13.09.2022 | WU17
Igra obeta, v četrtek generalka

Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Danes so varovanke selektorice Tine Kelenberger v gosteh z 2:1 premagale madžarske vrstnice. Ekipi se bosta pomerili v četrtek, 15.9., v Cerkvenjaku, od tam pa bo tudi spletni prenos na nzs.si.

Kvalifikacije v Sloveniji

Kadetinje se bodo jeseni vnovič predstavile v Evropi, kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo začenjajo v Ligi A. Žreb jim je namenil skupino A5, kjer bodo poleg Slovenije igrale še Nemčija (aktualne evropske prvakinje), Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom. Evropsko prvenstvo kadetinj bo prihodnje leto gostila Estonija, na Baltik pa bo potovalo sedem zmagovalk turnirjev Lige A, ki se bo sklenila prihodnjo pomlad.

Omenjeni tekmi z Madžarsko pa sta zadnji test za našo selekcijo. Na prvi tekmi se je naša reprezentanca izkazala. Več je imela od igre, narekovala je tempo in si ustvarjala priložnosti. Slovenija je povedla v 24. minuti, ko je gol dosegla tudi današnja slavljenka Špela Gerbec. V nadaljevanju je Slovenija v 53. minuti povišala vodstvo na 2:0, uspešna je bila Katjuša Kern.

Selektorica Tina Kelenberger je v nadaljevanju opravila tudi šest menjav.

Gostiteljice so častni gol zabile v 80. minuti.

Pripravljalni tekmi:
Madžarska – Slovenija 1:2
(0:1)
0:1 Gerbec (24.), 0:2 Kern (53.), 1:2 Berencsi (80.)
Slovenija: Vidrih (Truntič od 69.), Poje Mihelič, Jasenc (Trost od 46.), Dasović Ravnik, Testen, Gerbec (Medić od 69.), Dolinar (K), Madon. Plevel (Brinovec od 46.), Kern (Kršljin Stojić od 78.), Omerza (Serec od 78.).

Cerkvenjak, 15.9.
Slovenija – Madžarska (11.00)

„Danes smo odigrali tekmo na zelo visokem nivoju. Madžarke so bile res kvalitetne nasprotnice, čeprav so že na začetku ostale brez igralke. To se jim ni preveč poznalo. Smo pa mi dobro stali v polju, bili smo visoko, izvajali smo pritisk na žogo. Ko pa smo popustili, smo imeli venomer težave v igri. Zato upam, da bodo dekleta v klubih in dekliškem nogometnem oddelku še malce dvignile kondicijsko fizični del. Da bomo v kvalifikacijah še malce boljše tekli po igrišču,“ je uvodoma povedala selektorica Tina Kelenberger, ki je na to nekaj besed namenila igri svoje zasedbe:

„Ko se igralke sprostijo, ko spustijo žogo, pokažejo, da znajo igrati nogomet. Verjetno bi morale to še večkrat prakticirati na igri, žoga bi morala malce hitreje teči. Smo pa dosegli dva zelo lepa zadetka ob pravem času. Je pa treba na tem segmentu delati na samih treningih: da upamo spustiti žogo, jo zadržati in da čim hitreje odigramo. Dlje kot zadržujemo žogo ali pa to počne ena igralka, potem nismo uspešni v igri.“

V četrtek naše kadetinje čaka generalka za kvalifikacije, v Cerkvenjaku se bodo še enkrat zoperstavile Madžarski.

„V prvi vrsti je tu regeneracija, potem pa bo treba razmisliti in postaviti stvari za tekmo in se temeljito pripraviti na četrtkovo tekmo, ki pa bo že usmerjena v kvalifikacije. Na torkovi tekmi smo imeli nekaj več menjav, nekaj več vpogleda smo še dobili v igralski kader. Zdaj pa vse misli usmerjamo v to, kako bomo stali na igrišču v kvalifikacijah. Danes smo pogrešali še dve kvalitetni vezni igralki: Zaro Kramžar in Tabeo Einfalt, ki sta doprinos te ekipe. Zara se uspešno vrača v trenažni proces in upamo, da bo nared za kvalifikacije, za Tabeo še ne vemo. Upamo, da bo tudi ona. V drugem polčasu je nekaj igralk vstopilo v igro, pokazale so karakter. Se pa od teh menjav pričakuje, da dajo še več. Ne more se zgoditi, da igralke, ki so že na igrišču, dajo več kot pa tiste, ki pridejo na teren sveže kot menjava,“ še doda selektorica.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2022 | WU17
  V lov na EP na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji
  Danes je bil v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških reprezentanc U17. Sloveniji skupina A4, naša reprezentanca bo igrala doma.
 • 25.10.2022 | WU17
  Z zmago uspešno končale kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Turčiji (3:0) uspešno končala prvi del kvalifikacij za EP 2023. Slovenija je v skupini 5 zasedla 2. mesto in si zagotovila, da kvalifikacije nadaljujejo v elitni skupini A.
 • 25.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije končujejo proti Turčiji
  „V prvi vrsti je bilo nujno, da smo se po tekmi z Nemčijo umirili in dobro regenerirali. Potem smo vse moči usmerili v taktično pripravo na zadnjo tekmo, kjer nas zanimajo tri točke,“ je tekmo proti Turčiji, ki je klonila proti Nemčiji in Srbiji, napovedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 22.10.2022 | WU17
  V sodnikovem podaljšku poraz proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je tesno z 1:2 izgubila 2. tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. V Krškem jo je z golom v sodnikovem podaljšku premagala Nemčija. Slovenija je z igro navdušila, v torek, 25.10., pa s tekmo proti Turčiji končuje ta del kvalifikacij.
 • 22.10.2022 | WU17
  Kadetinje proti Nemčiji, tekma v spletnem prenosu
  Po četrtkovem remiju proti Srbiji (0:0) se bodo danes varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Nemčijo. Osemkratne evropske prvakinje v tej starostni kategoriji so bile na prvi tekmi kvalifikacij z 9:1 boljše od Turčije.
 • 19.10.2022 | WU17
  Uvodoma remi s Srbijo
  Dekliška kadetska reprezentanca je z remijem proti Srbiji (0:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija se bo na 2. tekmi kvalifikacij v soboto, 22.10., v Krškem pomerila z Nemčijo.
 • 19.10.2022 | WU17
  V spletnem prenosu kadetinje proti Srbiji
  Danes ob 16. uri dekliška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji doma začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma v Čatežu ob Savi pomerile s Srbijo.
 • 17.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije za EP doma pred kamerami
  V sredo, 19.10., s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo začenjajo kadetinje. Reprezentanca pod vodstvom selektorice Tine Kelenberger bo prvi del kvalifikacij odigrala v Sloveniji, kjer se bo pomerila s Srbijo (19.10.), Nemčijo (22.10.) in Turčijo (25.10.).
 • 07.10.2022 | WU17
  Znana seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2023
  Mladinke so v sredo začele kvalifikacije za EP 2023, v tem mesecu pa kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo čakajo tudi naše kadetinje. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu v Sloveniji.
 • 15.09.2022 | WU17
  Še drugič boljše od Madžarske
  Na tekmi v Cerkvenjaku, spremljali ste jo lahko tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, so varovanke selektorice Tine Kelenberger zmagale z 2:0. Gola za zmago sta prispevali Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.

DELI NA