17.04.2023 | A
Horvat zadel za zmago Sturma

Minuli konec tedna so svoje klubske obveznosti ponovno opravljali slovenski reprezentanti. Tokrat je bil strelsko razpoložen Horvat, ki je svojemu Sturmu pomagal do nove zmage, dvojica reprezentantov pa je že bila okronana z naslovom državnega prvaka.

V 30. krogu italijanske Serie A sta slovenska reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol z Udinesejem gostovala pri Romi. Moštvo črno-belih iz Vidma je proti sinovom volkulje klonilo s 3:0, Lovrić in Bijol pa sta oba srečanje pričela v prvi postavi. V naslednjem krogu se bo Udinese doma pomeril s Cremonesejem, proti kateremu pa je v zadnjem krogu s svojim Empolijem zaigral bočni reprezentančni branilec Petar Stojanović. Tudi njegov Empoli je v bil tokrat nemočen in je moral prizati premoč sivo-rdečim iz Cremone. Stojanović je v igro vstopil v 62. minuti srečanja. Empoli bo v naslednjem krogu doma gostil milanski Inter.

V Grčiji in na Cipru je bil pretekli konec tedna zaradi velikonočnih praznikov premor. Vid Belec je že med tednom s svojim APOEL-om gostil Apollon iz Limassola ter klonil z 2:0. To je bil prvi poraz Belca in njegovih soigralcev v ciprskem prvenstvu po januarju. S tem pa so tudi padli na drugo mesto skupine za prvaka, kjer zdaj za eno točko zaostajajo za vodilnim Arisom. V prihodnjem krogu se bo APOEL pomeril prav z Arisom in imel ponovno priložnost, da se zavihti na čelo prvenstvene lestvice.

V avstrijski Bundesligi je bil tokrat strelsko razpoložen Tomi Horvat, ki je za svoj Sturm iz Gradca dosegel vodilni zadetek na srečanju proti Austriji iz Celovca. Tekma se je končala z zmago Sturma z 2:0, vseh 90 minut pa je odigral tudi kapetan Sturma in reprezentančni vezist Jon Gorenc Stankovič. Sturm bo v prihodnjem krogu doma gostil Šeškov Red Bull Salzburg, ki je na zadnjem srečanju remiziral proti LASKU. Rdeči biki imajo trenutno na vrhu lestvice le še dve točki prednosti pred Sturmom, kar pomeni, da bi moštvo iz Gradca z morebitno zmago lahko zasedlo prvo mesto lestvice. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 23. aprila ob peti uri.

V španskem prvenstvu se je kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak v dresu Atletico Madrida veselil nove zmage, ko je s svojimi soigralci gostil Almerio. Izid srečanja je bil 2:1. Atletico Madrid na tretjem mestu lestvice za drugouvrščenim Real Madridom še vedno zaostaja za dve točki, v prihodnjem krogu pa se bo v gosteh pomeril z vodilno Barcelono.

V slovenski Prvi ligi Telemach pa smo dobili novega državnega prvaka. Ljubljanska Olimpija, za katero nastopata reprezentanta Timi Max Elšnik ter Matevž Vodišek, je v Stožicah pričakala Maribor in na derbiju slavila z 2:0, s tem pa tudi potrdila naslov prvaka v najmočnejši slovenski ligi. Na srečanju je po eni tekmi odsotnosti za Maribor zaigral tudi reprezentačni napadalec Žan Vipotnik.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Antalyaspor 3-1 Alanyaspor 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 0-2 Apollon 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Roma 3-0 Udinese 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Clermont 2-1 Angers - -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 2-0 Lillestrom 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Servette 0-0 Lugano - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Torino 1-1 Salernitana - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 0-2 Krasnodar 90'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 2-0 Maribor 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Praznični premor - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Austria Celovec 0-2 Sturm 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Austria Celovec 0-2 Sturm do 89' gol
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 0-0 Tabor 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) Praznični premor - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Roma 3-0 Udinese do 78'  
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 2-1 Almeria 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Cremonese 1-0 Empoli od 62' -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) RB Salzburg 0-0 LASK do 66'  
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Praznični premor -  
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Praznični premor - -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 2-0 Maribor 90' -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Olimpija 2-0 Maribor 90'  
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Talleres 0-0 San Lorenzo
San Lorenzo 1-0 Boca Juniors
od 46'
do 89'
-
-
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Lechia 0-1 Pogon od 58' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 2-1 Ankaragucu do 78' -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.

DELI NA