29.10.2017 | 1. SŽNL
IME KROGA SŽNL: Zala Meršnik

Uvodni del sezone V SŽNL je zagotovo obeležila tudi Zala Meršnik (2001), vratarka ŽNK Teleing GMT Beltinci in članica članske in reprezentance do 17 let, ki ravno danes končuje kvalifikacije za EP 2018. Slovenke čaka še ena tekma, ob 15. uri bo v Nacionalnem nogometnem centru obračun Brdo še obračun z Malto.

Disciplina in požrtvovalnost

„Želimo si kar se da dobro zastopati državni grb ter prikazati dobre predstave. Verjamem, da je vsaka igralka dajala svoj maksimum na treningih ter upam, da bo to razvidno na kvalifikacijah. Uigrane smo dokaj dobro, malenkosti še lahko izpilimo, adut pa bo sigurno disciplina in požrtvovalnost v igri!“ je že pred začetkom kvalifikacij razmišljala Zala, ki je bila tudi igralka kroga SŽNL, izkazala se je na tekmi Pomurk proti Radomljankam, 5:0 je bilo za Beltinčanke.

:: Ime 5. kroga SŽNL: Ines Krajnc (ŽNKL Maribor)

:: Ime 4. kroga SŽNL: Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje)

:: Ime 3. kroga SŽNL: Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija Ljubljana)

:: Ime 2. kroga SŽNL: Eva Potočnik (Fužinar)

:: Ime 1. kroga SŽNL: Tina Paliska (ŽNK Ankaran)

Premagale vodilne Radomljanke

„Zmaga je prinesla dokaz, da smo poleti trenirale dobro, prav tako pa smo si dokazale, da lahko premagamo kvalitetne nasprotnice ter si dvignile samozavest. Na tekmo smo se pripravljale kot na vsako do sedaj. Z veliko mero zbranosti in želje po uspehu. Lahko bi tako rekli, da nismo bili v vlogi favoritinj, saj Radomljanke do te tekme še niso doživele poraza, kar pa je nam bil dodaten zagon,“ je dogajanje 6. kroga telegrafsko povzela Zala, pohvalil pa jo je tudi trener Radomljank Peter Kristan. „Na začetku so nasprotnice imele nekaj zrelih priložnosti, ki pa smo jih s pomočjo celotne ekipe odbile. Ob prejetem zadetku bi se tekma lahko razvila v drugo smer,“ je povedala, potem pa razkrila kdo in kako dela z njo ter skrbi za pripravljenost.

Špilak in Dabanovič

Vratarski trener v klubu je Jožek Špilak, septembra pa je začela s treningi pri Mladenu Dabanoviču. Trikrat na teden ima trening v šoli, kjer delajo na moči, kondiciji, koordinaciji in razvijanju drugih motoričnih spretnostih. Prav v fizični pripravljenosti vidi precej svojih rezerv, pri Mladenu Dabanoviču pa so v prvem planu vratarski treningi. „Igra z nogo mi ni tuja, prav tako pa odločnost pri branjenju. V sami igri mogoče kdaj sodelujem, ko so igralke v sredini pokrite, največ pa s tem, ko se s soigralkami spodbujamo in si med seboj pomagamo," izvemo od Zale.

Beseda je nanesla tudi na spremembe, ki jih je po koncu lanske sezone doživela ekipa iz Beltincev. Zala pravi, da so bile nekatere spremembe pričakovane, druge ne. Ne obremenjuje se s tem. Prizna pa, da si sedaj mlade igralke nekaj več upajo. „Seveda v dobrem pomenu te besede,“ hitro doda in poudari, da se posluša trenerko Nušo Ladinek in kapetanko Anjo Prša. Pred prihodom v Beltince je kolebala med odhodom v Velenje in Pomurje. Zaradi dobrih pogojev za delo in v želji po napredku, dokazovanju ter osvajanje naslovov pa se je odločila za Beltince, kjer bi rada tudi do naslova državnih prvakinj. „Če nam to uspe, bo to posledica trdega dela, odrekanja, ekipnega duha in nepopustljivosti,“ Zala navede razloge, zakaj bi si Pomurke lahko zaslužile naslov članskih državnih prvakinj.

Podpora družine

„Vsekakor želim postati profesionalka ter od tega živeti, vendar prvo želim dokončati šolanje. Mika me odhod na tuje, a je potrebno iti korak za korakom. Brez družine ne bi šlo, saj finančno to omogočajo, me vozijo iz treninga na trening. Je pa družina dodatna motivacija za prikazovanje dobrih iger ter predvsem velik steber podpore,“ je še dodala Zala, njena vzornica pa je ameriška vratarka Hope Solo. Zala je dijakinja športnega oddelka II. gimnazije Maribor, kjer jim pri usklajevanju pomagata športni in pedagoški koordinator. Prav tako pa ima omogočeno šolanje na daljavo s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2019 | 1. SŽNL
  Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje
  V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Primož Štrajhar, ki vodi ekipo.
 • 04.01.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke po pokalno lovoriko
  Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
 • 31.12.2018 | 1. SŽNL
  Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
  Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
 • 17.12.2018 | 1. SŽNL
  Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
  Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
 • 09.12.2018 | 1. SŽNL
  V nogometu ni prostora za samoumevnost
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
 • 04.12.2018 | 1. SŽNL
  Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi
  „Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove Tjaša Tibaut, bodoča doktorica znanosti.
 • 29.11.2018 | 1. SŽNL
  Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje
  „Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.
 • 25.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
  S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 24.11.2018 | 1. SŽNL
  Nov obračun Radomljank in Olimpije
  Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.
 • 23.11.2018 | 1. SŽNL
  Kristan: Realno je drugo mesto, zanima pa nas tudi pokalna zmaga
  Kristan je bil glavni trener Radomljank v krstni sezoni 2012/13 v 1. SŽNL, nato pa je vodil kadetinje. Po odstopu trenerja Milomirja Mandića aprila 2016 je ekipo vodil do konca sezone. Tudi po slovesu Davorja Previšića januarja 2017 je eno leto sedel na klopi Radomljank, nato pa se je januarja letos iz osebnih razlogov odločil za odstop, ko so bili njegove varovanke na prvem mestu.

DELI NA