22.06.2023 | NZS
IO na 36. seji potrdil sestavo lig za prihajajočo sezono

Pred četrtkovim žrebom PLT in 2. SNL je IO potrdil sestavo lig, ki potekajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Prvo ligo Telemach bo v sezoni 2023/24 sestavljalo 10 moštev: Olimpija Ljubljana, Celje, Maribor, Domžale, Mura, Koper, Kalcer Radomlje, Bravo, Rogaška in Aluminij Kidričevo.

V drugi ligi bo v sezoni 2023/24 igralo 16 ekip: Gorica, Tabor Sežana, Ilirija 1911, Krka, Beltinci Klima Tratnjek, Nafta 1903, Primorje eMundia, Brinje Grosuplje, Vitanest Bilje, Kety Emmi&Impol Bistrica, Triglav Kranj, Jadran Dekani, Rudar Velenje, Fužinar, Dravinja, TKK Tolmin.

Potrjena je bila tudi sestava obeh tretjih lig, ženskih in mladinskih lig.

3. SNL vzhod bo v sezoni 2023/24 tvorilo 14 ekip: Krško, Drava Ptuj, Bosch Bračič Videm, Premium Dobrovce, Rače, Podvinci, Brežice 1919 Terme Čatež, Zavrč, Šampion, Avto Rajh Ljutomer, Prevalje, Hajdina, Šmartno 1928 in Koroška Dravograd.

3. SNL zahod bo prav tako sestavljalo 14 ekip: Roltek Dob, Šenčur, Adria, Dren Vrhnika, Izola, Svoboda Ljubljana, Fama Vipava, Brda Dobrovo, Šobec Lesce, Slovan, Škofja Loka, Eksist Žiri, Kočevje in Jesenice.

V sezoni 2023/24 bodo v novi 1. SML nastopali: Ilirija 1911, Olimpija Ljubljana, Maribor, Aluminij Kidričevo, Celje, Kalcer Radomlje, Domžale, Brinje Grosuplje, Bravo, Koper, Mura, Krka, Nafta 1903, Gorica, Rudar Velenje in Tabor Sežana.

Sestavo lig 2. SML vzhod in zahod, 1. SKL/U15, 2. SKL/U15 vzhod in zahod najdete v okrožnici.

1. SŽNL bo v sezoni 2023/24 sestavljali devet moštev, kar dve več kot ob koncu prejšnje sezone: DNŠ Mura, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Ljubljana, ŽNK Cerklje, ND Primorje, NK Krim Hibat, NK Gažon in NK Drava Ptuj.

Sestava lige deklet do 17 let v sezoni 2023/24 je bila potrjena in bo obvjavljena v okrožnici.

Tekst: NZS/MaK
 

SORODNE NOVICE

 • 30.11.2023 | NZS
  Po 41. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je na 41. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Na prvi seji po uvrstitvi na Evropsko prvenstvo 2024, so člani obravnavali selektorsko piramido ženske in dekliških reprezentanc, mlajših moških reprezentanc in futsal reprezentanc, spremembe pravilnika o registraciji in statusu igralcev, ter spremembe pravilnika o licenciranju nogometnih klubov in finančni vzdržnosti.
 • 28.11.2023 | NZS
  Usposabljanje trenerjev pod okriljem NZS
  Vsak zadetek več, vsak meter, vsak delček sekunde prednosti pri odzivu na dani položaj oziroma vsak napredek, ki pomaga, da si boljši od tekmeca, ima temelje v strokovnem gradivu in znanju, v dojemanju znanstvenih uvidov in ob enem sposobnosti prenašanja tega znanja tistim, ki jim je namenjeno, na vseh nivojih, v vseh sredinah. 
 • 12.10.2023 | NZS
  Sofinanciranje klubov za vzgojo reprezentantov
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na torkovem izvršnem odboru sprejel pomembno spremembo v povezavi s sofinanciranjem klubov z reprezentanti v tekmovalni sezoni 2023/24. Poleg višje vsote razpoložljivih sredstev bodo le-ta zdaj na voljo tudi slovenskim klubom, kateri so vzgojili reprezentante, ki sedaj igrajo v tujini.
 • 11.10.2023 | NZS
  Komisija za pritožbe NZS odločila o pritožbi NK Rogaška
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je sprejela končno odločitev v primeru pritožbe NK Rogaška zoper prvostopenjsko odločitev o registraciji tekme Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško v korist FC Koper s 3:0 potem, ko gostujoči klub ni izpolnjeval pogoja doma vzgojenih igralcev. Pritožba Rogaške je bila zavrnjena kot neutemeljena.
 • 10.10.2023 | NZS
  39. seja Izvršnega odbora NZS: Pomoč klubom po poplavah v središču pozornosti
  Danes je na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju potekala 39. seja Izvršnega odbora NZS za mandatno obdobje 2020-2024. Med ključnimi točkami dnevnega reda je bila pomoč klubom zaradi škode na nogometni infrastrukturi ob avgustovskih poplavah. Izvršni odbor NZS je izrazil globoko sočutje vsem klubom, ki so bili prizadeti zaradi naravne nesreče in se zavezal k aktivnemu pristopu pri iskanju rešitev za obnovo infrastrukture. Poleg tega je bilo na seji obravnavanih še več drugih pomembnih točk, med drugim finančne spodbude klubom, katerih igralci sodelujejo v aktivnostih slovenskih nogometnih reprezentanc, predlog o ukinjanju pravila gola v gosteh v tekmovanjih pod okriljem NZS ter črpanje UEFA HatTrick sredstev za infrastrukturo.
 • 16.09.2023 | NZS
  V Stožicah na dobrodelni nogometni tekmi zbrali 3,5 milijona evrov za žrtve poplav
  Nogometni zvezdniki na čelu s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je bil pobudnik akcije, so v Stožicah igrali dobrodelno tekmo za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji. Na razprodanem stadionu je po enajstmetrovkah slavila modra ekipa s 5:4. Skupno so na tekmi zbrali nekaj več kot 3,5 milijona evrov.
 • 14.09.2023 | NZS
  Delovna skupina podala poročilo o preučitvi razmer v ženski reprezentanci
  Delovna skupina, ki je bila zadolžena za preučitev razmer v ženski reprezentanci, pod vodstvom predsednice Maje Berger Levičar, je vodstvu Nogometne zveze Slovenije poslala obsežno poročilo o razmerah v ženski reprezentanci ter v zvezi s podanimi ugotovitvami podala priporočila.
 • 01.09.2023 | NZS
  Vodja tekmovanj sprejel odločitev o tekmi 6. kroga PLT
  Vodja tekmovanj NZS je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine, saj ekipa NK Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, ki je v veljavi od začetka letošnje sezone.
 • 30.08.2023 | NZS
  Čeferin zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano
  Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa.
 • 25.08.2023 | NZS
  V prodaji vstopnice za žensko A, U21 in futsal A reprezentanco
  V pestrem nogometnem septembru bodo aktivne številne slovenske reprezentančne selekcije. Slovenska A-reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, medtem ko ženska A-reprezentanca pričenja s tekmovanjem v Uefini ligi narodov. Nov cikel čaka tudi slovensko reprezentanco do 21 let, ki odpira kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, futsal A reprezentanco pa čakajo tekme v elitnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.

DELI NA