nahaja na četrtem mestu. Uspešnejša je bila Venezia, ki je z Domnom Črnigojem slavila pri Frosinoneju. Primorec je pri zmagi z 1:2 igral do 76. minute.

Atletico je v 21. krogu španskega prvenstva vknjižil že osmo zaporedno zmago. Jan Oblak je v obračunu s Cadizom prejel dva zadetka, Madridčani pa so na koncu slavili z rezultatom 2:4. Zaragoza je brez pomoči Harisa Vučkića, ki ga ni bilo na klopi, premagala Malago.

Na Hrvaškem se je spomladanski del prvenstva pričel z izredno ostrim ritmom. Dinamo je med tednom premagal Lokomotivo (2:0), včeraj pa še Istro (0:1). Petar Stojanović je obe tekmi odigral v celoti. Rijeka lovi tretjo Gorico, za katero zaostaja tri točke. Rečani so se med tednom globoko v sodniškem podaljšku obračuna s Šibenikom rešili poraza, slabo pa jim je kazalo tudi sredi Zagreba, v tekmi z Lokomotivo. Gostitelji so do 71. minute vodili z 2:0, četa Simona Rožmana pa je v zadnji četrtini obračuna zabila tri zadetke. Adam Gnezda Čerin je vknjižil 180 minut igre. 

Osijek na štirih spomladanskih tekmah še ni oddal točke, v minulem tednu je pred Slavonci pokleknil Slaven Belupo in Hajduk. Damjan Bohar je v obračunu s Slaven Belupom z golom potrdil zmago s 3:0. Prekmurec, ki je bil na obeh tekmah zamenjan v sodniškem dodatku, pa je po jesenski selitvi na Hrvaško zabil že pet golov, Osijek pa si s 45 točkami vrh lestvice deli z Dinamom. Mario Jurčević ni bil v kadru zaradi lažje poškodbe.

Andraž Šporar je po menjavi kluba že zaigral v dresu Brage. V četrtek je obračun s Portimonensejem pričel v začetni enajsterici, statistika pa je ob zmagi z 2:1 ostala prazna. Braga je včeraj remizirala z drugouvrščenim Portom, ki je sicer vodil že z 0:2, Šporar pa je v igro vstopil v 59. minuti srečanja. Braga je izenačila z goloma v 87. in 94. minuti.

Rakow Davida Tijanića je v nadaljevanje sezone vstopil z dvema porazoma, v 16. krogu je z 2:0 izgubil v gosteh pri Legii, ki je prednost pred tretjim Rakowom povečala na štiri točke. Tijanić je vknjižil 90 minut igre. 

Ferencvaroš koraka do novega naslova madžarskega prvaka, saj ima po 19 krogih že 15 točk naskoka pred Puskas Akademijo in Fehervarjem. Zeleno-beli so med tednom dobili mestni derbi z Ujpestom (0:4), včeraj pa so bili z dvema goloma boljši še od prvega zasledovalca Fehervarja. Miha Blažič je obrambi Ferencvaroša poveljeval na obeh tekmah.

Gaziantep Amedeja Vetrih danes gosti Göztepe, med tednom pa je z 2:0 klonil v gosteh pri Karagümrüku. Vetriha ni bilo v kadru, Jure Balkovec pa je vknjižil 90 minut igre. Nič drugače ni bilo niti konec tedna, ko je novinec v turški prvi ligi premagal aktualnega prvaka, Bašakšehir. Nejc Skubic je s Konyasporjem na dveh tekmah iztržil točko, ob minimalnem porazu z Bešiktašem je remiziral z Genclerbirligijem. Ljubljančan je odigral vseh 180 minut.

Lugano Sandija Lovrića je v prejšnjem tednu remiziral z Vaduzom, tekmo pa je sklenil v 80. minuti, ko je prejel še drugi rumeni karton. Lugano s 25 točkami zaseda tretje mesto švicarskega prvenstva.

Hannover je v drugi nemški ligi vknjižil deseto zmago sezone in splezal na šesto mesto lestvice. Jaka Bijol je v Braunschweigu, kjer je konec decembra gostovala mlada reprezentanca, igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga, v tretji minuti pa je prejel tudi rumeno opozorilo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA