13.09.2022 | WU17
Igra obeta, v četrtek generalka

Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Danes so varovanke selektorice Tine Kelenberger v gosteh z 2:1 premagale madžarske vrstnice. Ekipi se bosta pomerili v četrtek, 15.9., v Cerkvenjaku, od tam pa bo tudi spletni prenos na nzs.si.

Kvalifikacije v Sloveniji

Kadetinje se bodo jeseni vnovič predstavile v Evropi, kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo začenjajo v Ligi A. Žreb jim je namenil skupino A5, kjer bodo poleg Slovenije igrale še Nemčija (aktualne evropske prvakinje), Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom. Evropsko prvenstvo kadetinj bo prihodnje leto gostila Estonija, na Baltik pa bo potovalo sedem zmagovalk turnirjev Lige A, ki se bo sklenila prihodnjo pomlad.

Omenjeni tekmi z Madžarsko pa sta zadnji test za našo selekcijo. Na prvi tekmi se je naša reprezentanca izkazala. Več je imela od igre, narekovala je tempo in si ustvarjala priložnosti. Slovenija je povedla v 24. minuti, ko je gol dosegla tudi današnja slavljenka Špela Gerbec. V nadaljevanju je Slovenija v 53. minuti povišala vodstvo na 2:0, uspešna je bila Katjuša Kern.

Selektorica Tina Kelenberger je v nadaljevanju opravila tudi šest menjav.

Gostiteljice so častni gol zabile v 80. minuti.

Pripravljalni tekmi:
Madžarska – Slovenija 1:2
(0:1)
0:1 Gerbec (24.), 0:2 Kern (53.), 1:2 Berencsi (80.)
Slovenija: Vidrih (Truntič od 69.), Poje Mihelič, Jasenc (Trost od 46.), Dasović Ravnik, Testen, Gerbec (Medić od 69.), Dolinar (K), Madon. Plevel (Brinovec od 46.), Kern (Kršljin Stojić od 78.), Omerza (Serec od 78.).

Cerkvenjak, 15.9.
Slovenija – Madžarska (11.00)

„Danes smo odigrali tekmo na zelo visokem nivoju. Madžarke so bile res kvalitetne nasprotnice, čeprav so že na začetku ostale brez igralke. To se jim ni preveč poznalo. Smo pa mi dobro stali v polju, bili smo visoko, izvajali smo pritisk na žogo. Ko pa smo popustili, smo imeli venomer težave v igri. Zato upam, da bodo dekleta v klubih in dekliškem nogometnem oddelku še malce dvignile kondicijsko fizični del. Da bomo v kvalifikacijah še malce boljše tekli po igrišču,“ je uvodoma povedala selektorica Tina Kelenberger, ki je na to nekaj besed namenila igri svoje zasedbe:

„Ko se igralke sprostijo, ko spustijo žogo, pokažejo, da znajo igrati nogomet. Verjetno bi morale to še večkrat prakticirati na igri, žoga bi morala malce hitreje teči. Smo pa dosegli dva zelo lepa zadetka ob pravem času. Je pa treba na tem segmentu delati na samih treningih: da upamo spustiti žogo, jo zadržati in da čim hitreje odigramo. Dlje kot zadržujemo žogo ali pa to počne ena igralka, potem nismo uspešni v igri.“

V četrtek naše kadetinje čaka generalka za kvalifikacije, v Cerkvenjaku se bodo še enkrat zoperstavile Madžarski.

„V prvi vrsti je tu regeneracija, potem pa bo treba razmisliti in postaviti stvari za tekmo in se temeljito pripraviti na četrtkovo tekmo, ki pa bo že usmerjena v kvalifikacije. Na torkovi tekmi smo imeli nekaj več menjav, nekaj več vpogleda smo še dobili v igralski kader. Zdaj pa vse misli usmerjamo v to, kako bomo stali na igrišču v kvalifikacijah. Danes smo pogrešali še dve kvalitetni vezni igralki: Zaro Kramžar in Tabeo Einfalt, ki sta doprinos te ekipe. Zara se uspešno vrača v trenažni proces in upamo, da bo nared za kvalifikacije, za Tabeo še ne vemo. Upamo, da bo tudi ona. V drugem polčasu je nekaj igralk vstopilo v igro, pokazale so karakter. Se pa od teh menjav pričakuje, da dajo še več. Ne more se zgoditi, da igralke, ki so že na igrišču, dajo več kot pa tiste, ki pridejo na teren sveže kot menjava,“ še doda selektorica.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA