24.04.2013 | U20
Hrvati boljši, Žurej uspešen ob debiju

Slovenska reprezentanca do 20 let se je v Ajdovščini merila s Hrvaško, tekma pa je bila odigrana v okviru regijskega tekmovanja do 20 let. S 4:1 so bili boljši Hrvati, dva zadetka je dosegel nogometaš Rijeke Antonini Čulina, edini gol za Slovenijo je ob debiju vpisal Andraž Žurej.

Slovenija : Hrvaška 1:4 (0:1)

Strelci: 0:1 Datkovič 29’, 0:2 Čulina 46’, 0:3 Čulina 66’, 0:4 Begonja 71’, 1:4 Žurej 72’

Slovenija: Ivačič, Mitrovič, Roškar, Trajkovski (od 39’ Perger), Črnic (od 78’ Lonzarič), Klinar, Pečovnik (od 46’ Zajc), Žibert (od 66’ Kadrija), Baskera (od 58’ Praprotnik), Ploj (od 66’ Verbič), Valenčič (od 46’ Žurej), selektor: Tomaž Kavčič.

Hrvaška: Delač (od 46’ Sluga), Datkovič, Čalušič, Župarič, Mitrovič (od 53’ Bubnjič), Mrzljak (od 46’ Radoševič), Jakoliš, Brozovič (od 53’ Begonja), Perica od 66’ Šitum), Miličevič (od 66’ Čanađija), Čulina, selektor: Niko Kovač.

Slovenska reprezentanca je že pred torkovim srečanjem imela veliko težav, selektor Kavčič namreč bodisi zaradi poškdob, neuradnega termina oziroma prestalvjene tekme Prve lige Telekom Slovenije ni mogel računati na kar deset igralcev, ki sicer v večji meri tvorijo začetno enajsterico. Na drugi strani so Hrvati pripotovali v Ajdovščino s praktično celo ekipo, ki je pred kratkim premagala Švedsko s 3:0 (manjkal je Livaja iz Atalante in poškodovani Vrsaljko).

V Ajdovščini so prvi zapretili Hrvati, v začetku tekme sta bila zelo aktivna Brozovič in Čulina, prvi gol pa je po skrajšanem kotu in predložku z leve že v 26. minuti dosegel branilec Datkovič. Slovenija je sicer nato v prvem polčasu veliko držala žogo, imela tudi lepo priložnost preko Žiberta, ki pa je z levico žogo preslabo zadel, da bi resneje ogrozil Delača na vratih Hrvaške.

Drugi polčas pa se je začel s hladnim tušem za Slovenijo. Čulina je preigral Klinarja, potem pa premagal še Ivačiča in Hrvati so vodili z 0:2. Tudi po tem golu Slovenci niso popustili, terensko premoč pa so držali do 66. minute, ko je Čulina dosegel še tretji hrvaški in svoj drugi gol ter razblinil vse dvome o zmagovalcu. Nekaj minut kasneje je zadnji gol gostov zabil še Begonja, medtem ko je nepopustljivi Andraž Žurej minuto za Begonjo dosegel še častni gol za Slovenijo.

Tomaž Kavčič je bil po tekmi sicer razočaran, vendar fantom ni očital ničesar. “Zmaga Hrvatov je zaslužena,” je hitel razlagati, v isti sapi pa dodal: “Veliki večini mojih varovancev je bila to četrta tekma v roku desetih dni. To je prehud tempo. Manjkalo je preveč igralcev in preprosto se več ni dalo. Problem teh tekem v regijskem pokalu ostaja predvsem termin. Igralcev iz tujine sploh ne dobimo, tudi doma pa je težava s tekmami prve lige. Tekma med Domžalami in Triglavom je v sredo in seveda reprezentantov iz teh dveh klubov nisem niti klical. V regijskem pokalu smo bili kompletni le na domači tekmi z Italijo.” Slovenija je ravno takrat zabeležila edino zmago v štirih nastopih in je prijateljsko tekmovanje, namenjeno predvsem pripravi igralcev, ki prehajajo iz U-19 v U-21 reprezentanco, končala na zadnjem mestu v svoji skupini.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa
Video: NZS/MaK, MP

SORODNE NOVICE

 • 22.04.2013 | U20
  Spremembe v kadru Slovenije
  Slovensko reprezentanco do 20 let v torek čaka dvoboj regijskega tekmovanja proti Hrvaški. V Ajdovščini bo selektor Tomaž Kavčič prikrajšan za usluge Mihe Blažiča, Mateja Palčiča, Dragana Topića in Mateja Pučka, ki bodo zaradi poškodb izpustili tokratno reprezentančno akcijo. Namesto četverice je dirigent reprezentace vpoklical Davida Lonzariča, Benjamina Verbiča, Andraža Žureja in Vjekoslava Andriča.
 • 16.04.2013 | U20
  U20: S Hrvati predzadnji torek v mesecu
  Znan je datum odpovedanega reprezentančnega dvoboja Slovenije in Hrvaške za igralce do 20 let. Tekma je bila zaradi slabe vremenske napovedi in na podlagi prošnje hrvaške nogometne zveze konec februarja odpovedana. Nov termin je prihodnji torek, 23. aprila ob 16. uri. Dvoboj regijskega tekmovanja bo odigran v Ajdovščini.
 • 20.03.2013 | U20
  U-20: Slovenija boljša od Italije
  V Ajdovščini sta se v tekmi regionalnega pokala U-20 pomerili Slovenija in Italija, z 2:0 (zadela sta Benedičič in Pučko) pa so slavili varovanci Tomaža Kavčiča.
 • 07.03.2013 | U20
  Visok poraz v Trstu
  Slovenska reprezentanca do 20 let je na stadionu Nereo Rocco v Trstu proti italijanskim vrstnikom izgubila z visokih 4:1.
 • 06.03.2013 | U20
  Reprezentanca do 20 let danes v Trstu
  Slovenska reprezentanca do 20 let se bo v okviru pokala regionalnega tekmovanja ob 14. uri v Trstu pomerila z Italijo.
 • 25.02.2013 | U20
  Tekma reprezentanc U20 prestavljena
  Na podlagi prošnje hrvaške nogometne zveze in slabe vremenske napovedi smo se odločili, da odpovemo tekmo med U20 reprezentancama Slovenije in Hrvaške, ki je bila načrtovana za sredo, 27. februarja, v Ajdovščini.
 • 22.02.2013 | U20
  Reprezentanca U20 proti sosedom
  Slovenska reprezentanca do 20 let bo v sredo, 27.2., ob 14. uri, v Ajdovščini odigrala tekmo proti Hrvaški v okviru regionalnega pokala.
 • 14.11.2012 | U20
  Hrvati boljši od mladih Slovencev
  V prvi tekmi regionalnega pokala je Hrvaška po izenačenem dvoboju premagala Slovenijo.
 • 12.11.2012 | U20
  Poškodbe krojijo sestavo reprezentance
  Slovenska reprezentanca do 20 let se je danes dopoldan odpravila v Novigrad, kjer bo ostala do sredine tekme proti Hrvaški.

DELI NA